Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Οι πιο επικίνδυνοι μαφιόζοι της σύγχρονης μαφίας

Οι αρχιμαφιόζοι που έχουν διαδεχτεί τους, παλαιάς κοπής Nονούς, μπορεί να μην είναι όπως τους έχουμε στο μυαλό μας, επηρεασμένοι από τον κινηματογράφο. Παραμένουν όμως αδίστακτοι και έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

1. John DiFronzo

  Ο John DiFronzo είναι ένας από τους ελάχιστούς Νονούς που έχει καταφέρει να μείνει εκτός της φυλακής, παρά την έντονη εγκληματική του δραστηριότητα.
Ο  DiFronzo είναι ο αρχηγός της πλέον ισχυρής συμμορίας των ΗΠΑ σήμερα, της Chicago Outfit. Η δραστηριότητά του εξαπλώνεται στο Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας και το Μαϊάμι, με τον μόνο ισχυρό αντίπαλό του να είναι η ρωσική μαφία. Η Chicago Outfit μάλιστα είναι από τις λίγες ομάδες που στρατολογούν μέλη άλλων εθνικοτήτων, με την τρομακτική συμμορία να δρα σχεδόν ανενόχλητη, εγείροντας υποψίες για σχέσεις με τις Αρχές και την αστυνομία.
Ο DiFronzo ή "No Nose" χρίστηκε αρχηγός της Chicago Outfit το 1993. Στο παρελθόν, ήταν υψηλόβαθμος στέλεχος της μαφιόζικης ομάδας του Καπόνε.
Το παρατσούκλι του προέρχεται από το γεγονός ότι λείπει κομμάτι της μύτης του, το οποίο και έχασε όταν πήδηξε από σπασμένο παράθυρο κατά τη διάρκεια ληστείας το 1949.
2. John Sciortino

  Ο John Sciortino είναι γνωστός και ως "Johnny Joe" και είναι ο άνθρωπος που ελέγχει το Κάνσας, μιας και είναι ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Η συμμορία του αποτελεί μια εκ των ισχυρότερων του κόσμου σήμερα, ενώ σαν βοηθό του έχει τον τρομερό Peter Simone, που πιθανότατα να τον διαδεχθεί στον "θρόνο".
Ο Sciortino έλαβε σημαντική εξουσία τη δεκαετία του '50, όταν και έγινε το δεξί χέρι του πάλαι ποτέ άρχοντα Anthony Civella. Όταν ο τελευταίος πέθανε το 2006 τον διαδέχθηκε στην ηγεσία της οργάνωσης, κάνοντάς την ακόμη πιο ισχυρή και διευρύνοντας τις δραστηριότητές της.
3. Terry Adams

  Ο Terry Adams είναι ο αρχηγός και ένας εκ των ιδρυτών της ομάδας Clerkenwell, που είναι η πλέον πανίσχυρη συμμορία της Βρετανίας. Οι δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς, απάτες, τζόγο και ότι βάλει ο νους τους. Τα αδέλφια του που είναι και ιδρυτικά μέλη είναι υπεύθυνα για την επιβολή του νόμου, τους εκβιασμούς υψηλόβαθμων στελεχών της εκάστοτε κυβέρνησης κλπ.
Ο Terry καταδικάστηκε το 2007 και το 2011 για ξέπλυμα χρήματος και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης και μερικά εκατομμύρια σε αποζημιώσεις, που όμως είναι ψίχουλα μπροστά στη δική του προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.
4. Jack Giacalone

  Ο Jack Giacalone είναι ο νυν ηγέτης της μαφίας του Ντιτρόιτ, ο ίδιος μπήκε από νωρίς στα σκοτεινά μονοπάτια του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Giacalone μεγάλωσε μέσα στη μαφία και ήταν φυσικό επακόλουθο να γίνει ο επόμενος Νονός.
Διορίστηκε από τον αρχηγό το 2012 και έκτοτε ανέλαβε όλη την εξουσία της εγκληματικής οργάνωσης και όλοι λογοδοτούν στον ίδιο, μέχρι και οι... αρχές. Ως μέλος της Αμερικανικής μαφίας έχει κατορθώσει να μείνει εκτός φυλακής, παρόλο που έχει παραδεχθεί την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκτελέσεις, απαγωγές και άλλες εγκληματικές πράξεις, προκειμένου να καταφέρει να γλυτώσει μια ποινή φυλάκισης 2 ετών. Σήμερα, αν οι αρχές καταφέρουν να τον συλλάβουν θα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κατορθώματά τους.
5. Giovanni Motisi

  Η Motisi είναι η ιστορική μαφιόζικη οικογένεια από το Παλέρμο της Σικελίας. Ήταν τη δεκαετία του '80, που ο Matteo Motisi ανέλαβε τη συμμορία και συνεργάστηκε στενά με την οικογένεια Κορλεόνε της ιταλικής Μαφίας. Όταν ο Matteo συνελήφθη, ο ανιψιός του Giovanni Motisi ανέλαβε τα ηνία της μαφιόζικης οργάνωσης, την οποία κατάφερε να κάνει από τις πιο ισχυρές σε ολόκληρη την Ιταλία.
Ο ίδιος καταζητείται από τις αρχές το 1998 και το 2006 όταν έγινε ένας από τους πιο ισχυρούς νονούς της περιοχής μιας και χρίστηκε ηγέτης της Κόζα Νόστρα, ενώ πλέον έχει αναδειχθεί σε ηγετική μορφή της Μαφίας της Σικελίας.
6. Daut Kadriovski

  Ο Daut Kadriovski είναι το πρόσωπο πίσω από την Αλβανική Μαφία. Ο ίδιος είναι ο άνθρωπος που διοικεί με μεγάλη επιτυχία τουλάχιστον 15 διαφορετικά συνδικάτα. Η τεραστίων διαστάσεων εγκληματική οργάνωση έχει απλώσει τα πλοκάμια σε κάθε λογής παράνομη δραστηριότητα.
Η δύναμη της Αλβανικής μαφίας άρχισε να μεγαλώνει τη δεκαετία του 80', όταν τα μέλη της έφτασαν στις ΗΠΑ και άρχισαν πόλεμο με την Ιταλική μαφία για τον έλεγχο της "αγοράς".
Ο Kadriovski περιλαμβάνεται σήμερα στους μεγαλύτερους διακινητές ηρωίνης στην Ευρώπη, ενώ από το 1993 έχει μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, επεκτείνοντας τις παράνομες δραστηριότητές του ακόμα και στην Αυστραλία, χτίζοντας "γέφυρα" μεταφοράς ναρκωτικών από την Αλβανία και την Κροατία στο Σίδνεϊ.
7. Semion Mogilevich

  Ο Semion Mogilevich είναι για το FBI ο πιο  επικίνδυνος μαφιόζος του κόσμου. Ο Ουκρανός μαφιόζος είναι η κεφαλή της ρωσικής μαφίας. Ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί αδίστακτος και πανέξυπνος, μιας και έχει πτυχίο στα Οικονομικά, βάζοντας τη ρωσική μαφία μέσα σε μια σειρά από νόμιμες και τεράστιες επιχειρήσεις.
Ο Mogilevich έγινε ο αρχηγός της ρωσικής μαφίας, αφού πρώτα είχε αναδειχθεί ηγέτης της Solntsevskaya Bratva, της εγκληματικής οργάνωσης της Μόσχας. Η ρώσικη μαφία είναι σήμερα μια από τις πιο ισχυρές του κόσμου, με τη δραστηριότητά της να έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Ο ίδιος είναι δισεκατομμυριούχος και οι αρχές δεν μπορούν ούτε να τον πλησιάσουν.


Πηγή: News247