Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Opera - υποχρεωτική αλλαγή password λόγω παραβίασης του Sync

Η Opera είδε τον αριθμό των χρηστών που προτιμούν τον web browser της να αυξάνεται σημαντικά τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω της δωρεάν ενσωματωμένης υπηρεσίας VPN, αλλά αυτή τη φορά έρχεται στο προσκήνιο για τους λάθους λόγους.
Συγκεκριμένα, η βάση δεδομένων της λειτουργίας συγχρονισμού παραβιάστηκε με αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να βρίσκονται πλέον εκτεθειμένοι σε hackers.

Η λειτουργία συγχρονισμού επιτρέπει στον χρήστη να απολαμβάνει την ίδια εμπειρία σερφαρίσματος σε όλες τις εκδόσεις του Opera browser (desktop, mobile, tablet) συγχρονίζοντας τα bookmarks, passwords, saved tabs κλπ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι κατάφερε να σταματήσει την επίθεση πολύ γρήγορα, ωστόσο, πιστεύει ότι ορισμένα δεδομένα χρηστών που έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία συγχρονισμού ίσως έχουν περάσει στα χέρια των hackers και γι’ αυτό υποχρεώνει όλους τους χρήστες να αλλάξουν τα passwords τους.
Να σημειωθεί ότι οι web browsers της Opera χρησιμοποιούνται από 350 εκατ. χρήστες, αλλά μόλις το 1.7 εκατ. έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία συγχρονισμού.


Πηγή: Techgear