Tοξικά μέρη στον κόσμο..

11 αυτοκινητόδρομοι πρόκλήση για τους πιο τολμηρούς οδηγούς


Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι στον κόσμο που είναι επικίνδυνοι, άλλοι χρειάζονται περισσότερη προσοχή ή κάποιοι απλώς απαιτούν άριστη συμπεριφορά από τους οδηγούς.
Για παράδειγμα ο Passo dello Stelvio στις Ortler Άλπεις στην Ιταλία διαθέτει 48 στροφές φουρκέτες, με μέση κλίση 7,4%, με το 6% να είναι το μέγιστο για τους αυτοκινητοδρόμους των ΗΠΑ.


Ο δρόμος Yungas, που οδηγεί από το το La Paz στο Coroico στη δυτική Βολιβία, έχει το παρατσούκλι «ο δρόμο του θανάτου», εξαιτίας των αμέτρητων ατυχημάτων που έχουν συμβεί σε αυτόν.
Τέλος ο Atlanterhavsveien, γνωστός και ως Atlantic Road, είναι μια διαδρομή 5 μιλίων στη δυτική ακτή της Νορβηγίας, που αποτελείται από 8 γέφυρες, που διασχίζουν το αρχιπέλαγος 8 διαφορετικών νησιών, δημιουργώντας μια απίστευτα γραφική διαδρομή.



James Dalton Highway - Αλάσκα
Rolf Hicker via Getty Images
Έχει έκταση 400 660 χιλιόμετρα και περνάει μέσα από απομακρυσμένα δάση, τούνδρες και πάνω από τον ποταμό Yukon.




Prithvi Highway - Νεπάλ
ASSOCIATED PRESS
Μία διαδρομή 300 χιλιόμετρων που προσφέρει στους οδηγούς συγκλονιστικές εικόνες από τα τοπία των Ιμαλαΐων και ορισμένων εκ των μεγαλύτερων θρησκευτικών τόπων λατρείας του Νεπάλ.




Ο Δρόμος του Ατλαντικού στη Νορβηγία
Bernhard Richter via Getty Images
Έχει μήκος 8.3 χιλιόμετρα, διασχίζει το αρχιπέλαγος της νορβηγικής θάλασσας, ενώνει τα νησάκια της περιοχής και συνδέει τις πόλεις Molde και Kristiansund.




Το μονοπάτι Χο Τσι Μινχ
ASSOCIATED PRESS
Ελίσσεται μέσα από τα βουνά και τους ορυζώνες του Βιετνάμ και του Λάος και για πολλά χρόνια.




Stelvio Pass - Ιταλία
ASSOCIATED PRESS
Σκαρφαλωμένος σε ύψος 2.765 μέτρων στις Άλπεις, αυτός ο φιδογυριστός δρόμος προσφέρει υπέροχα τοπία, αλλά και πολύ επικίνδυνες στροφές.




Route 550
ASSOCIATED PRESS
Διασχίζει τρία βουνά, περάσματα σε ύψος 10.000 πόδια και κατά μήκος της διαδρομής οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να οδηγούν ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους, στενές λωρίδες και στροφές - «φουρκέτες».




Δρόμος από Luxor προς al - Hurghada - Αίγυπτος
Richard Newstead via Getty Images
Η έρημος και η επιφάνεια του δρόμου κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου.




Aυτοκινητόδρομος Karakoram - Κίνα
Wolfgang Kaehler via Getty Images
Κατασκευάστηκε από κοινού μεταξύ της Κίνας και του Πακιστάν στη δεκαετία του '60. Ο δρόμος της ερήμου φτάνει σε ύψος τριών μιλίων στο πιο ψηλό της σημείο.




Commonwealth Avenue - Φιλιππίνες
TED ALJIBE via Getty Images
Στις 18 λωρίδες της σημειώνονται καθημερινά 3-5 ατυχήματα, φαινόμενο που της έχει χαρίσει το προσωνύμιο «λεωφόρος – φονιάς».




Δρόμος από La Paz προς Coroico - Βολιβία
Spencer Platt via Getty Images
Διασχίζει ένα βαθύ φαράγγι και εκτείνεται σε μήκος 65 χιλιομέτρων. Για πολλούς θεωρείται ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και ένα ελληνικός επαρχιακός δρόμος που συνδέει τα χωριά Πατιόπουλο και Περδικάκι στην Αιτωλοακαρνανία.




Πηγή: Huffingtonpost