Tοξικά μέρη στον κόσμο..

10 πρωτοποριακά gadgets από την IFA που θέλεις να αποκτήσεις ΤΏΡΑ!

Το να ισχυριστείς ότι πρόλαβες να δεις από κοντά όλα όσα παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες στην IFA είναι μάλλον υπερβολικό.
Το να πεις ότι προσπάθησες να πάρεις μια επί τροχάδην γεύση κάμποσων συσκευών που έρχονται ή αναμένονται σύντομα στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι ότι πιο κοντινό στην πραγματικότητα.
Με 1.823 εκθέτες να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε έκταση 158.000 τετραγωνικών μέτρων, η IFA είναι η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ευρώπη και από τις σημαντικότερες στον κόσμο. Και αυτά είναι δέκα gadgets από εκείνα που πιθανότατα θα ήθελες να δεις από κοντά:



1. Hasselblad True Zoom MotoMod: Άλλη μια εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με την Ιστορία της φωτογραφίας μπαίνει στην αγορά των smartphones. H Hasselblad συνεργάζεται με την Motorola και παρουσιάζει ένα πρόσθετο εξάρτημα (mod) για το Moto Z, μεταμορφώνοντας το τηλέφωνο σε φωτογραφική μηχανή με οπτικό ζουμ 10x (f/3.5-6.5). Επιπλέον, με την αγορά του, ο χρήστης αποκτά δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών της φημισμένης σουηδικής φίρμας και τη δυνατότητα αποθήκευσης των φωτογραφιών (και σε RAW) χωρίς περιορισμό χωρητικότητας για δύο χρόνια στο Google Photos.



2. Misfit Ray: Ένα από τα πιο κομψά wearables. Το φοράς στο χέρι, το κρεμάς στον λαιμό, το βάζεις στην τσέπη ή το περνάς στο κορδόνι του παπουτσιού και αυτό καταγράφει την ημερήσια δραστηριότητά σου. Δηλαδή πόσα βήματα κάνεις, τι αποστάσεις διανύεις, αν περπατάς ή τρέχεις. Αν το φοράς και δεν το βγάζεις από το χέρι σου ούτε όταν κοιμάσαι, τότε σου παρέχει στοιχεία για την ποιότητα του ύπνου σου, δηλαδή πόσο βαθιά ή μη κοιμάσαι και για πόση ώρα. Όλα αυτά γίνονται μέσω εφαρμογής για iOS και Android συσκευές. Επίσης, σε ειδοποιεί με δονήσεις για εισερχόμενα μηνύματα και κλήσεις. Είναι αδιάβροχο και βάσει προδιαγραφών έχει έξι μήνες αυτονομία.



3. Acer Swift 7: Παρουσιάζεται ως το πιο λεπτό laptop στον κόσμο και πραγματικά εντυπωσιάζει με πάχος μόλις 9,8 χιλιοστά! Παράλληλα είναι εξαιρετικά ελαφρύ (λίγο πάνω από ένα κιλό) και αρκετά ισχυρό, ενσωματώνοντας τον νεότερης γενιάς i5 επεξεργαστή της Intel, υποστηριζόμενο από μνήμη 8 Gb και SSD αποθηκευτικό χώρο 256 Gb. Η 13,3 ιντσών Full HD οθόνη του προστατεύεται από Gorilla Glass. Διαθέτει δύο θύρες USB-C (3.1) και σύμφωνα με την Acer η αυτονομία του φτάνει τις 9 ώρες.

4. Huawei nova Plus: Στο Βερολίνο η ταχύτατα ανερχόμενη κινεζική φίρμα παρουσίασε μια νέα σειρά smartphones, στοχεύοντας τη φορά αυτή στη mid-end κατηγορία. Το nova Plus είναι το πιο μεγάλο, με Full HD οθόνη 5,5 ιντσών, 3 Gb RAM και 32 ROM (επεκτάσιμη μέσω microSD). Είναι δε από τις λίγες συσκευές της Huawei με επεξεργαστή της Qualcomm, τον οκταπύρηνο Snapdragon 625. Φοράει μπαταρία 3.340 mAh, με την αυτονομία να είναι κατά τα λεγόμενα των Κινέζων ένα από τα δυνατά του σημεία. Η βασική κάμερα έχει αισθητήρα 16 MPixels, με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας. Τα 8 MPixels της μπροστινής κάμερας (και κάποια ειδικά φίλτρα... ομορφιάς) στοχεύουν σε όσους αρέσκονται στις selfie πόζες.

5. Jabra Elite Sport: Ασύρματα Bluetooth ακουστικά, για όσους ακολουθούν έναν πιο αθλητικό τρόπο ζωής. Είναι αδιάβροχα (IP67), έχουν αυτονομία 3+6 ωρών (με την ειδική θήκη-φορτιστή) και διαθέτουν αισθητήρες καταγραφής του καρδιακού παλμού. Ενσωματώνουν τέσσερα μικρόφωνα και εξελιγμένο σύστημα φιλτραρίσματος των εξωτερικών θορύβων, απομονώνοντας τη φωνή εκείνου που τα φοράει.

6. Adidas miCoach Smart Ball: Η έξυπνη μπάλα ποδοσφαίρου miCoach καταγράφει τη δύναμη, την τροχιά, την περιστροφή και το σημείο επαφής του κάθε λακτίσματος. Τα δεδομένα αναλύονται από ειδική εφαρμογή (για iOS και Android), προσφέροντας συμβουλές και οδηγίες ώστε να διορθώσεις τα λάθη και να τελειοποιήσεις τα χτυπήματά σου, όπως και να μοιραστείς τις επιδόσεις σας στα social media. Και γιατί όχι να αναμετρηθείς με τους φίλους σου για το ποιος έχει το πιο δυνατό σουτ. Εκτός από φούσκωμα χρειάζεται και φόρτιση, αντέχοντας γύρω στα 2.000 σουτ μέχρι να πρέπει να μπει ξανά στην πρίζα.

7. Sony MDR-1000X: Ασύρματα ακουστικά με κορυφαία απόδοση εξουδετέρωσης των εξωτερικών θορύβων. Σχεδιασμένα για εκείνους που επιζητούν δυνατό μπάσο, είναι τα πρώτα που ενσωματώνουν τη λειτουργία Quick Attention, χάρη στην οποία μπορείς, ακουμπώντας την παλάμη σου στο εξωτερικό μέρος της δεξιάς κάψας, να ακούσεις τον περιβάλλοντα ήχο και πρακτικά να συνομιλήσεις με κάποιον χωρίς να χρειαστεί να τα βγάλεις από το κεφάλι σου. Ακόμα, σύμφωνα με τη Sony, η τεχνολογία DSEE HX αναβαθμίζει τη συμπιεσμένη μουσική από οποιαδήποτε πηγή σε ποιότητα που αγγίζει τον ήχο υψηλής ανάλυσης, ακόμα και ασύρματα.

8. Lenovo Yoga Book: Ουσιαστικά αποτελείται από δύο πάνελ, με το ένα να παίζει τον ρόλο του πληκτρολογίου. Δηλαδή, ένα full touch screen πληκτρολόγιο πολλαπλών λειτουργιών, που συνδυάζει software και hardware σε μία διαδραστική επιφάνεια αφής. Η Lenovo το παρουσίασε ως το «το λεπτότερο και ελαφρύτερο 2-σε-1 tablet στον κόσμο». Όμως, ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η λειτουργία του real-pen, που σου επιτρέπει να γράψεις ή να ζωγραφίσεις σε ένα οποιοδήποτε κομμάτι χαρτί τοποθετημένο στην επιφάνεια του πληκτρολογίου, με το περιεχόμενο των χειρόγραφων σημειώσεων να ψηφιοποιείται και να προβάλλεται την ίδια στιγμή στην οθόνη. Το Yoga Book είναι διαθέσιμο με Android ή Windows.

9. Udoq universal docking station: Μια πρωτότυπη βάση σύνδεσης και φόρτισης διαφορετικών ειδών φορητών συσκευών. Ενσωματώνει τους τέσσερις πιο διαδεδομένους τύπους συνδέσεων (Apple Lightning, Apple 30-pin, micro-USB και USB-C), δίνοντας λύση στο πρόβλημα παράλληλης χρήσης διαφορετικών φορτιστών.

10. Sgnl: Ένα έξυπνο περικάρπιο από το μέλλον που βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης έχοντας την υποστήριξη της Samsung. Συνδέεται ασύρματα (μέσω Bluetooth) με το smartphone, διαθέτει μικρόφωνο και σου επιτρέπει να ακούς τοποθετώντας απλά το δάκτυλό στο αφτί σου! Το ηχητικό σήμα μετατρέπεται σε δονήσεις και αυτές μεταφέρονται μέσω του χεριού. Κλείνοντας με το δάκτυλο το αυτί, οι δονήσεις αντανακλώνται στο εσωτερικό του δημιουργώντας ηχητικά κύματα. Θεωρητικά η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και σε ρολόγια, μετατρέποντας το χέρι σου σε ακουστικό.


Πηγή: News247