Tοξικά μέρη στον κόσμο..

8 ασυνήθιστοι τύποι ροφήματος καφέ από όλο τον κόσμο

Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως και τα τελευταία χρόνια μάλιστα η «τέχνη» του καφέ έχει γίνει... επιστήμη, με τις εταιρείες να βγάζουν όλο και περισσότερα νέα προϊόντα.
Παρακάτω θα βρείτε 8 από τα πιο παράξενα ροφήματα καφέ από όλον τον κόσμο με κάποια από αυτά να σας ξενίζουν αρκετά.

1. Καφές με... αυγό!

1
Ο κρόκος αυγού και το συμπυκνωμένο γάλα χτυπιούνται μαζί μέχρι να γίνει παχύ και κρεμώδες το αποτέλεσμα. Τότε ο μαύρος βιετναμέζικος καφές χύνεται από πάνω και βυθίζεται στον πυθμένα. Λέγεται ότι η γεύση του είναι σαν μεταξένια κρέμα καφέ.

2. Καφές με θαλασσινό αλάτι

2
Οι «σεφ» στη γνωστή αλυσίδα καφέ 85C Bakery Cafe στην Ταϊβάν σέρβιραν καφέ με θαλασσινό αλάτι για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2008 και έγινε... best seller! Σύμφωνα εκπρόσωπο της εταιρείας, προέκυψε ως αποτέλεσμα έμπνευσης από τη συνήθεια στην Ταϊβάν να πασπαλίζουν με αλάτι φρούτα όπως ο ανανάς και το καρπούζι για να αναδείξουν τη γλυκύτητα τους. Αυτό έπεισε την εταιρεία να το δοκιμάσει και με τον καφέ.

3. Καφές με τόνικ

3
Μπορεί το τόνικ και ο καφές να ακούγονται σαν ένας περίεργος συνδυασμός αλλά αυτό το ταίριασμα έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα στον κόσμο για όσους αναζητούν κάτι λίγο διαφορετικό από ένα συνηθισμένο φλιτζάνι καφέ ή εσπρέσο. Είναι τόσο απλό στη δημιουργία του καθώς απλά ένα φλυτζάνι εσπρέσο χύνεται σε ένα ποτήρι με τόνικ και πάγο.

4. Καφές με βούτυρο και λάδι

4
Η Bulletproof Coffee είναι η εταιρεία που κρύβεται πίσω από αυτόν το συνδυασμό και υποστηρίζει ότι το να πίνεις αυτό το ρόφημα είναι σαν παίρνεις ολόκληρο πρωινό. Υποστηρίζει μάλιστα ότι το βούτυρο στον καφέ -όταν η συνταγή γίνει σωστά δίνει- λίγο παραπάνω ενέργεια στον άνθρωπο που το καταναλώνει.

5. Καφές με τυρί

5
To Kaffeost είναι αποτέλεσμα της σουηδικής παράδοσης, σύμφωνα με το oddee, (κατΆ άλλους της Φινλανδικής) και πρόκειται για καφέ με βυθισμένο μέσα ένα κομμάτι τυρί γνωστό ως Leipäjuusto που το βρίσκει κανείς κυρίως στη Φινλανδία και είναι φτιαγμένο από το γάλα των αγελάδων, των κατσικών ή του ταράνδου.

6. Καφές με λεμόνι ή λάιμ

6

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε συνηθίσει να πίνουμε καφέ με λεμόνι μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά σε άλλες χώρες πίνουν έναν καφέ, ζεστό ή κρύο, που σερβίρεται σε όσους θέλουν τον καφέ τους λίγο ξινό. Πρόκειται για εσπρέσο με λεμόνι και λάιμ, αλλά η γεύση είναι πολύ έντονη.

7. Καφές με vanilla coke

7
Παράξενο ρόφημα και σίγουρα όχι υγιεινό. Πρόκειται για ένα μείγμα κόκα-κόλας, μια δόση εσπρέσο, σιρόπι βανίλιας και πάγο, το οποίο έχει πολλούς οπαδούς. Σαφώς ο συνδυασμός καφεΐνης με καφεΐνη σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος και δεν είναι για όλους, αλλά υπάρχουν κάποιοι που το προτιμούν φανατικά.

8. Εσπρέσο και μπύρα

8
Πρόκειται για ένα συνδυασμό που ξεκίνησε από ένα μαγαζί με καφέ στο Τέξας. Το κατάστημα σερβίρει ένα φλυτζάνι καφέ με ένα ποτήρι μπύρα και ενθαρρύνει να τα πίνει κάποιος με όποια σειρά θέλει. Το πιθανότερο είναι βέβαια ότι δεν φέρνει και τα καλύτερα αποτελέσματα στον οργανισμό αν γίνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Πηγή:  E-Daily.gr