Tοξικά μέρη στον κόσμο..

10 δημοφιλείς προορισμοί για .. να αυτοκτονήσεις !

«Τουριστικό θέρετρο» και «το ιδανικό μέρος για να πεθάνεις» ταυτόχρονα;
Μοιάζει γκλαμουράτο, ίσως μαγευτικό, σίγουρα ερημικό, το λες και «τουριστικό θέρετρο».
Το σίγουρο είναι πως οι παρακάτω δημοφιλείς προορισμοί έγιναν γνωστοί και για ένα ακόμα λόγο: Τους ανθρώπους που πηγαίνουν εκεί, για να πεθάνουν.
Δάσος Aokigahara
bosque_suicidios_japon (1)
Τοπικές δοξασίες λένε πως σε αυτό το δάσος, οι αυτοκτονίες που έχουν συμβεί ανά τους αιώνες, έχουν στοιχειώσει τα δέντρα του και πως οι ψυχές, που έχουν πεθάνει εκεί, σήμερα προσπαθούν να εμποδίζουν εκείνους που εισέρχονται στο δάσος για να βάλουν τέλος στις ζωές τους. Eίναι το «ιδανικό μέρος για να πεθάνεις» όπως είθισται να λέγεται, λόγω του σταθερά τεράστιου αριθμού αυτοκτονιών που σημειώνεται στη περιοχή. Εθελοντές που καθαρίζουν το δάσος έχουν εντοπίσει από το 1950 ως και σήμερα, περισσότερα από 500  πτώματα εκείνων που «πήγαν για μια βόλτα, αλλά δεν γύρισαν ποτέ«, ενώ εικάζεται πως εκείνων των οποίων τα ίχνη χάνονται εντελώς, είναι πολλοί περισσότεροι. Όμως, αυτή η παράδοξη «δημοτικότητα» του δάσους Aokigahara, οφείλεται εν μέρει και στη pop κουλτούρα, και στη νουβέλα της  Seicho Matsumoto με τίτλο Kuroi Jukai, που διηγήθηκε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον «τελευταίο περίπατο» του πρωταγωνιστή, στο δάσος Aokigahara.
Beachy Head – Αγγλία
SONY DSC
Η περιοχή  Beachy Head, κοντά στο Ανατολικό Sussex, μοιάζει με μια τεράστια, απόκοσμη πεδιάδα, που τη κατακερμάτισε η θάλασσα. Αυτό το μαγευτικό τοπίο της βρετανικής επαρχίας, είναι ταυτόχρονα μια ασφυκτικά αστυνομοκρατούμενη  περιοχή. Γιατί το Beachy Head στη πραγματικότητα, από το 1600 μέχρι και σήμερα, είναι τόπος αυτοκτονιών. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για 20 αυτοκτονίες κάθε χρόνο. Σήμερα, η ομάδα εθελοντών Chaplaincy σώζει εκατοντάδες άτομα κάθε χρόνο.
Όρος Mihara – Ιαπωνία
mihara
Το 1933, η 21χρονη μαθήτρια Kiyoko Matsumoto, έδωσε τέλος στη ζωή της πέφτοντας στον ηφαιστειακό κρατήρα του όρους Mihara, που βρίσκεται στο Ιαπωνικό νησί Izu Oshima.  Η Matsumoto οδηγήθηκε σε αυτή τη πράξη επειδή ένιωθε ντροπή και φόβο για την ερωτική της έλξη προς τη συμμαθήτριά της, Masako Tomita. Την ίδια χρονιά, συνολικά 944 άτομα έπεσαν στον κρατήρα. Ο αριθμός παρουσίασε έντονες αυξητικές τάσεις τα επόμενα χρόνια.
H γέφυρα των αυτοκτονιών – California
suicidce
Πρόκειται περί ιστορικού μνημείου, μέρους του διάσημου αυτοκινητόδρομου Route 66, που χτίστηκε το 1913. Είναι η γέφυρα που οδηγεί στον ποταμό του Los Angeles και στα όρη San Gabriel. Επίσης είναι το σημείο όπου -με ανεπίσημους υπολογισμούς- 150 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει. Θρυλείται πως σε εκείνο το μέρος έχουν συμβεί δραματικά περιστατικά όπως εκείνο μιας μητέρας, η οποία την 1η Μαίου του 1937, πέταξε το παιδί της από τη γέφυρα και μετά πήδηξε κι εκείνη. Το μωρό προσγειώθηκε πάνω σε μια συστάδα δέντρων και επέζησε. Εκείνη βρήκε ακαριαίο θάνατο. Η αστυνομία της περιοχής μέχρι και σήμερα καταγράφει περιστατικά αυτοκτονιών στη περιοχή.
(Mind) The Gap – Australia
australia
Το Κενό, το απόλυτο Κενό μπροστά από αυτό το φαράγγι που βρίσκεται στην Αυστραλία και έχει προ(σ)καλέσει χιλιάδες στο θάνατο. Στα `00s έγιναν έργα περίφραξης του χώρου και εγκαταστάθηκε κύκλωμα κάμερας στη γύρω περιοχή. Όμως ακόμα και αυτό ωχριά μπροστά στον «Άγγελο» της περιοχής, τον Don Richie, έναν μοναχικό άντρα που ζούσε σε γειτονικό σπίτι και επί 50 χρόνια, όποτε έβλεπε κάποιον κοντά στην άκρη του γκρεμού και τον ρωτούσε κάτι απλό: Αν ήθελε να τον κεράσει ένα τσάι. Συνολικά, μέχρι το θάνατό του (2012), ο Richie έσωσε 160 ανθρώπους.
Γέφυρα Golden Gate – San Franscisco
a99020_GTY_golden_gate_bridge_tk_140327_16x9_992
Αν έχεις απωθημένο να επισκεφτείς μια πόλη όπου συμβαίνουν οι περισσότερες τάσεις της pop κουλτούρας πριν γίνουν παγκόσμιες, τότε ξέρεις πως στο San Franscisco υπάρχει η γέφυρα Golden Gate, ένα φανταχτερό αξιοθέατο που είναι και καβάτζα για όσους θέλουν να αυτοκτονήσουν. Από το 1937 μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1600 άτομα έχουν δώσει τέλος στις ζωές τους πηδώντας από τη γέφυρα. Σήμερα, κρίνοντας από το γεγονός ότι τις δεκαετίες `80 και `90, οι υγειονομικές αρχές σε συνεργασία με τα media, είχαν θεσπίσει το δικό τους «δεν αποκαλύπτουμε νούμερα και πρόσωπα αυτοκτονιών» νόμο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι  ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.
Μετρό Λονδίνου
metro
Δεν μυρίζει και τόσο ωραία. Σου προκαλεί μια μικρή κατάθλιψη όταν μπαίνεις και για όσο διαρκεί το ταξίδι σου. Λες να φταίει το γεγονός ότι από τότε που άνοιξε τις πόρτες του και κάθε χρόνο, το μετρό του Λονδίνου είναι προορισμός αυτοκτονιών; Τη δεκαετία του 1940, ήταν μόλις 25 άτομα το χρόνο. Στα 80`s, ο αριθμός αυτός έφτασε στα 100/χρόνο. ΕΚΑΤΟ.
Καταρράκτες Νιαγάρα
a99020_Niagara-Falls-sky1
«Καταρράκτες του Νιαγάρα» σκέφτεσαι και φαντάζεσαι χαμογελαστά ζευγάρια και παιδάκια να πλατσουρίζουν στα ρηχά, κοιτάζοντας με δέος τα κύματα του νερού.Όμως η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Κάθε χρόνο, τον Μάιο, στους καταρράκτες του Νιαγάρα υπάρχει η «Suicide Season», δηλαδή η εποχή όπου τουλάχιστον 20-25 άτομα επισκέπτονται το αξιοθέατο για να τελειώσουν τις
ζωές τους. Συνολικά 2.780 επιβεβαιωμένες αυτοκτονίες έχουν συμβεί από το 1856 μέχρι το 1995.

Πηγή: Rise

# Αν όντως ψάχνεσαι για φούντο πρώτον δεν χρειάζεται να ψοδέψεις τόσα λεφτά να πας μέχρι εκεί.. Πρώτον τώρα σοβαρά ξανασκέψου τους λόγους η ζωή είναι ωραία μερικές φορές ακόμα και όταν σε πάει λίγο γ... Δεύτερον να κλείσετε το ίντερνετ.. υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνετε από το να λιώνετε πίσω από μια οθόνη.