Tοξικά μέρη στον κόσμο..

5 λίγο.. περίεργες περιπτώσεις ζευγαρώματος ζώων

Το ζευγάρωμα, για τα περισσότερα είδη, είναι μια πολύ...ιδιαίτερη υπόθεση, και σε κάποιες περιπτώσεις περιλαμβάνει πολύ περίεργες τελετουργίες.
Το κανάλι Top Trending του YouTube παρουσιάζει πέντε εξ αυτών:



Κηφήνες: Ο κηφήνας για ένα πράγμα ζει: Τη γονιμοποίηση της βασίλισσας, και ως εκ τούτου, η σεξουαλική πράξη είναι πολύ έντονη, με τα γεννητικά όργανα του κηφήνα να εκρήγνυνται όταν εκσπερματώνει (άουτς!)

Πεσκαντρίτσες: Ένα από τα πιο άσχημα ψάρια της θάλασσας. Όταν το αρσενικό είναι να ζευγαρώσει, ψάχνει μια φερομόνη που εκλύει το θηλυκό (που κάποιες φορές βοηθά μέσω λάμψεων). Μόλις την βρει, δαγκώνει την κοιλιά της και «δένεται» πάνω της, μέχρι το σώμα του να ενσωματωθεί στο δικό της. Στην ουσία γίνεται παράσιτο και της εισάγει το σπέρμα του. Εν τέλει το αρσενικό εξελίσσεται σε έναν όγκο σάρκας που απλά παρέχει σπέρμα στο θηλυκό όποτε το χρειάζεται.

Καμηλοπαρδάλεις: Όταν το αρσενικό θέλει να ζευγαρώσει, προσπαθεί να κάνει το θηλυκό να ουρήσει, και...δοκιμάζει γλείφοντας τα ούρα για να διαπιστώσει πόσο γόνιμη/ πρόθυμη για ζευγάρωμα είναι.

Whiptail σαύρα (ένα είδος αμερικανικής σαύρας- Cnemidophorus neomexicanus ): Όλα τα μέλη του είδους είναι θηλυκά, που αναπαράγονται κάνοντας αυγά τα οποία γονιμοποιούνται μόνα τους. Στην ουσία κλωνοποιούνται- ένα είδος που αναπαράγεται μέσω παρθενογένεσης.

Σκαντζόχοιροι/ Ακανθόχοιροι (porcupine): Το σεξ μεταξύ των σκαντζόχοιρων είναι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δύσκολη υπόθεση, ειδικά από τη στιγμή που ο αρσενικός έχει πολύ μικρό «παράθυρο» χρόνου (η θηλυκιά είναι γόνιμη μόνο μια φορά τον χρόνο, για μια περίοδο 8-12 ωρών). Ο αρσενικός ουρεί πάνω στο θηλυκό. Εάν η «βροχή» είναι αρκετά δυνατή, τότε το θηλυκό αφήνεται να βραχεί ολόκληρη και μετά του επιτρέπει να προβεί σε σεξουαλική πράξη. Εάν συνεχίζει ενώ η ίδια δεν θέλει, τότε τον χτυπά με την (αγκαθωτή) ουρά της στο πέος για να σταματήσει.

Πηγή: Huffingtonpost