Tοξικά μέρη στον κόσμο..

5 περίεργοι λόγοι οι οποίοι έγιναν η αιτία να διωχθούν επιβάτες από αεροπλάνο

Σήμερα, αεροδρόμια και πτήσεις έχουν γίνει για τους επιβάτες πονοκέφαλος με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί (και επιβάλλονται ακόμα), μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, γνωστή και ως "ημέρα που άλλαξε ο κόσμος", αλλά αυτό φυσικά είναι κάτι για το οποίο δεν μπορείς στα αλήθεια να παραπονεθείς.
Μήπως, όμως, κάποιες φορές οι αερογραμμές δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο;
Ειδικά στις ΗΠΑ, η τακτική να δείχνουν τα πληρώματα αερογραμμών σε έναν επιβάτη την πόρτα της εξόδου, έχει φτάσει το επίπεδο μάστιγας, μιας και ολοένα για πιο περίεργους λόγους κάποιος ή κάποια μπορεί να βρει τον εαυτό του οπουδήποτε αλλού, εκτός από τη θέση του σε έναν αεροπλάνο που έχει κατεύθυνση τον προορισμό του.
Με αφορμή μία απίθανη είδηση η οποία είδε το φως της δημοσιότητας χθες, σύμφωνα με την οποία, μία επιβάτιδα των American Airlines μπέρδεψε μία μαθηματική εξίσωση με "τρομοκρατικό κωδικό", με αποτέλεσμα την παραλίγο σύλληψη ενός συνεπιβάτη της, δείτε 5 εξωφρενικούς λόγους οι οποίοι έχουν στείλει κόσμο από το κάθισμα ενός αεροσκάφους, πίσω στην αίθουσα αναμονής και ευχηθείτε να μη βρεθείτε σε παρόμοια θέση...

1. Ο θρήνος

5 εξωφρενικοί λόγοι να σε διώξουν από το αεροπλάνο
Η Ricci Wheatley και η Robin Opperman, τον Ιούλιο του 2011, επισκέπτονταν τον πατέρα τους στο Dallas, ο οποίος μόλις είχε πάθει ένα μικρό έμφραγμα. Η Wheatly μπήκε στο αεροπλάνο κλαίγοντας, γιατί εκτός των άλλων φοβάται τις πτήσεις. Πριν την απογείωση, παρακάλεσε την αεροσυνοδό, όταν ξεκινήσει το σερβίρισμα, να της προσφέρει λίγο κρασί. Η αεροσυνοδός της απάντησε "νομίζω ότι είχατε αρκετό σήμερα", παρόλο που η Wheatly φυσικά δεν είχε πιει γουλιά. Μετά από λίγο, της ζήτησαν να κατέβει από το αεροπλάνο. Προφανώς όσοι κλαίνε είναι ύποπτοι για μεθύσι...

2. Ένα χαμηλοκάβαλο παντελόνι

O Billie Joe και το saggy παντελόνι του
O Billie Joe και το saggy παντελόνι του
Το celebrity status δεν σταμάτησε μια αεροσυνοδό των US Airways να πετάξει έξω τον Billie Joe Armstrong των Green Day, το 2011. Υποπτευόμαστε βέβαια ότι μπορεί να το έκανε απλώς γιατί ήταν ο Billie Joe Armstrong, γιατί ίσως και εμείς να τον πετάγαμε έξω, αλλά ο "επίσημος" λόγος ήταν ότι του ζήτησε να σηκώσει τα παντελόνια του και εκείνος την αγνόησε. Και δεν ήταν ο μόνος. Την ίδια χρονιά, ένας 20χρονος αθλητής από το San Francisco, όταν αρνήθηκε να ανεβάσει το παντελόνι του λίγο πιο πάνω, βρέθηκε πολύ γρήγορα εκτός αεροπλάνου. Συμβουλή: να φοράτε πάντα ζώνη, ειδικά στις ΗΠΑ, για να μην χάσετε καμιά πτήση.

3. Το... (υγρό) νούμερο 2

5 εξωφρενικοί λόγοι να σε διώξουν από το αεροπλάνο
Τον Μάρτιο του 2015, σε μια πτήση των British Airways με κατεύθυνση το Dubai, 30 λεπτά μετά την απογείωση, ο πιλότος γεμάτος απόγνωση ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι το αεροπλάνο επιστρέφει στο Heathrow λόγω μίας έντονα δυσάρεστης μυρωδιάς που προερχόταν από την τουαλέτα. Οι επιβάτες περίμεναν 15 ώρες για την επόμενη πτήση, αλλά κανείς δεν γκρίνιαξε πάρα πολύ, καθώς οι BA πλήρωσαν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο και η μυρωδιά που αναδυόταν από την τουαλέτα του αεροπλάνου (αποδείχθηκε ότι η αιτία ήταν τα... υγρά περιττώματα ενός επιβάτη) ήταν πραγματικά ανυπόφορη. Ο ένοχος δεν βρέθηκε και γλύτωσε το διασυρμό, αλλά αν τον έβρισκαν είμαστε σίγουροι πως δεν θα τον έβαζαν στην επόμενη πτήση μαζί τους.

4. Οι μαθηματικές πράξεις

Ο Guido Menzio
Ο Guido Menzio
Μια κυρία στην πτήση 3950 της American Airlines, την περασμένη Πέμπτη, προσπάθησε να πιάσει κουβέντα με τον διπλανό της, αλλά αυτός δεν έδειξε να ενδιαφέρεται, γιατί ήταν συγκεντρωμένος σε ορισμένα "αινιγματικά σημειώματα" τα οποία έγραφε σε μια "ακαταλαβίστικη γλώσσα". Η μόνη λογική εξήγηση για την επιβάτιδα ήταν ότι ο "μελαχρινός, σγουρομάλλης" κύριος ήταν ένας επικίνδυνος Άραβας τρομοκράτης, ο οποίος μάλλον σχεδίαζε ένα κτύπημα, με θύματα όσους βρίσκονταν στο αεροπλάνο. Ο άνδρας συνοδεύτηκε προσωρινά εκτός αεροπλάνου και ανακρίθηκε άμεσα από το FBI, ενώ η πτήση διάρκειας 40 λεπτών τελικά καθυστέρησε δύο ολόκληρες ώρες, μέχρι να αποδειχθεί ότι η "ακαταλαβίστικη γλώσσα" ήταν απλά μία πολύπλοκη μαθηματική εξίσωση και ο "Άραβας τρομοκράτης" ήταν ο βραβευμένος Ιταλός καθηγητής οικονομικών, Guido Menzio, ο οποίος ετοίμαζε την παρουσίαση που θα έδινε εκείνο το βράδυ, για τη διασπορά των τιμών.

5. Τα σχόλια και οι φωτογραφίες για το πλήρωμα

5 εξωφρενικοί λόγοι να σε διώξουν από το αεροπλάνο
Τον Οκτώβριο του 2014, ο πιλότος μίας πτήσης της JetBlue αναγκάστηκε να περάσει από αλκοτέστ, όταν ένας επιβάτης έκανε ένα κακόγουστο αστείο, λέγοντάς του "η πτήση καθυστέρησε, πού ήσουν, στο μπαρ;". Η υπεύθυνος marketing Lisa Carter-Knight, επιβάτιδα στην πτήση, έκανε tweet σχολιάζοντας το γεγονός καθώς εξελισσόταν. Ο πιλότος αποδείχθηκε τελικά νηφάλιος, αλλά η Carter βρέθηκε εκτός αεροσκάφους, καταγγέλλοντας ότι το ενοχλημένο από τη δημοσιοποίηση του συμβάντος πλήρωμα, εκμεταλλεύτηκε τους κανονισμούς για ενοχλητικούς επιβάτες και τις οδηγίες περί απαράδεκτης συμπεριφοράς. Παρόμοιο γεγονός έλαβε χώρα το 2011, όταν μια επιβάτιδα σε πτήση των US Airways τράβηξε φωτογραφία το καρτελάκι με το όνομα μίας αεροσυνοδού η οποία ήταν εξαιρετικά αγενής απέναντι σε πολλούς επιβάτες. Αν και έσβησε την φωτογραφία αμέσως και μάλιστα, μπροστά στην εξαγριωμένη αεροσυνοδό, τελικά χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη για την ασφάλεια της πτήσης και βρήκε το εαυτό της εκτός αεροσκάφους.

Πηγή: Pathfinder