Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Μυστικά καλά κρυμμένα μέσα σε videogames

Ο θαυμαστός κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών είναι πάντα γεμάτος φαντασία, μεράκι, και αστείρευτες ιδέες των προγραμματιστών. Έτσι λοιπόν, σπάνια θα συναντήσουμε ένα παιχνίδι το οποίο δεν θα περιέχει το δικό του αλατοπίπερο: ένα Easter Egg, μια ύπουλη αναφορά, μια δόση διαστροφής σε κάποιον χαρακτήρα, ένα αντικείμενο, έναν παράξενο διάλογο, μια πινελιά βρε αδερφέ, λεπτομέρειες τις οποίες λίγοι μεν θα συνειδητοποιήσουν, όμως η ποπ κουλτούρα ποτέ δεν ήταν για πολλούς!


Υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες που λίγοι έχουν καταφέρει να παρατηρήσουν ανάμεσα στην καταιγιστική δράση και την ένταση της στιγμής. Πολλές φορές, η περιέργεια για την εξέλιξη της ιστορίας, ο υπερβάλλοντας ζήλος για την νίκη της μάχης, η μειωμένη παρατηρητικότητα σε κάποια σημεία, και άλλοι διάφοροι παράγοντες ενδέχεται να μας στερήσουν κάποια σημεία τα οποία σίγουρα θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν τα παρατηρούσαμε εκείνη την στιγμή.

Fallout: New Vegas - Ο Αναλφάβητος


  Μια από τις αγαπημένες ιδιομορφίες του Fallout: New Vegas ήταν το γεγονός πως έδινε την δυνατότητα στους παίκτες να επιλέξουν τον βαθμό ευφυίας του χαρακτήρα τους. Πόσοι όμως ήταν εκείνοι που παρατήρησαν πως υπάρχει και ο κατώτατος βαθμός IQ σαν επιλογή (πόσο μάλλον να το επέλεξαν κιόλας);
Σε περίπτωση λοιπόν που επέλεγε κάποιος να "χαντακώσει" τον χαρακτήρα του, κάνοντας τον παντελώς ανίδεο, τότε ολόκληρο το παιχνίδι θα τον αντιμετώπιζε σαν πανίβλακα καθ' όλη την διάρκεια της ιστορίας. Δεν άλλαζαν μονάχα οι διάλογοι, οι οποίοι προφανώς ήταν δύσκολο ακόμα και να πραγματοποιηθούν αφού ο χαρακτήρας φαίνεται αγράμματος, αλλά πολλοί από τους NPCs δεν δέχονταν ούτε να του μιλήσουν, με συνέπεια να χάνει αρκετά sub-quests!

Assassin's Creed III - Ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις


  Κάθε τίτλος Assassin's Creed μας ταξιδεύει σε μια διαφορετική εποχή και ένα ξεχωριστό ιστορικό γεγονός. Πολλές φορές λοιπόν έχουμε την δυνατότητα αλλά και την τιμή να συναντήσουμε στο παιχνίδι πολλές σημαντικές και δημοφιλής προσωπικότητες του παρελθόντος.
Μια από αυτές ήταν και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος στο Assassin's Creed III, με τον οποίο μπορούσαμε να συζητήσουμε για κάποια πράγματα. Μέσα όμως από την κουβέντα, και έπειτα από αρκετή εξαιρεύνηση στο περιβάλλον, ο Φραγκλίνος φαίνεται να εξομολογείται πως προτιμούσε να συνευρίσκεται σεξουαλικά με γυναίκες μεγάλες σε ηλικία. Αυτό βέβαια, δεν είναι ψέμα στην πραγματικότητα, καθώς η σειρά AC ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος της πραγματικά γεγονότα και ο Φραγκλίνος ήταν πράγματι λάτρης της τρίτης ηλικίας.

Uncharted 3 - Προετοιμασία ή απλή προφητεία;

 

Σε μια γωνιά ενός δωματίου στο Uncharted 3 υπήρχε πεταμένη μια εφημερίδα. Αν κοιτάξουμε όμως καλά το πρωτοσέλιδο, ένας από τους τίτλους γράφει "Οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να κατανοήσουν τον θανατηφόρο μύκητα".
Μήπως όμως με αυτό τον τρόπο η Naughty Dog μας προετοίμαζε για την πανδημία του The Last of Us; Και αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε η εταιρεία ανάπτυξης θα πρέπει ήδη να είχε ξεκινήσει τον προγραμματισμό του τίτλου από το 2011 (και ίσως και πιο πριν), καθώς τότε κυκλοφόρησε το Uncharted 3. Ή μήπως μας προετοίμαζε για κάποιον θάνατο μέσα στον τίτλο; (δεν λέω άλλα αποφεύγοντας πιθανά spoilers).

Super Smash Bros. - Η αντανάκλαση


  Παίζοντας τις διασκεδαστικές μάχες του Super Smash Bros. οι παίκτες ξεκλειδώνουν διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα, ένα από αυτά είναι και το αγαλματίδιο του Mario.
Όμως αν παρατηρήσετε καλά το αγαλματίδιο, θα δείτε πως στο ασημένιο μέρος του σώματος και των ρούχων του υπάρχει μια αντανάκλαση. Έπειτα λοιπόν από πολύ προσπάθεια και παρατηρητικότητα προκύπτει πως η αντανάκλαση που εμφανίζεται στο πρόσωπο του Mario βρίσκεται στο νησί του Yoshi (Yoshi Island). Τυχαίο;

 

The Secret of Monkey Island - Αναγνωρίσατε το πρόσωπο;


  Ένας από τους πιο ιστορικούς τίτλους που ενέπνευσαν ολόκληρη την βιομηχανία και ιδιαίτερα τα παιχνίδια adventure ήταν αναμφισβήτητα το Secret of Monkey Island και η αξέχαστη περιπέτεια του Guybrush Threepwood. Σε μια γέφυρα του παιχνιδιού λοιπόν, υπήρχε ένα πράσινο τέρας (Τroll) το οποίο εμπόδιζε τους ταξιδιώτες να φτάσουν στο σπίτι του Captain Smirk, απειλώντας πως αν δεν πληρώσουν θα τους κατασπαράξει.
Όταν όμως ο πρωταγωνιστής καταφέρει να πληρώσει και να περάσει την γέφυρα, τότε το πράσινο troll αφαιρεί την μάσκα του και εμφανίζεται ένας κανονικός άνθρωπος. Για όσους όμως δεν τον αναγνώρισαν ακόμα, πρόκειται για τον George Lucas, τον ιδρυτή της Lucas Arts στην οποία φυσικά ανήκει και το παιχνίδι.

Lego Star Wars - Τελικά ποιος είμαι;


  Παίζοντας με τα Lego στο Star Wars μπορεί κανείς να μπερδευτεί, δίχως να ξέρει πλέον ποιον χαρακτήρα χειρίζεται. Τι δουλειά μπορεί να έχει ο Indiana Jones στον κόσμο του Star Wars;
Αν παρακολουθήσετε το trailer του Lego Indiana Jones στο δωμάτιο ταινιών του Lego Star Wars, τότε μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον Indiana Jones ως χαρακτήρα για το παιχνίδι. Αντί λοιπόν να δώσετε μάχες με τα πατροπαράδοτα φωτόσπαθα, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το όπλο και το λάσο του εμβληματικού χαρακτήρα κάνοντας την διαφορά.

Kirby's Dream Land 2 - Sexy Kirby


  Πόσο "σεξουαλικό" σας φάνηκε το Kirby's Dream Land 2; Κιόμως, αν το παρατηρήσετε από απόσταση, θα συνειδητοποιήσετε κάποιες πιπεράτες λεπτομέρειες που ενδεχομένως πονηρέψουν λίγο το μυαλό σας.
Τα επίπεδα της πίστας αξιαγάπητου platform game φαίνεται πως στο σύνολό τους σχηματίζουν μια γυμνή γυναικεία παρουσία!

Halo: Combat Evolved - Ροματζάδα μέχρι το ταβάνι


  Μια ρομαντική ψυχή από τους σχεδιαστές του Halo: Combat Evolved σχημάτισε μια καρδιά από αίμα μέσα στην οποία τα στίγματα από σφαίρες σχημάτιζαν το γράμμα "Μ".
Ο λόγος για τον Jaime Griesemer, ο οποίος αφιέρωσε λίγο χώρο από το παιχνίδι στην κοπέλα του ονόματι Megg. Η αλήθεια είναι βέβαια πως είναι κάπως δύσκολο να βρεθεί κανείς σε αυτό το σημείο για να το παρατηρήσει, καθώς πρόκειται για το ταβάνι ενός κλειδωμένου δωματίου, του οποίου η κλειδαριά ανοίγει με έναν αρκετά περίπλοκο τρόπο.

The Elder Scrolls IV: Oblivion - Όλοι έχουν ζωή


  Τα ένστικτα της "κουτσομπόλας" μπορεί να μας βγαίνουν παίζοντας Sims ή κάποιο άλλο παιχνίδι του είδους, όμως κάτι περίεργο συμβαίνει και με το Oblivion. Ο τίτλος είναι γεμάτος από NPC χαρακτήρες. Ωστόσο, αν το ψάξετε λίγο θα συνειδητοποιήσετε πως οι NPCs έχουν ζωή, και μάλιστα πολυτάραχη!
Έτσι λοιπόν, αν ακολουθήσετε κάποιον από αυτούς θα παρακολουθήσετε αρκετές στιγμές της ζωής τους. Για παράδειγμα, ο Roderick Pierrane, βγαίνει κρυφά από το σπίτι του κάποια βράδια και επισκέπτεται με μια άλλη γυναίκα, ενώ η σύζυγός του κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Θα μου πεις, ποιος κάθεται να κοιτάει από την κλειδαρότρυπα χωρίς έστω να υπάρχει ένα αντίστοιχο quest; Ελάχιστοι πιθανότατα, ωστόσο και μόνο το γεγονός πως οι προγραμματιστές κάθισαν και μερίμνησαν για το βάθος της ζωής ακόμα και των κομπάρσων, είναι σίγουρα ένα στοιχείο άξιο αναφοράς.

Bioshock - Αφισοκόλληση


  Ίσως στο Bioshock η παρατηρητικότητα να μας είχε γλυτώσει από πολλά προβλήματα και κακοτοπιές. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας αναλώνεται στον Atlas και την χάρη που ζητά από τον πρωταγωνιστή να τον βοηθήσει να βρει την γυναίκα του Moira και τον γιο του Patric που αγνοούνται.
Ωστόσο, αν εξερευνήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή την πόλη, ενδεχομένως να καταφέρετε να υποψιαστείτε το μεγάλο ψέμα του, παρατηρώντας τις αφίσες ενός μιούζικαλ. Οι συγκεκριμένες αφίσες αφορούν το έργο "Patrick and Moira" το οποίο περιστρέφεται γύρω από δυο νεκρούς πρωταγωνιστές. Με αυτή την λογική όμως...ποιους ψάχνει στην πραγματικότητα ο Atlas;

Batman Arkham City - Η αρχή της ανθρωπότητας στο φινάλε του τίτλου

 

Παίζοντας το Batman Arkham City ίσως να έχετε παρατηρήσει έναν πίνακα που βρίσκεται στο γραφείο του Harvey Dent. Ο συγκεκριμένος πίνακας απεικονίζει τον Κάιν και τον Άβελ, τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας.
Μήπως όμως πέρα από την ιστορία του πίνακα κρύβεται και το φινάλε του τίτλου;

  Εσείς έχετε ανακαλύψει κάποιο κρυμμένο μυστικό;
* Η Μαρίλη (Fairy), Editor-in-chief του Gaming Dep. αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει, παίζοντας κάθε είδους παιχνίδι και καταστρώνοντας πολύχρωμα σχέδια για το 2016

Πηγή: News247