Tοξικά μέρη στον κόσμο..

5 πράγματα που συμβαίνουν σε όλους αλλά ντρεπόμαστε να τα παραδεχτούμε


Υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που κάνεις κάτι και μέσα σε δευτερόλεπτα έχεις μια μόνο επιθυμία: να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Το έχουμε νοιώσει όλοι κάποια στιγμή- ή μάλλον πολλές φορές.
Αυτό όμως που αξίζει να θυμόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πως: α)συμβαίνουν σε όλους- ή σχεδόν σε όλους, β)υπάρχει μια πολύ καλή εξήγηση για όλα- συχνά επιστημονική και γ)όχι δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να ντρέπεστε.
Ιδού λοιπόν μερικά μόνο από τα πράγματα που κάνουμε όλοι κάποια ή κάποιες στιγμές της ζωής μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθανόμαστε άσχημα γι' αυτά:



«Ναι, ναι την έχω δει»

via GIPHY
Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν θα το μάθει άλλωστε κανείς. Όλοι κάποια στιγμή έχουμε πει πως έχουμε δει μια ταινία ενώ στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το ίδιο-και μάλιστα πολύ περισσότερο συμβαίνει με τα βιβλία και κυρίως με τους «μεγάλους κλασικούς». Η εξήγηση είναι απλή: δεν θέλουμε να φανεί (αν και είναι λάθος μια τέτοια ανάγνωση) πως δεν είμαστε αρκετά έξυπνοι.

Μα γιατί δεν ανοίγει;  

via GIPHY
Εντάξει, όποιος πει πως δεν του έχει συμβεί, οι πιθανότητες είναι πως λέει ψέματα. Πλησιάζεται μια πόρτα απλώνεται το χέρι αλλά η πόρτα δεν ανοίγει. Γιατί; Γιατί δεν ανοίγει προς τα μέσα αλλά πρέπει να την τραβήξετε προς το μέρος σας. Και συνήθως αυτό δεν συμβαίνει μια στα τόσα αλλά κάποιες φορές αρκετά συχνά. Να θυμάστε πως δεν φταίτε εσείς. Τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα συχνά χρησιμοποιούνται οι ενδείξεις pull και push που μοιάζουν αρκετά και ο εγκέφαλος μπερδεύεται. Και μπερδεύονται πάρα πολλοί γι’ αυτό και το 2011 διεξήχθη και σχετικός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό μιας ένδειξης που δεν θα μπερδεύει το κοινό.

Κάνετε και εσείς λάθος τους στίχους;
 

via GIPHY
Ακούς ένα υπέροχο τραγούδι μαζί με τους φίλους, τραγουδάτε όλοι μαζί και ξαφνικά είσαι εσύ αυτός που κάνεις λάθος τους στίχους σε σημείο που να δίνεις ένα τελείς διαφορετικό νόημα στο τραγούδι. Μην ανησυχείς, συμβαίνει σε όλους ακόμη και εάν δεν το παραδέχονται και δεν χρειάζεται να κοκκινίζεις από ντροπή. Για την ιστορία μάλιστα υπάρχουν websites που ασχολούνται αποκλειστικά με στίχους που έχουν παρερμηνευθεί και χρόνια αφού χρόνια αφού «βγήκε» ένα τραγούδι το κοινό συνεχίζει να τους τραγουδά λάθος. Υπάρχει δε και επιστημονική εξήγηση: Κατά ένα μέρος αντιλαμβανόμαστε τι μας λέει κάποιος βλέποντας τα χείλη του να κινούνται. Η προφορά ή αυξημένη ένταση του ήχου μας αναγκάζει να συμπληρώσουμε τα «κενά» που δημιουργούνται. Όταν όμως δεν έχουμε οπτική επαφή…γίνονται τα λάθη και αφού τραγουδήσομε μια φορά λάθος ένα κομμάτι είναι δύσκολο να το διορθώσουμε στο μυαλό μας.

Μιλάς στον εαυτό σου;

via GIPHY
Το κάνουμε όλοι. Κυρίως όταν έχουμε μόλις κάνει κάτι ανόητο και επιπλήττουμε τον εαυτό μας ή αναρωτιόμαστε γιατί ή πως το κάναμε. Άλλες φορές πάλι μπορεί να το...γιορτάζουμε. Ε, συνήθως εκείνη τη στιγμή κάποιος που δεν έχουμε δει μας ακούει να παραμιλάμε ή να χοροπηδάμε και εμείς αισθανόμαστε κάπως ανόητοι ή σκεφτόμαστε πόσο…ελαφρόμυαλοι πρέπει να φαντάζουμε σε αυτόν που μόλις μας έπιασε στα πράσα. Να ξέρετε πάντως πως αυτή η συνήθεια είναι κάθε άλλο παρά κάτι κακό. Ακριβώς το αντίθετο θα λέγαμε.
Για παράδειγμα οι μαθητές που μιλάνε μόνοι τους έχει αποδειχθεί πως είναι έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο ενώ μελέτες έχουν αποδείξει πως όσοι επιδίδονται σε τέτοιες συμπεριφορές έχουν υψηλότερο επίπεδο στοχοπροσήλωσης και είναι πάντα σε επαγρύπνηση.

Επαναλαμβάνετε τις ίδιες ιστορίες 

via GIPHY
Έχετε προσέξει πως μερικές φορές φίλοι σας ή και εσείς λέτε ξανά και ξανά την ίδια ιστορία; Πολλοί θα έλεγαν πως κάτι τέτοιο αποτελεί ελάττωμα ή καθιστά κάποιον βαρετό και αρκετοί θα σκέφτονταν πως μια τέτοια πράξη είναι προσβλητική προς τους ίδιους αφού δεν θυμάστε τι έχετε συζητήσει μαζί τους, άρα δεν δίνεται σημασία κλπ, κλπ. Δεν συμβαίνει όμως τίποτε απ’ όλα αυτά. Εσεις θυμάστε πως έχετε πει ξανά μια συγκεκριμένη ιστορία απλά δεν θυμάστε σε ποιον την είπατε. Είναι τόσο απλό που δεν χρειάζεστε να ντρέπεστε και η επιστήμη είναι με το μέρος σας…

Πηγή: Huffingtonpost