Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Ίσως τα πιο περίεργα ξενοδοχεία στον κόσμο

Θα φανταζόσουν ποτέ με μένεις σε ξενοδοχείο που επιπλέει ή σε κάποιο φτιαγμένο μόνο από πάγο; Κι όμως υπάρχουν και στα παρουσιάζουμε παρακάτω:

-        V8 Hotel : Βρίσκεται στην Στουτγκάρδη Γερμανίας και έχει ως θέμα τον υπέροχο κόσμο του αυτοκινήτου. Αν αγαπάς την κίνηση στους 4 τροχούς αυτό το ξενοδοχείο είναι το ιδανικό για σένα! Ακόμα και τα κρεβάτια είναι φτιαγμένα από αληθινά αυτοκίνητα. Εκτός από δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια έχει ακόμα και οικογενειακά με δωρεάν Wi-Fi και τηλεόραση. Ιδιωτικές σάουνες, καθιστικά, μικρές κουζίνες και γυμναστήρια συνθέτουν το υπόλοιπο σκηνικό του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

-        HOTEL MARQUÉS DE RISCAL: Είναι στο Ελσιέγκο στην Ισπανία και έχει σχεδιαστεί από τον Καναδό αρχιτέκτονα Frank Gehry. Έχει σπα με οινοθεραπεία, μιας και εκεί στεγάζεται το παλαιότερο οινοποιείο της περιοχής από 1858 το Marques de Riscal. Έχει ακόμα ένα αποκλειστικό εστιατόριο, κέντρο για συσκέψεις και αίθουσα χορού. Αλλά εκτός από τις ανέσεις θα βρεις επικλινείς τοίχους, παράθυρα ζιγκ-ζαγκ και ταβάνια με βιτρό.

-        AIRPLANE SUITE: Τοιγκε στην Ολλανδία και είναι ακριβώς αυτό. Ο Ολλανδός επιχειρηματίας Ben Thijssen μετέτρεψε ένα σοβιετικό αεροσκάφος του 1960 σε πολυτελή σουίτα για 2. Είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο με τζακούζι, σάουνα με υπεριώδεις ακτίνες, μίνι μπαρ, 3 επίπεδες οθόνες, wi-fi, κλιματισμό, κουζίνα και τόσα άλλα.  Σαν μήκος φτάνει τα 40 μέτρα και προσφέρει μια εξαιρετική θέα στον αεροδιάδρομο.

-        HUETTENPALAST HOTEL: Στο Βερολίνο της Γερμανίας ανήκει σε μια αλυσίδα ξενοδοχείων στο Βερολίνο που μπορεί να σου προσφέρει μια εναλλακτική και ιδιαίτερη διαμονή. Έχει χτιστεί σε ένα παλιό εργοστάσιο ηλεκτρικών σκουπών και αποτελείται κυρίως από ξύλινες καλύβες και παλιά τροχόσπιτα σαν ξενώνες. Έχει wi-fi αλλά κοινά μπάνια και σαν πρωινό θα βρεις καφέ και κρουασάν.

-        THE MIRRORCUBE: Στην Σουηδία και είναι στην κυριολεξία ένα δωμάτιο 27 τ.μ. που κρέμεται από δέντρα σε ύψος 15 μέτρων. Το πάτωμα είναι από αλουμινένιο σκελετό και οι τοίχοι καλυμμένοι με ανακλαστικό γυαλί. Έχει όμως όλο τον εξοπλισμό ξενοδοχείου, ηλεκτρική θέρμανση, φωτισμό και τουαλέτες. Έχει έξι παράθυρα για να απολαύσεις την υπέροχη θέα. Μπορείς να δειπνήσεις στο κοντινό  Brittas Pensionat που προσφέρει μια αυθεντική ατμόσφαιρα από το 30’-50’. Έτσι έχεις και στα δύο μαζί εστιατόριο, μπαρ, σάουνα, τηλεόραση, χώρο χαλάρωσης και wi-fi.

-        ICE HOTEL: Στην Σουηδία επίσης και είναι φτιαγμένο 100% από χιόνι και κολώνες πάγου. Είναι το 1ο ξενοδοχείο στον κόσμο από πάγο και εκτός από υπνοδωμάτια έχει μπαρ με ποτήρια από πάγο και ένα παγωμένο εκκλησάκι που γίνονται πολλοί γάμοι. Κάθε χρόνο όλες οι σουίτες κατασκευάζονται από την αρχή. Ακόμα και καλλιτέχνες δίνουν ιδέες και μια επιτροπή διαλέγει 50 από αυτούς για να φτιάξουν την εκκλησία, το μπαρ, την ρεσεψιόν, το χολ και τις σουίτες φυσικά.

-        THE BALANCING BARN: Στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι φτιαγμένο στην άκρη ενός πάρκου στο Σάφολκ. Είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή με ασημένια κεραμίδια και μεγάλα παράθυρα που προσφέρει μια καταπληκτική θέα και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία design και τουρισμού. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8 άτομα και έχει κουζίνα, τραπεζαρία, 4 υπνοδωμάτια με μπάνιο σε κάθε ένα από αυτά.

-        ZAND HOTEL: Στην Ολλανδία είναι το 1ο ξενοδοχείο από άμμο και χτίστηκε προς τιμήν των ετήσιων φεστιβάλ γλυπτικής από άμμο που γίνονται κάθε χρόνο στην Ολλανδία. Είναι πλήρως εξοπλισμένο ξενοδοχείο με απαλά κρεβάτια και χαλιά, ηλεκτρισμό και πολυτελή μπάνια. Χρειάστηκε πάνω από 4 εβδομάδες να ετοιμαστεί και έχει διακοσμηθεί με πάνω από 30 γλυπτά άμμου. Όμως μόλις τελειώσουν τα φεστιβάλ κλείνει και το ξενοδοχείο.

-        SKYLODGE ADVENTURE SUITES: Στο Περού και είναι ιδανικό σου αρέσει η περιπέτεια. Βρίσκεται στην Ιερή Κοιλάδα στο Κούσκο του Περού και αποτελείται από 2 σουίτες ή μάλλον κάψουλες που κρέμονται από την κορυφή του βουνού. Η θέα είναι απίστευτη! Κάθε μία σουίτα έχει 4 κρεβάτια, μία τραπεζαρία και 4 αγωγούς εξαερισμού για άνετη ατμόσφαιρα. Για να πας εκεί όμως πρέπει να σκαρφαλώσεις στο βουνό ή να ανέβεις από τον βράχο. Τα υπνοδωμάτια είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο και πολυανθρακικό πολυμερές.

-        FLOATING HOTEL: Στην λίμνη Ζβορνικ στην Σερβία κατασκευάζεται από το στούντιο Salt and Water το ξενοδοχείο που θα επιπλέει από διαμερίσματα καταμαράν για απόλυτη χαλάρωση. Τα σχέδια έχουν κερδίσει το διεθνές βραβείο σχεδιασμού γιοτ. Στο κεντρικό κτίριο θα έχει χώρο αποδοχής, εστιατόριο, αίθουσα διασκέδασης, γραφεία και καφέ. Κάθε ένα διαμέρισμα θα συνδέεται με το κεντρικό κτίριο, αλλά θα μπορεί να αποσυνδέεται για να διαλέξει ο επισκέπτης το κατάλληλο μέρος γι’ αυτόν. Μπορεί να φιλοξενηθούν από 2 έως 4 άτομα σε κάθε διαμέρισμα και θα έχει σαλόνι, βεράντα, μπάνιο, χολ, αποθηκευτικούς χώρους και φυσικά υπνοδωμάτιο.

Πηγή