Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Κάνε web radio αποφεύγοντας την ΑΕΠΙ

Πως να στήσετε Web-Radio χωρείς να πληρώσετε απολύτως τίποτα.
(Το άρθρο απευθύνετε κυρίως σε ερασιτέχνες.)
Δύο είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις:

1. Να μην κάνετε Streaming μέσα απο ελληνική υπηρεσία
2. Να μην κλείσετε ποτέ μα ποτέ domain με τη κατάληξη .GR, στο ..gr η ΑΕΠΙ σας βρίσκει αμέσως.



Δεν πληρώνουμε streaming ΠΟΤΕ σε ελληνικές υπηρεσίες (σελίδες τύπου e-radio.gr, live24.gr, 24radio.gr, greekradios.gr κτλ) Αυτές οι εταιρίες έχουν συμβαση με την ΑΕΠΙ και είναι υποχρεωμένες βάση συμφωνίας να στέλνουν κάθε μήνα αναλυτική λίστα ραδιοφωνικών σταθμών.
(Δεν φταίνε οι ίδιες οι υπηρεσίες, απλά τις υποχρεώνουν.)

Για αρχή επιλέγουμε μία υπηρεσία που δίνει free streaming έως 50 ακροατές, σε αξιοπρεπή ποιότητα ήχου, αν έχουμε παραπάνω κίνηση από τους 50, ή θέλουμε παραπάνω ποιότητα, τότε μόνο πληρώνουμε για το παραπάνω.

Έχουμε και λέμε:

http://listen2myradio.com : ποιότητα 64Kbps mp3 streaming/ 50 users
http://www.ustream.tv : Flash Streaming + Video / 50 users
http://www.livestream.com : Flash Streaming + Video / 50 users
προτεινόμενα: Ustream ή το listen2myradio για δυνατότητα ακρόασης και μέσω winamp, media player κτλ

Η ποιο ασφαλής μέθοδος για να στίσουμε την σελίδα μας είναι μέσα σε ένα blog μια διεύθυνση .blogspot.com, κάντε εγράφη στο BLOGGER.COM ή σε άλλη Αμερικάνικη υπηρεσία.
Η ΑΕΠΙ δεν έχει καμία δικαιοδοσιανα ζητήσει στοιχεία από την google για τον κάτοχο ενός Blog, Και να τα ζητήσει .. απλά δεν θα της τα δώσουν, οι servers είναι στην Αμερική, και εφόσον δεν είσται παράνομοι σύμφωνα με το αμερικάνικο δίκαιο, δεν υπάρχει κανένα προβλημα.

Επίσης μέσα στην σελίδα δεν γράφουμε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ προσωπικά στοιχεία, ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα κτλ.
Δεν απαντάμε ποτέ σε mail, το mail είναι αποδεικτικό στοιχείο, και να απαντήσουμε, ποτέ με το κανονικό μας e-mail, και ποτέ δεν πρέπει να φαίνεται ονοματεπώνυμο.

Υπάρχουν αρκετοί ερασιτεχνικοί web-σταθμοί που έχουν ακολουθήσει αυτό τον τρόπω λειτουργίας, γιατί δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες να πληρώνουμε 60€ το μήνα αέρα κοπανιστό στην ΑΕΠΙ για να κάνουμε το hobby μας.


Ps: Καταντήσαμε να ζούμε στην εποχή του παράνομου δέκτη και του ραδιοπειρατή στον 21ο αιώνα, και μάλιστα στο internet... επειδή έτσι γουστάρει μια εταιρεία που διοικείται από μια ομάδα γηρασμένων και καλλιτεχνικά τελειωμένων δημιουργών, που δεν έχει καν δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί, ούτε τους ισολογισμούς της, και αρνείστε συστηματικά τον διάλογο. (link δημοσίευσης).
Το νταβατζιλίκι της ΑΕΠΙ δημιουργεί ασφυξία και στην μουσική, στην αγορά και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Πηγή: aepi-free