Tοξικά μέρη στον κόσμο..

14 ΑΛΉΘΕΙΕΣ ταινιών τρόμου για να σου φύγει το καφάσι

Ναι είναι σχεδόν τόσο τρομακτικά όσο οι ίδιες οι ταινίες στις οποίες συνέβησαν.
Το ότι αγαπάμε τα θρίλερ είναι γεγονός. Nα αν δεν μας πιστεύεις δες εδώ (Αυτά για τους συντάκτες του Rise, εγώ με τις ταινίες αραιά και που ένα γειά..)και το ότι πίσω από μερικά υπάρχει εξίσου τρομακτικό παρασκήνιο με τις ίδιες τις ταινίες, μόνο να μας ενθουσιάσει μπορεί.
Για του λόγου το αληθές ορίστε 14 facts ταινιών τρόμου που θα σου παγώσουν το αίμα.
«The Ring»
the ring cor
Τα στιγμιότυπα που προβάλλονται στην αρχή και στο τέλος της ταινίας δείχνουν ολόκληρη την βιντεοκασέτα της Σαμάρα, απλά σε γρήγορη κίνηση. Αν παίξεις την ταινία  σε slow motion, θα μπορέσεις να την δεις ολόκληρη την βιντεοκασέτα. Αν βαριέσαι να το κάνεις όλο αυτό, μπορείς απλά να πατήσεις το play.
Spooky, έτσι;
Bram Stoker’s «Dracula»
dracula
Στα γυρίσματα της σκηνής όπου ο κόμης μεταμορφώνεται σε νυχτερίδα, ο Gary Oldman ψιθύρισε κάτι στους συμπρωταγωνιστές του κι εκείνοι πήραν το τρομαγμένο ύφος που χρειαζόταν για να γυριστεί η σκηνή. Μέχρι σήμερα κανείς εκτός από τους ίδιους δεν ξέρει τι τους ψιθύρισε στο αυτί σε εκείνο το γύρισμα.
«Hellraiser»
tainies thriler 03
Στο post -production πάρτι της ταινίας, κανείς δεν μίλησε στον Doug Bradley, όχι από σνομπισμό ή αλαζονεία, απλά κανείς δεν τον αναγνώρισε χωρίς το μακιγιάζ και τα καρφιά του.
«Paranormal Activity»
pac
H ταινία που τρόμαξε τον Steven Spielberg (δες εδώ γιατί και πώς) οφείλει την τεράστια επιτυχία της στο γεγονός πως δεν είχε σενάριο. Στους ηθοποιούς, δόθηκαν απλά γενικές οδηγίες για κάθε σκηνή και όλοι ξέρουμε τι έγινε μετά.
«Hostel»
tromou 05
Η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο ψυχιατρείο στην Τσεχία, οπότε προκειμένου να «χαλαρώσει» τους ηθοποιούς του, ο Eli Roth τους έπαιζε μουσική δωματίου… Ακόμα πιο creepy η ατμόσφαιρα.
«Συνέντευξη με έναν βρικόλακα»
tromaktikes tainies gif
Θυμάσαι τις μπλε φλέβες που είχαν οι βρικόλακες σε αυτή την ταινία; Προκειμένου να επιτευχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, οι ηθοποιοί κρεμιούνταν ανάποδα πριν μπουν στο μακιγιάζ. Έτσι το αίμα συγκεντρωνόταν στο κεφάλι τους, οι φλέβες τους ήταν πιο έντονες και ήταν πιο εύκολο να επιτευχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
«Ο Εξορκιστής»
exorcist bath
Προκειμένου να επιτευχθούν οι υδρατμοί της ανάσας στη σκηνή του μπάνιου, η θερμοκρασία του δωματίου θύμιζε κατάψυξη και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Linda Blair, φορούσε μόνο το λεπτό της νυχτικό. Καθόλου ευχάριστη φάση σου λέει, παρ όλο που η ερμηνεία της στη συγκεκριμένη σκηνή, ήταν τόσο καλή που ο Max von Sydow έχασε τα λόγια του.
«Psycho»
psycho
To ότι η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Robert Bloch το ξέρεις. Το ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Norman Bates περιγράφεται ως ηλικιωμένος αλλά ελκυστικός άντρας όμως, μάλλον το ακούς πρώτη φορά. Ο Hitchcock αποφάσισε να αλλάξει αυτό το δεδομένο κι έτσι έδωσε τον ρόλο στον νεαρό Anthony Perkins.
«The Omen» 
omen
Το αρχικό φινάλε της ταινίας ήθελε τους πάντες νεκρούς, αλλά δεν μπορείς να σκοτώσεις τον διάβολο, σωστά; Έτσι μετά από απόφαση του studio, το τέλος άλλαξε.
«Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες» 
elm street
Ο Wes Craven έψαξε ανάμεσα σε κάμποσους κασκαντέρ, προκειμένου να βρει τον εκλεκτό που θα παίξει τον Freddy Krueger. Τελικά κατέληξε στον Robert Englund ο οποίος καμία σχέση δεν είχε με επικίνδυνες σκηνές. Αποτέλεσμα; Την πρώτη φορά που φόρεσε το γάντι με τις λεπίδες κόπηκε. Δες πως απέκτησε την τέλεια εμφάνισή του εδώ.
«The Shining»
lampsi
H Shelley Duvall, πέρασε πραγματικά άσχημα στα γυρίσματα της ταινίας. Είχε τόσο άγχος κι έκλαιγε τόσο πολύ που στα γυρίσματα χρειαζόταν να πίνει κάμποσα μπουκάλια νερό για να μην αφυδατωθεί.
Δες εδώ ποιες άλλες ταινίες τρόμους επηρέασαν δραματικά τους πρωταγωνιστές τους.
«Halloween»
haloween
O Michael Myer πήρε αυτό το όνομα λόγω του ότι ο σκηνοθέτης Jon Carpenter θέλησε με αυτό τον τρόπο να ευχαριστήσει  την Metro-Goldwyn-Mayer για την προηγούμενη ταινία του «Escape from New York».
«The Conjuring»
kalesma
Κάποιοι κινηματογράφοι στις Φιλιππίνες προσέλαβαν ιερείς προκειμένου να ευλογήσουν κάποιους θεατές που αισθάνθηκαν άσχημα όταν είδαν την ταινία.
«Night of the Living Dead»
zontanoi nekroi
Πολλά από τα ζόμπι της ταινίας δεν τα υποδύονται κανονικοί ηθοποιοί. Μάλιστα υπάρχει η φήμη πως τον άνθρωπο που παίζει ένα ζόμπι στην αρχή της ταινίας και δεν είχε καμία σχέση με την υποκριτική, ο Tom Savini τον συνάντησε σε ένα δείπνο και του είπε: «Θα δείχνεις τέλειος σαν ζόμπι, θέλεις να είσαι στην ταινία μου;«.

Πηγή: RiseGr