Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Δημιούργηστε το δικό σας διαδικτυακό ραδιόφωνο (+links)

Αποφασίσαμε να κάνουμε διαδικτυακό ραδιόφωνο; Την ψωνήσαμε μου φαίνεται, και καλά κάνατε. Αξίζει να το δοκιμάσετε ακόμη και αν τελικά δεν πετύχει θα το διασκεδάσετε. Επειδή το έχουμε δοκιμάσει θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε τις καλύτερες λύσεις όσον αφορά την σελίδα φιλοξενίας και το πρόγραμμα με το οποίο θα πέζεται μουσική. Πάμε λοιπόν..
Πρώτα απ' όλα βασικό στοιχείο του ραδιοφώνου μας είναι μια καλή υποστήριξη δηλαδή ένας καλός server τον οποίο μας παρέχει η σελίδα Caster.fm και η διαφορά με τον φημισμένο Listen2Myradio είναι πως μπορεί κανείς να ενσωματώσει τον player (μόνο αυτόν που παρέχει η σελίδα) σε blogs ιστοσελίδες και forums ή οπουδήποτε αλλού εφόσον παρέχεται έτοιμος ο κώδικας html. Αν δεν θέλετε ένα embed player σε κάποια δική σας ιστοσελίδα ή blog τότε και το listen2myradio αποτελεί μια πολύ καλή λύση.

Στο δεύτερο βήμα και αφού έχουμε ψάξει τις δυνατότητες της σελίδας που μας παρέχει το Caster.fm και έχουμε συμπληρώσει τα στοιχεία του δικού μας σταθμού αναζητούμε έναν καλό player ιδανικό για την δουλειά που τον θέλουμε. Πολύ καλή λύση είναι το πασίγνωστο Virtual Dj ωστόσο ιδανική και δοκιμασμένη για εμάς λύση αποτελεί το Sam Broadcaster στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε τα στοιχεία του σταθμού σας (port κτλπ.) και να ξεκινήσετε την μετάδοση. Σε αυτό το πρόγραμμα το οποίο είναι επαγγελματικό πρόγραμμα για ραδιοφωνικούς παραγωγούς μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα βάζοντας για παράδειγμα διάφορα ηχητικά ενώ δίνει ευελιξία στη χρήση του μικροφώνου (ναί ακόμη και αυτού του laptop σας).
Εφόσον έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς τις ρυθμίσεις στο site (ο server στο ON ε;) και στο πρόγραμμα (δε πιστεύω να ξέχασατε να συνδεθείτε;) τότε είστε έτοιμοι για εκπομπή. Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία με τον νέο σας σταθμό. 

# Ενδεικτικά αναφέρω πως η μόνη έκδοση του Sam Broadcaster που λειτουργεί κανονικά χωρίς breakdown και αλλά συναφή κολλήματα είναι η 4.2.2.


# Δεν αναφέρουμε τις πληροφορίες για τα διαδικαστικά (πως να κάνετε λογαριασμό και πως να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στα προγράμματα) αλλά το θεωρούμε αρκετά εύκολο. Εφόσον έχετε απορίες μπορείτε να αφήσετε σχόλιο εδώ..