Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Τα 11 ίσως πιο ότι να 'ναι μουσεία στον κόσμο

Moυσείο με τα παιχνίδια από τις καραμέλες Pez; Ναι, το θέλουμε!
Μερικές φορές το να πας σε μουσείο ενώ βρίσκεσαι σε ταξίδι στο εξωτερικό, είναι ίσως ένα από τα πιο βαρετά πράγματα του κόσμου. Δεν είναι ανάγκη, αν πρόκειται για τα παρακάτω.

Μουσείο Υπονόμων – Παρίσι
tl-horizontal-main-1
Η αλήθεια είναι πως και μια βόλτα στο μετρό του Παρισιού να πας, δεν θα έχει μεγάλη απόσταση από αυτό που θα δεις (και θα μυρίσεις) στο μουσείο των Υπονόμων. Το Παρίσι κατασκεύασε σύστημα υπονόμων το 1200, που σήμερα ξεπερνάει σε έκταση 1500 τετραγωνικά μέτρα και είναι ανοικτό στο κοινό. Αρκεί να αναπνέεις από το στόμα.
Μουσείο Φαλλών  – Ισλανδία
phallic
Ένα σπίτι για το πέος! (Μη γελάτε).  Σε αυτό το μουσείο θα βρεις φαλλούς από 93 διαφορετικά είδη ζώων, φαλλικά παιχνίδια, παράξενα καλλιτεχνικά αντικείμενα σε σχήμα φαλλού. Too many dicks.
Μουσείο των Βασανιστηρίων – Ολλανδία
torture
Αν η πρώτη σου σκέψη είναι «50 Shades Of Grey», δεν είσαι φίλος μας. Πρόκειται για έναν χώρο που αποθεώνει όλες εκείνες τις κατασκευές που έχουν κατά καιρούς προκαλέσει πόνο στην ανθρωπότητα, με χιλιάδες δημιουργικά, gore-y tricks.
Μουσείο Big Mac- Πενσυλβάνια
"ότι να`ναι" μουσεία
Είναι ένα μουσείο που ταυτόχρονα λειτουργεί ως ένα κανονικό κατάστημα McDonalds και ως ένας ιστορικός χώρος αφιερωμένος στον  Jim Delligatti, τον άνθρωπο που σύμφωνα με την McDonalds, επινόησε το burger.
Moυσείο της Μπανάνας – Καλιφόρνια
"ότι να`ναι" μουσεία
«There is money on the banana stand» φώναζε ο Michael Bluth Sr. στο «Arrested Development», αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Το συγκεκριμένο μουσείο περιέχει 18.000 εκθέματα που αποθεώνουν τη μπανάνα, όπως λοσιόν, σαπούνια, αρώματα, μπανάνο-πίστολα και πολλά άλλα.  Επίσης, έχει και μπαρ (με μπανάνες).
Moυσείο Αγκαθωτού Συρματοπλέγματος – Κάνσας
"ότι να`ναι" μουσεία
Το αγκαθωτό συρματόπλεγμα θεωρείται στοιχείο που όρισε την αμερικάνικη ιδιοκτησία και κατά συνέπεια το αστικό/επαρχιακό τοπίο το 19ο και τον 20ο αιώνα, ενώ το Κανσας είναι η «πρωτεύουσα» του. Είμαι περίεργος να μάθω αν εκτίθεται και η ομώνυμη («Barb Wire») ταινία της Pamela Anderson…
Μουσείο Προφυλακτικών – Ταϊλάνδη
"ότι να`ναι" μουσεία
Μέσα στο υπουργείο Υγείας της χώρας και δίπλα σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων, αυτός ο χώρος είναι αυτό που λέμε «εμπειρία ζωής».  Φυσικά και είναι γεμάτος από προφυλακτικά περασμένων δεκαετιών και αιώνων, αλλά και παλαιών διαφημίσεων για σεξουαλικά παιχνίδια και προφυλακτικά.
Μουσείων των Pez – Καλιφόρνια
"ότι να`ναι" μουσεία
Στην Αμερική, φαίνεται πως οποιοσδήποτε έχει ένα αρρωστημένο/geeky χόμπι, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μουσείο. Πάρε για παράδειγμα τον Gary Doss, που λατρεύει τα καραμελάκια Pez και έχει περισσότερα από 1.000 παιχνίδια με καραμέλες Pez. Tον ζηλεύουμε λιγάκι.
Μουσείο για ταπεράκια – Georgia
"ότι να`ναι" μουσεία
Άλλη μαι εφαρμογή του παραπάνω κανόνα, είναι ο Alan Woodall και ο ναός του στα ταπεράκια για φαγητό. Ο ίδιος, από το νηπιαγωγείο μέχρι τη σύνταξη του συγκέντρωσε περισσότερα από 3.500 ταπεράκια και ήταν θέμα χρόνου να τα εντάξει στο δικό τους μουσείο. Πρόκειται για ένα μουσείο που αποτελεί παράλληλα και ένα ταξίδι στο χωροχρόνο της pop κουλτούρας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τα lunch boxes. Μη φανταστείς τα πλαστικά του σούπερμαρκετ, ο Alan έχει ακόμα και ταπεράκι αξίας 2.500$.
Moυσείο Καπακιών Τουαλέτας – Τέξας
"ότι να`ναι" μουσεία
Ο εικαστικός καλλιτέχνης Barney Smith έχει δει τα καπάκια τουαλέτας με λιγότερη περιφρόνηση από κάθε άντρα εκεί έξω. Ο Smith λατρεύει να σκαρώνει στα καπάκια εικαστικές δημιουργίες με παιχνίδια, χάρτες και ζωγραφιές. Παιχνιδάκια!
Διεθνές Μουσείο Τουαλέτας – Ινδία
sulabh-international-museum-of-toile-8
Το Νέο Δελχί είναι ένα μαγικό μέρος για όσους θέλουν να εξερευνήσουν πως οι άνθρωποι έκαναν το number 1 και το number 2, χωρίς να υπάρχουν τουαλέτες. Στο μουσείο τουαλέτας, μπορείς να μάθεις την ιστορία 4.500 χρόνων αποκομιδής number.1/number.2, αλλά και να δεις μερικές από τις πιο παράξενες τουαλέτες, στην ιστορία της τουαλέτας. Το συγκεκριμένο μουσείο, αποτελεί και ένα «πείραμα» της Ινδικής κυβέρνησης για να δείξει στους Ινδούς τη σημασία της δημόσιας υγιεινής.

Πηγή: Rise