Tοξικά μέρη στον κόσμο..

6 λόγοι που οδήγησαν σε αναγκαστική προσγείωση


Μια αναγκαστική προσγείωση στο αεροπλάνο δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, και συνήθως συμβαίνει λόγω ενός έκτακτου γεγονότος ή ενός μηχανικού προβλήματος του αεροσκάφους. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, ο λόγος της αναγκαστικής προσγείωσης είναι πολύ παράξενος.
Διαβάστε μερικούς παράξενους λόγους για τους οποίους χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική προσγείωση.

1. Η πτήση που αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση επειδή γυναίκα δεν σταματούσε να τραγουδά ένα τραγούδι της Whitney Houston

Τον Μάιο του 2013, μια πτήση της American Airlines έπρεπε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, γιατί μια επιβάτιδα αρνιόταν να σταματήσει να τραγουδά το τραγούδι της Whitney Houston «I Will Always Love You». Το τραγούδι ξεκίνησε λίγο μετά την απογείωση, αλλά γύρω στα μέσα της πτήσης έγινε τόσο κουραστικό και ενοχλητικό για τους επιβάτες, ώστε το αεροπλάνο αναγκάστηκε σε προσγείωση, για να κατέβει η ενοχλητική επιβάτιδα.

2. Η προσγείωση έκτακτης ανάγκης που πραγματοποιήθηκε λόγω... σκύλου

Τον Αύγουστο του 2014, ένας σκύλος ήταν μεταξύ των επιβαινόντων στην πτήση από Λος ¶ντζελες προς Φιλαδέλφεια, η οποία έκανε αναγκαστική προσγείωση όταν το τετράποδο έκανε την ανάγκη του. Το σκυλάκι έκανε την ανάγκη του στον διάδρομο τρεις φορές και η έντονη δυσοσμία ανάγκασε τον πιλότο να προσγειώσει το αεροπλάνο πριν φτάσει στον προορισμό του!

3. Αναγκαστική προσγείωση λόγω... φιδιού

Το περιστατικό συνέβη σε πτήση της EgyptAir το 2012. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση όταν μια κόμπρα δάγκωσε τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος το μετέφερε παράνομα μέσα στο αεροπλάνο. Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 90 επιβάτες από το Κάιρο προς το Κουβέιτ, έκανε μια απότομη προσγείωση στο αεροδρόμιο και η πτήση συνέχισε κανονικά, χωρίς τον επιβάτη και το... κατοικίδιό του.

4. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί όταν 400 αγελάδες υπερθέρμαναν την καμπίνα

Το περιστατικό συνέβη όταν το τζάμπο τζετ πετούσε πάνω από τη θάλασσα της Ιρλανδίας. Ξαφνικά χτύπησε συναγερμός, για να προειδοποιήσει το πιλοτήριο για μια φαινομενικά καταστροφική φωτιά στην καμπίνα. Στην καμπίνα βρίσκονταν 390 αγελάδες. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Heathrow, στο Λονδίνο. Ωστόσο, όταν οι τεχνικοί επιθεώρησαν το αεροπλάνο, δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο φωτιάς ή ακόμη και καπνό. Αποδείχθηκε ότι οι αγελάδες εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες μεθανίου, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία.

5. Οι δύο νεόνυμφοι που οδήγησαν σε αναγκαστική προσγείωση

Ο μήνας του μέλιτος κατέληξε σε παρωδία! Σύμφωνα με τις αρχές, η πτήση ξεκίνησε από την Ατλάντα για την Κόστα Ρίκα, αλλά αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη διαδρομή. Ο άνδρας ήταν ελαφρώς μεθυσμένος και άρχισε να διαπληκτίζεται με τη σύζυγό του, σε βαθμό που χρειάστηκε να απομακρυνθεί από το αεροπλάνο. Κρατήθηκε από την τοπική αστυνομία και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές κατηγορίες, βάσει του διεθνούς αεροπορικού δικαίου.

6. Έκρηξη... κοκαΐνης σε στομάχι

Μια πτήση της Virgin Atlantic από την Αντίγουα προς το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου αναγκάστηκε σε προσγείωση, όταν η κοκαΐνη που έκρυβε σε πακέτο ένας επιβάτης στο στομάχι του... εξερράγη. Ο 48χρονος Colin Smith, από το Μπέρμινγκχαμ, είχε καταπιεί 61 σφαιρίδια με κοκαΐνη πριν από την πτήση. Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι ήταν περίπου 239,39 γραμμάρια και αξίας 40.000 λιρών. Το A380 αναγκάστηκε να βγει από την αρχική πορεία του και κατέληξε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο LF Wade International Airport των Βερμούδων, όπου οι γιατροί περίμεναν να κάνουν μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Πηγή: E-Daily