- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Και που θα σε κάνουν να θυμίζεις master chef!
Είναι πλήρως αποδεκτό, όταν είσαι μόλις 18, οι μαγειρικές σου δεξιότητες να περιορίζονται στο πάτημα ενός κουμπιού στον φούρνο μικροκυμάτων. Όταν όμως κοντεύεις τα 30 οι προσδοκίες αλλάζουν.
Ήρθε η ώρα να μάθεις να κάνεις 9 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να υποκριθείς ή και να εκπλήξεις τους πάντες (συμπεριφερομένου του εαυτού σου) με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
Κάνε την πιο νόστιμη μακαρονάδα
Η διαφορά μεταξύ home boiled ζυμαρικών και ζυμαρικών εστιατορίου (πέρα από την ποιότητα των ζυμαρικών) είναι το νερό, το αλάτι, το βούτυρο και ο σωστός χρόνος βρασμού. Τα ζυμαρικά πρέπει να θυμίζουν τον ωκεανό: να είναι αλμυρά. Αυτό το φαινομενικά ασήμαντο tip με την ποσότητα του αλατιού είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα δώσει γεύση στα ζυμαρικά.
Ύστερα έχουμε τον χρόνο βρασμού: ακολούθησε πιστά τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Κάθε ζυμαρικό έχει διαφορετικής ποιότητας αλεύρι συνεπώς διαφέρει και ο απαιτούμενος χρόνος για να μαλακώσει.
Τέλος, αφού βράσουν και σουρώσεις τα μακαρόνια, «κάψε» στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο μέχρι να χρυσίσει, κάνε μπλουμ τα ζυμαρικά μέσα και ΕΤΟΙΜΑ!
Μάθε να μαγειρεύεις αυγά με 3 διαφορετικούς τρόπους
Λέγοντας 3 τρόπους εννοούμε:
1)Βραστά: mission accomplished
2) Τηγανητά: ευκολάκι
3) Ποσέ ή scrambled ή μελάτα ή ομελέτα ή benedict (άστο καλύτερα): η επιλογή δική σου!
Πλύνε καλά φρούτα και λαχανικά
Ποιος θα ήθελε να έχει στην σαλάτα του μαρούλι και μυρωδικά με λάσπες; Κανείς! Φρόντισε να πλένεις πολύ καλά τόσο τα λαχανικά που προέρχονται απευθείας από την μάνα γη, όσο και τα φρούτα από καρποφόρα δέντρα για αποφυγή χώματος και σκόνης.
Φτιάξε την δική σου σάλτσα για μακαρόνια
Δεν χρειάζεται να αγοράζεις κονσερβοποιημένες σάλτσες για ζυμαρικά όταν μπορείς να έχεις μια πανεύκολη από τα χεράκια σου. Φτιάξε τέλεια σάλτα σοτάροντας για λίγη ώρα σε ένα τηγάνι μερικές ντομάτες, λίγο κόκκινο κρασί, σκόρδο και ελαιόλαδο. Επίσης αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις φτιάχνοντας μια σάλτσα που αποτελείται από ντομάτες, βασιλικό, ελιές, λευκό κρασί και κρεμμύδι.
Μάθε να φτιάχνεις κάποιο επιδόρπιο
Δεν χρειάζεται να μιμηθείς τις ευφάνταστες και απαιτητικές συνταγές του Παρλιάρου για να εντυπωσιάσεις με ένα γλυκό φίλους και συναδέλφους. Ακολούθησε την εγγυημένη τακτική:
1 αλεύρι
1 ζάχαρη
½ βούτυρο
3 αυγά
Ψήσιμο στους 180˚
Πασπάλισμα με άχνη ή σως σοκολάτας καιιι bon appétit!
Μάθε να χειρίζεσαι καλά ένα μαχαίρι
Ένα κοφτερό μαχαίρι είναι η βάση κάθε κουζίνας. Ο καλός χειρισμός αυτού είναι το Α και το Ω για κάποιον που ασχολείται με την μαγειρική. Δες εδώ τους ninja της κουζίνας.
Φτιάξε σάλτσα σοκολάτας (που πάει με όλα)
Φράουλες βουτηγμένες σε πλούσια σάλτσα σοκολάτας #νομνομνομ. Για να φτιάξεις πανεύκολα τη δική σου σάλτσα σοκολάτας θα χρειαστείς: σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και ένα μπεν μαρί. Μπεν μαρί; Ναι, κοινώς ένα κατσαρολάκι με νερό και από πάνω ένα μπολ όπου θα λιώσεις και θα ομογενοποιήσεις την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος χάρη στους υδρατμούς.
Μάθε να φτιάχνεις ένα τέλειο πρωινό ή brunch
Δεν χρειάζεται πολύ κόπος. Το παν είναι η ποικιλία (πορτοκαλαδίτσα, βούτυρο-μέλι, κρέπες), η εμφάνιση (οι μικρές αισθητικές λεπτομέρειες όπως θα δεις εδώ που κάνουν τη διαφορά) και ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει. Ένα αρκεί! Θα ποντάραμε σε αυτό, που μοιάζει υπερπαραγωγή και είναι κατηγορία «να σου τρέχουν τα σάλια». Trust us!
Κράτα πάντοτε την κουζίνα καθαρή
Η υλοποίηση όλων των παραπάνω δεν θα έχει καμία σημασία αν δεν μπορείς να κρατήσεις την κουζίνα σου καθαρή.
Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις αστραφτερή και τακτοποιημένη την κουζίνα είναι να καθαρίζεις όσο μαγειρεύεις. Πλύνε όλες τις επιφάνειες και τον εξοπλισμό μετά την χρήση τους.
Tip: Αν δεν σου αρέσουν τα χημικά απορρυπαντικά χρησιμοποίησε δυο τέλεια φυσικά απολυμαντικά που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου: αποσταγμένο ξίδι και λεμόνι.
Πηγή: RiseGr
# Δεν ενστερνίζομαι το ότι πρέπει να ξέρεις να μαγειρεύεις μέχρι τα 30 και κυρίως να ξέρεις να κάνεις όλα τα παραπάνω. Αλλά το να ξέρεις να φτιάχνεις ένα γεύμα (που να τρώγεται) όσο ατζαμής, τεμπέλα, ηλίθιος και να είσαι θα πρέπει να ξέρεις να το κάνεις τουλάχιστον μέχρι τα 30.. αλλιώς να ζήσουν οι deliverάδες.
Είναι πλήρως αποδεκτό, όταν είσαι μόλις 18, οι μαγειρικές σου δεξιότητες να περιορίζονται στο πάτημα ενός κουμπιού στον φούρνο μικροκυμάτων. Όταν όμως κοντεύεις τα 30 οι προσδοκίες αλλάζουν.
Ήρθε η ώρα να μάθεις να κάνεις 9 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να υποκριθείς ή και να εκπλήξεις τους πάντες (συμπεριφερομένου του εαυτού σου) με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
Κάνε την πιο νόστιμη μακαρονάδα
Η διαφορά μεταξύ home boiled ζυμαρικών και ζυμαρικών εστιατορίου (πέρα από την ποιότητα των ζυμαρικών) είναι το νερό, το αλάτι, το βούτυρο και ο σωστός χρόνος βρασμού. Τα ζυμαρικά πρέπει να θυμίζουν τον ωκεανό: να είναι αλμυρά. Αυτό το φαινομενικά ασήμαντο tip με την ποσότητα του αλατιού είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα δώσει γεύση στα ζυμαρικά.
Ύστερα έχουμε τον χρόνο βρασμού: ακολούθησε πιστά τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Κάθε ζυμαρικό έχει διαφορετικής ποιότητας αλεύρι συνεπώς διαφέρει και ο απαιτούμενος χρόνος για να μαλακώσει.
Τέλος, αφού βράσουν και σουρώσεις τα μακαρόνια, «κάψε» στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο μέχρι να χρυσίσει, κάνε μπλουμ τα ζυμαρικά μέσα και ΕΤΟΙΜΑ!
Μάθε να μαγειρεύεις αυγά με 3 διαφορετικούς τρόπους
Λέγοντας 3 τρόπους εννοούμε:
1)Βραστά: mission accomplished
2) Τηγανητά: ευκολάκι
3) Ποσέ ή scrambled ή μελάτα ή ομελέτα ή benedict (άστο καλύτερα): η επιλογή δική σου!
Πλύνε καλά φρούτα και λαχανικά
Ποιος θα ήθελε να έχει στην σαλάτα του μαρούλι και μυρωδικά με λάσπες; Κανείς! Φρόντισε να πλένεις πολύ καλά τόσο τα λαχανικά που προέρχονται απευθείας από την μάνα γη, όσο και τα φρούτα από καρποφόρα δέντρα για αποφυγή χώματος και σκόνης.
Φτιάξε την δική σου σάλτσα για μακαρόνια
Δεν χρειάζεται να αγοράζεις κονσερβοποιημένες σάλτσες για ζυμαρικά όταν μπορείς να έχεις μια πανεύκολη από τα χεράκια σου. Φτιάξε τέλεια σάλτα σοτάροντας για λίγη ώρα σε ένα τηγάνι μερικές ντομάτες, λίγο κόκκινο κρασί, σκόρδο και ελαιόλαδο. Επίσης αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις φτιάχνοντας μια σάλτσα που αποτελείται από ντομάτες, βασιλικό, ελιές, λευκό κρασί και κρεμμύδι.
Μάθε να φτιάχνεις κάποιο επιδόρπιο
Δεν χρειάζεται να μιμηθείς τις ευφάνταστες και απαιτητικές συνταγές του Παρλιάρου για να εντυπωσιάσεις με ένα γλυκό φίλους και συναδέλφους. Ακολούθησε την εγγυημένη τακτική:
1 αλεύρι
1 ζάχαρη
½ βούτυρο
3 αυγά
Ψήσιμο στους 180˚
Πασπάλισμα με άχνη ή σως σοκολάτας καιιι bon appétit!
Μάθε να χειρίζεσαι καλά ένα μαχαίρι
Ένα κοφτερό μαχαίρι είναι η βάση κάθε κουζίνας. Ο καλός χειρισμός αυτού είναι το Α και το Ω για κάποιον που ασχολείται με την μαγειρική. Δες εδώ τους ninja της κουζίνας.
Φτιάξε σάλτσα σοκολάτας (που πάει με όλα)
Φράουλες βουτηγμένες σε πλούσια σάλτσα σοκολάτας #νομνομνομ. Για να φτιάξεις πανεύκολα τη δική σου σάλτσα σοκολάτας θα χρειαστείς: σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και ένα μπεν μαρί. Μπεν μαρί; Ναι, κοινώς ένα κατσαρολάκι με νερό και από πάνω ένα μπολ όπου θα λιώσεις και θα ομογενοποιήσεις την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος χάρη στους υδρατμούς.
Μάθε να φτιάχνεις ένα τέλειο πρωινό ή brunch
Δεν χρειάζεται πολύ κόπος. Το παν είναι η ποικιλία (πορτοκαλαδίτσα, βούτυρο-μέλι, κρέπες), η εμφάνιση (οι μικρές αισθητικές λεπτομέρειες όπως θα δεις εδώ που κάνουν τη διαφορά) και ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει. Ένα αρκεί! Θα ποντάραμε σε αυτό, που μοιάζει υπερπαραγωγή και είναι κατηγορία «να σου τρέχουν τα σάλια». Trust us!
Κράτα πάντοτε την κουζίνα καθαρή
Η υλοποίηση όλων των παραπάνω δεν θα έχει καμία σημασία αν δεν μπορείς να κρατήσεις την κουζίνα σου καθαρή.
Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις αστραφτερή και τακτοποιημένη την κουζίνα είναι να καθαρίζεις όσο μαγειρεύεις. Πλύνε όλες τις επιφάνειες και τον εξοπλισμό μετά την χρήση τους.
Tip: Αν δεν σου αρέσουν τα χημικά απορρυπαντικά χρησιμοποίησε δυο τέλεια φυσικά απολυμαντικά που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου: αποσταγμένο ξίδι και λεμόνι.
Πηγή: RiseGr
# Δεν ενστερνίζομαι το ότι πρέπει να ξέρεις να μαγειρεύεις μέχρι τα 30 και κυρίως να ξέρεις να κάνεις όλα τα παραπάνω. Αλλά το να ξέρεις να φτιάχνεις ένα γεύμα (που να τρώγεται) όσο ατζαμής, τεμπέλα, ηλίθιος και να είσαι θα πρέπει να ξέρεις να το κάνεις τουλάχιστον μέχρι τα 30.. αλλιώς να ζήσουν οι deliverάδες.
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές