Tοξικά μέρη στον κόσμο..

7 προνόμια που έχει η βασίλισσα Ελισάβετ και όχι εσύ

1) Μπορεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης.
Είναι το μόνο πρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης.
Η βασίλισσα έμαθε για πρώτη φορά πώς να οδηγεί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οδήγησε ένα φορτηγό πρώτων βοηθειών.


2) Δεν χρειάζεται διαβατήριο για να ταξιδέψει.

Αν και όλα τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να έχουν διαβατήριο, η βασίλισσα δεν χρειάζεται, αφού όλα τα διαβατήρια του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εκδοθεί στο όνομα της.


3) Γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές.
Ναι, είναι τόσο σημαντική που γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο: μία στις 21 Απριλίου που είναι τα επίσημα γενέθλιά της, και μία τον Ιούνιο.

4) Εχει δικό της ATM.
Η Βασίλισσα έχει τη δική της ταμειακή μηχανή εγκατεστημένη στο υπόγειο του παλατιού του Μπάκιγχαμ, ιδιοκτησίας της ιδιωτικής τράπεζας Coutts.

5) Δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει φόρους.
Αν και δεν χρειάζεται να το κάνει, η βασίλισσα άρχισε να πληρώνει φόρους εθελοντικά, καταβάλλοντας το μερίδιο φόρου που της αναλογεί, από το 1992.

6) Δεν μπορεί να συλληφθεί ποτέ, ότι κι αν κάνει.
Εχει απόλυτη ασυλία. Παράλληλα, η ίδια και η οικογένειά της δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν σε κανέναν πρόσβαση στις ιδιωτική τους ζωή, οτιδήποτε κι αν συμβεί.

7) Έχει τον δικό της ποιητή.
Αυτή την περίοδο είναι η βραβευμένη ποιήτρια Carol Ann Duffy. Η τιμητική θέση δίνεται σε έναν ποιητή, το έργο του οποίου είναι εθνικής σημασίας.

Πηγή: E-Daily.gr