Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Τα 12 ακριβότερα υλικά στον κόσμο

Ο χρυσός δεν είναι καν μέσα στα τρία πρώτα!
Για πολλούς αιώνες πολλοί άνθρωποι πίστευαν (και ορισμένοι ακόμα πιστεύουν) πως ο χρυσός είναι ένα από τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο. Ε λοιπόν αυτό είναι λάθος!

Παρακάτω ανατρέξουμε τα δεδομένα, βάζοντας στη σειρά τα πιο ακριβά υλικά της γης, από την χαμηλότερη προς την υψηλότερη τιμή.
12. Σαφράν (ή αλλιώς κρόκος Κοζάνης) – 11 δολάρια ανά γραμμάριο 
expensive materials 01
Η διαδικασία παραγωγής του σαφράν είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτεί πολύ προσπάθεια. Η φανταστική του γεύση και οι θεραπευτικές του ιδιότητες δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο μπαχαρικό.
11. Χρυσός – 56 δολάρια ανά γραμμάριο 
expensive materials 02
Το πιο γνωστό πολύτιμο μέταλλο που καμία γυναίκα δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ο χρυσός λατρεύτηκε από αμνημονεύτων χρόνων και ένα σωρό όμορφα πράγματα είναι συνδεδεμένα με αυτό.
10. Ρόδιο – 58 δολάρια ανά γραμμάριο 
expensive materials 03
Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο μέταλλο της ομάδας του λευκόχρυσου. Ένας τόνος του φλοιού της γης περιέχει περίπου 0.001 ρόδιο.
9. Πλατίνα – 60 δολάρια ανά γραμμάριο 
expensive materials 04
Σπάνιο και πολύτιμο μέταλλο στο ασημί χρώμα του χάλυβα. Όπως και ο χρυσός, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα οξέα, τα αλκάλια και σε άλλες ενώσεις.
8. Κέρατο ρινόκερου – 110 δολάρια ανά γραμμάριο
expensive materials 05
Τα κέρατα είναι πολύτιμα για τις ιατρικές ιδιότητές τους και επίσης χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για την κατασκευή λαβών ακριβών μαχαιροπίρουνων. Λόγω της λαθροθηρίας, οι ρινόκεροι είναι ήδη στα πρόθυρα εξαφάνισης.
7. Πλουτώνιο – 4.000 δολάρια ανά γραμμάριο 
expensive materials 06
Βαρύ εύθραυστο ραδιενεργό μέταλλο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πυρηνικών όπλων και καυσίμων, έως και πηγή ενέργειας στα διαστημόπλοια.
6. Λίθος painite – 9.000 ανά γραμμάριο 
expensive materials 07
Η πέτρα είναι τόσο σπάνια που λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη της. Ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 65 χρόνια και έχει πορτοκαλί ή κοκκινωπό-καφέ χρώμα. Υπολογίζεται πως σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο διακόσιοι τέτοιοι λίθοι.
5. Λίθος taaffeite – 20.000 δολάρια ανά γραμμάριο ή 4.000 ανά καράτι
expensive materials 08
Πολύτιμος λίθος -ένα εκατομμύριο φορές πιο σπάνιος από το διαμάντι- σε μοβ, ροζ, κόκκινο ή λευκό χρώμα. Παρά τη μοναδικότητά του, χρησιμοποιείται μάλλον σπάνια για την κατασκευή κοσμημάτων.
4. Τρίτιο – 30.000 δολάρια ανά γραμμάριο 
expensive materials 09
Το συγκεκριμένο αέριο χρησιμοποιείται στον φωτισμό. Για να παραχθεί ένα κιλό τριτίου κοστίζει 15 εκατομμύρια.
3. Διαμάντι – 55.000 δολάρια ανά γραμμάριο 
expensive materials 10
«A girl’s best friend» και η διασημότερη πολύτιμη πέτρα στη Γη.
2. Καλιφόρνιο – 25.000.000 με 27.000.000 δολάρια ανά γραμμάριο 
expensive materials 11
Έχει συντεθεί μόνο μία φορά από την ανακάλυψή του το 1950 και είναι το ακριβό χημικό στοιχείο που υπάρχει στον πλανήτη.
1. Αντιύλη – 62.500.000.000.000 δολάρια ανά γραμμάριο 
expensive materials 12
Η παραγωγή ενός χιλιοστόγραμμου ποζιτρονίων κοστίζει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια συνεπώς είναι η ακριβότερη ουσία όλων στη Γη. Θεωρητικά, στο μέλλον, θα ήμασταν  σε θέση να χρησιμοποιούμε την αντιύλη ως καύσιμο για τα διαστημόπλοια. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό, ολόκληρη η ανθρωπότητα θα έπρεπε να εργάζεται ακατάπαυστα για περίπου ένα χρόνο.


Πηγή: RiseGr