7 συμβουλές για εσένα που είσαι άμπαλος με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Jamie Oliver για να καταλάβεις πόσο χρήσιμα είναι αυτά τα κολπάκια!


Πώς να μαλακώσεις παγωμένο βούτυρο:
kitchen hacks 07
Θες για πρωινό φρυγανιές με μέλι αλλά το βούτυρο είναι πέτρα; Η λύση είναι απλή. Zέστανε ένα ποτήρι και τοποθέτησε από κάτω το βούτυρο για να μαλακώσει.
Πώς να ψήσεις ψάρι στην σχάρα χωρίς να κολλήσει:
kitchen hacks 02
Μα είναι τόσο απλό. Βάλε πρώτα στην σχάρα μερικές φέτες λεμόνι και από πάνω το φιλέτο ψαριού. Και δεν θα κολλήσει και θα έχει και πιο ευχάριστη γεύση.
Πώς να κόψεις ομοιόμορφα τις πατάτες:
kitchen hacks 03
Για να μην παιδεύεσαι με μαχαίρια και να έχεις ομοιόμορφες πατάτες μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις έναν κόφτη μήλου.
Πώς να ξεφλουδίσεις τζίντζερ:
kitchen hacks 04
Προσπάθησε να αφαιρέσεις την φλούδα του τζίντζερ με ένα κουτάλι. Έτσι, θα έχεις ένα ωραίο και καθαρό κομμάτι τζίντζερ χωρίς μεγάλο μέρος του να πηγαίνει στα σκουπίδια.
Πώς να διακοσμήσεις ένα κοκτέιλ:
kitchen hacks 09
Για να αναβαθμίσεις ένα ποτό ή ένα κοκτέιλ, τόσο γευστικά όσο και οπτικά, φτιάξε παγάκια με μερικές φέτες λεμονιού. Τίποτα πιο δροσιστικό και εύγευστο για το καλοκαίρι!
Πώς να ξε-κουκουτσι-άσεις κεράσια:
kitchen hacks 10
Αφαίρεση κουκουτσιών από κεράσια χωρίς να επικρατεί “φονικό σκηνικό” στην κουζίνα δεν γίνεται. Παρόλα αυτά, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια με έναν τρόπο που δεν θα λερώσει τόσο την κουζίνα σου με ένα μπουκάλι και ένα καλαμάκι. Τοποθετήστε το κεράσι στο λαιμό του μπουκαλιού και σπρώξε το κουκούτσι με το καλαμάκι. Το μπουκάλι θα συλλέξει όλα τα κουκούτσια που θα πάνε αργότερα στα σκουπίδια.
Πώς να ξεφλουδίσεις σκόρδο στο δευτερόλεπτο:
kitchen hacks 14
Για να ξεφλουδίσεις πολύ γρήγορα μια σκελίδα σκόρδο βαλ’ την σε ένα βάζο και κούνησε το καλά. Με μόλις λίγο κούνημα η φλούδα θα έχει φύγει από μόνη της


Πηγή: RiseGr