Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Οι 10 ίσως πιο παράξενες θρησκείες του κόσμου

Ως έννοια, ο όρος θρησκεία αφορά την σχέση του ανθρώπου με το θείο στοιχείο. Από αυτό λοιπόν προκύπτει ότι, για να υπάρξει μια θρησκεία, είναι δύο πράγματα απαραίτητα: αφενός ο άνθρωπος, αφετέρου το θείο.
Βέβαια, το τι ορίζεται ως θείο, διαφέρει ανά τον κόσμο. Παρακάτω θα διαβάσετε για ορισμένες από τις πιο παράξενες θρησκείες του πλανήτη, οι οποίες θα σας εκπλήξουν!

Σαϊεντολογία
Ιδρύθηκε από τον L. Ron Hubbard (Elron) το 1952 και υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αθάνατες πνευματικές οντότητες, που δεν θυμούνται την πραγματική τους φύση. Σύμφωνα με μια από τις ιστορίες της, οι άνθρωποι έφτασαν στη Γη με διαστημόπλοια, που έφερε ο εξωγήινος ηγέτης Xenu.
Το έθνος του Yahweh
Μια Αφροαμερικανική θρησκευτική οργάνωση, που ιδρύθηκε στο Μαϊάμι το 1979 από τον Hulon Mitchell Jr και υποστηρίζει ότι οι πραγματικοί Ισραηλίτες είναι οι Αφροαμερικανοί και πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα τους, το Ισραήλ.

Η Εκκλησία όλων των Κόσμων
Μια νεοπαγανιστική θρησκεία, η οποία ιδρύθηκε το 1962 από τον Oberon Zell-Ravenheart και τη σύζυγό του, Morning Glory Zell-Ravenheart. Η μυθολογία της θρησκέιας περιλαμβάνει σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

¶νθρωποι του Σύμπαντος
Πρόκειται για μια τσέχικη θρησκευτική οργάνωση, η οποία στρέφεται γύρω από τον Ivo A. Benda, ενώ τα πιστεύω της βασίζονται στην ύπαρξη των εξωγήινων.

Η εκκλησία του SubGenius
Αυτή είναι μια θρησκεία-παρωδία, που υποστηρίζει τη χαλαρότητα και σατιρίζει τη θρησκεία, τις θεωρίες συνωμοσίας, τα ΑΤΙΑ και την ποπ κουλτούρα, ενώ ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 από τον J. R. «Bob» Dobbs.
Το κίνημα του Πρίγκιπα Φίλιππου
Είναι η περίεργη θρησκεία μιας φυλής ιθαγενών, από το νησί Tanna του Βανουάτου. Οι Yaohnanen πιστεύουν πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, είναι θεός.
Η εκκλησία της Ευθανασίας
Μια πολιτική οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Βοστόνη των ΗΠΑ από τον Chris Korda, ο οποίος ντύνεται γυναικεία και, όπως διακηρύττει, ο οργανισμός αυτός είναι ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό κίνημα, το οποίο θέλει να αποκαταστήσει την αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και των ειδών που απέμειναν στη Γη. Βέβαια η Γη δεν μπορεί να χωρέσει τον πληθυσμό της, οπότε οι άνθρωποι δεν πρέπει να αναπαράγονται. Διάσημο σλόγκαν της οργάνωσης είναι το «Σώσε τον πλανήτη, σκότωσε τον εαυτό σου».
Απαθεϊσμός
Οι πιστοί αυτής της θρησκείας δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, αλλά αν υπήρχε, αυτός θα ήταν εντελώς απαθής και δεν θα νοιαζόταν για την ανθρωπότητα.
Η εκκλησία των Jedi
Η θρησκεία αυτή μιλάει για μια πανίσχυρη δύναμη που συνδέει όλα τα πράγματα στο σύμπαν και τα κρατά ενωμένα, ενώ βρίσκεται έμφυτη μέσα στον κάθε άνθρωπο και φυσικά έχει εμπνευστεί από τις γνωστές ταινίες επιστημονικής φαντασίας «Star Wars».
Nuwaubianism
Ο όρος αυτός αναφέρεται στους οπαδούς των διδασκαλιών του Dwight York, ο οποίος είχε φυλακιστεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κακοποίηση παιδιών. Μερικά από τα διδάγματα αυτής της θρησκείας λένε ότι είναι καλό τα υπολείμματα του πλακούντα να θάβονται μετά από τη γέννα, ότι τα αποβληθέντα έμβρυα επιβιώνουν από την έκτρωση και ζουν στους υπονόμους, σχεδιάζοντας πώς θα κατακτήσουν τον κόσμο, καθώς και ότι κάθε άνθρωπος έχει επτά κλώνους σε διαφορετικά μέρη της γης.

Πηγή:  E-Daily.gr