Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Το savoir vivre του γυμναστηρίου

Μιας που ήρθε το φθινόπωρο και ο κόσμος επέστρεψε στους κανονικούς του ρυθμούς, τα γυμναστήρια άρχισαν και πάλι να γεμίζουν.
Όμως, όπως σε κάθε μικρή κοινότητα, έτσι και σε αυτούς τους πολυσύχναστους χώρους θα πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες, ώστε να υπάρχει μια βασική αρμονία.
Παρακάτω ακολουθούν οι 6 χρυσοί κανόνες του savoir faire, που κάθε αθλούμενος ενός γυμναστηρίου οφείλει να γνωρίζει.
1. Πάνω από όλα η υγιεινή
Απαραίτητα είναι πάντα τα καθαρά ρούχα και το αποσμητικό, καθώς δεν χρειάζεται οι υπόλοιποι να μυρίζουν τον ιδρώτα σας.
2. Τηρήστε τη σειρά προτεραιότητας
Ο καθένας θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του στα όργανα του γυμναστηρίου.
3. Προσωπικός χώρος
Δεν χρειάζεται να στέκεστε πάνω από το κεφάλι κάποιου άλλου αθλούμενου, περιμένοντας να τελειώσει την άσκηση για να πάρετε εσείς σειρά στα όργανα, ή να απλώνετε το στρώμα σας κολλητά στο στρώμα κάποιου άλλου στην αίθουσα ασκήσεων. Αφήστε χώρο στους συναθλητές σας, για να κινηθούν άνετα.
4. Ένδυση και άσκηση
Φορέστε άνετα ρούχα, που κρατούν τη θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα και αποφύγετε τα προκλητικά μπλουζάκια ή τα διάφανα κολάν. Όσο για τους άντρες, αν κάνουν ασκήσεις με πολλά ανοίγματα, καλύτερα να μη βάλουν χαλαρό σορτσάκι.
5. Όχι στο φλερτ (ή τουλάχιστον, όχι στο υπερβολικό)
Το γυμναστήριο είναι ένας χώρος κοινωνικοποίησης, όπου κάνετε συνεχώς νέες γνωριμίες, όμως δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε με το φλερτ. Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να φλερτάρετε λίγο με τους γυμναστές/γυμνάστριες ή άλλους πελάτες, όμως χρειάζεται μέτρο.
6. Όχι στα αρνητικά σχόλια
Δεν έχετε το δικαίωμα να σχολιάζετε αρνητικά τους άλλους αθλούμενους, μιας και είναι αγενές και απρεπές. Αντίθετα, θα πρέπει να ενθαρρύνετε τις προσπάθειες των άλλων και να τους στηρίζετε, ώστε να τηρούν το πρόγραμμά τους.

Πηγή:E-Daily.gr