Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Ίσως οι 5 χειρότεροι τρόποι να πεθάνεις

Βέβαια, πάντα υπάρχουν και χειρότερα, όπως να σε φάνε ζόμπι!
Όλοι οι άντρες πρέπει να πεθάνουν, όπως λένε και στο Game of Thrones. Σίγουρα δεν είναι ντροπιαστικό και αναξιοπρεπές να πεθαίνεις από το χέρι ενός πολεμιστή ή από κάποιον εγκληματία ή ακόμα και από ατύχημα.
Αλά είναι αρκετά ξεφτίλα να πεθάνεις εξευτελιστικά και να σε κοροϊδεύουν μια ζωή, λέγοντας πράγματα όπως, «Πωωω, θυμάσαι τον @#$# που πέθανε βγάζοντας τα σκουπίδια και πάτησε κάτι ##@$@; Και έπεσε και άνοιξε το κεφάλι του και πέθανε!». Μακάβριο, αλλά παράλληλα λίγο αστείο, παραδέξου το. Γι’ αυτό πρόσεξε (όσο είναι εφικτό) πώς θα πεθάνεις, έχει μεγάλη σημασία η τελευταία σου εικόνα να προκαλεί συγκίνηση και όχι γέλια.
1. Εκτέλεση από ελέφαντα
W.684
Σίγουρα ένας από τους πιο επώδυνους και γελοίους θανάτους είναι να σε πατήσει ελέφαντας. Κατά τον 18ο και στις αρχές του 19ου αιώνα υπήρχε κάτι πολύ περίεργο στην ατμόσφαιρα στο ανατολικό ημισφαίριο της Γης, πιο συγκεκριμένα στη νότια Ασία. Υπήρχαν κάποιοι πολύ «φιλήσυχοι» άνθρωποι που εκπαίδευαν ελέφαντες για να εκτελούν κρατούμενους. Και δεν έμεναv σε ένα χτύπημα και να τους αφήσουν να ψυχορραγήσουν, τους εξευτέλιζαν! Τους πατούσαν με το ζώο, τους διαμέλιζαν, ειδικά τους στρατιώτες που ήταν λιποτάκτες, και όλο αυτό το υπέροχο show γινόταν σε πλατείες για να παραδειγματίζονται και οι άλλοι πολίτες, αλλά και για να προσφέρουν ένα κατάλληλο για παιδιά θέαμα.
2. Θάνατος «με κατεβασμένα τα παντελόνια»
main-worst-ways-to-die2-risegr
Πολλοί λένε ότι είναι πολύ ντροπιαστικό να πεθάνεις με τα παντελόνια κάτω. Βασικά οι περισσότεροι άντρες θα ήθελαν να φύγουν για το μεγάλο ταξίδι πάνω από την Jennifer Lawrence, όχι στην τουαλέτα! Παρά πολλοί άντρες (κυρίως) έχουν πεθάνει με κατεβασμένα τα παντελόνια, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος τον Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Nelson Rockefeller. Με τον ίδιο τρόπο πέθανε και ένας παλιός πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο λόρδος Palmerston, αλλά και ο Πάπας John XII. Σίγουρα όμως ένας από τους ποιο γελοίους θανάτους είναι μακράν του Αττίλα! Ο μεγάλος κατακτητής, που είχε γονατίσει τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, πέθανε πάνω στην κορύφωση @$%#$%##Ε!@@ που είχε με μια από τις γυναίκες του. Και δεν πέθανε όπως οι προηγούμενοι από εγκεφαλικό ή από καρδιά, αλλά από ακατάσχετη αιμορραγία λόγω τραύματος στη μύτη. Για να καταλάβεις, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης χτύπησε στη μύτη, αλλά αυτός εκεί, ακάθεκτος, είπε «θα συνεχίσω, διότι κάποια πράγματα έχουν προτεραιότητα». Ιδού η κατάληξη.
3. Ευλογιά
worst-ways-to-die3-risegr
Πάντως, ένας από τους πιο επώδυνους θανάτους είναι η ευλογιά! Η ευλογιά είναι αρκετά σπάνια ασθένεια και δύσκολο να την κολλήσει κάποιος. Πρέπει να έρθεις σε σωματική επαφή με τον άρρωστο ή να φορέσεις ρούχα του ή να κοιμηθείς στα σεντόνια του και πάλι είναι δύσκολο να κολλήσεις. Μόνο το 30% των ασθενών δεν επιβιώνει. Πάντως η ευλογιά είναι η αρχή ενός πολύ βασανιστικού θανάτου. Τις πρώτες 12 μέρες νιώθεις πολύ φυσιολογικός. Ξαφνικά, τα σπυράκια που είχες στο πρόσωπο δεκαπλασιάζονται και μεταφέρονται σε όλο το σώμα, μέσα από το στόμα και τη μύτη και αυτό είναι και το πιο επώδυνο. Φυσικά όλοι τα ξύνουν και τους αφήνουν πληγές και ουλές. Και τελικά η ασθένεια μετά από καιρό ταλαιπωρίας, εγκαταλείπει το θύμα παίρνοντας και την ψυχή του μαζί, πηγαίνοντας στο επόμενο. Πάλι καλά για εμάς, η ασθένεια εξαλείφθηκε το 1979 και μόνο δυο εργαστήρια έχουν δείγμα της για δόκιμες σε όλον τον κόσμο, ένα στην Αμερική και ένα στη Ρωσία! Μην γκουγκλάρεις φωτογραφίες των συμπτωμάτων, σε προειδοποιούμε.
4. Διαμελισμός από όρκα
worst-ways-to-die4-risegr
Αρκετοί άνθρωποι φοβούνται το νερό και με το δίκιο τους, όταν κυκλοφορούν τέτοια πλάσματα μέσα στο βυθό. Το θετικό είναι ότι κάνεις δεν έχει να φοβηθεί επιθέσεις γιγαντιαίων καλαμαριών ή υπερφυσικούς καρχαρίες. Αλλά ούτε κι από φάλαινα όρκα! Πάλι καλά που μένουμε στην πιο ωραία χώρα του κόσμου, που δεν έχει ούτε γατόψαρο. Όμως αν πας διακοπές εκτός Ελλάδας, πρόσεξε διότι οι όρκες περιπλανιούνται σε όλους τους ωκεανούς, από τις παγωμένες περιοχές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής έως τις τροπικές θάλασσες. Οι φάλαινες-δολοφόνοι, ως είδος, έχουν ποικίλη διατροφή. Κάποιες τρέφονται αποκλειστικά με ψάρια, ενώ άλλες κυνηγούν θαλάσσια θηλαστικά όπως: θαλάσσιους λέοντες, φώκιες, θαλάσσιους ίππους, ακόμη και μεγάλες φάλαινες. Οι όρκες θεωρούνται κορυφαίοι θηρευτές, καθώς δεν έχουν φυσικούς εχθρούς και τρέφονται ακόμα και με μεγάλους καρχαρίες. Οι άγριες όρκες δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο, αν και έχουν καταγραφεί περιπτώσεις φαλαινών-δολοφόνων σε αιχμαλωσία που τραυμάτισαν ή σκότωσαν τους εκπαιδευτές τους σε θαλάσσια πάρκα.
Όπως το 1999 που ένας άνθρωπος για άγνωστο λόγο τρύπωσε στη δεξαμενή μιας όρκας και το άλλο πρωί βρέθηκε γυμνός, διαμελισμένος και φυσικά νεκρός. Βέβαια, η φάλαινα δεν άφηνε το πτώμα και με επιδεικτικές κινήσεις έδειχνε σε όλους μέσα στο πάρκο το κατόρθωμά της. Την ιδία μέρα το ίδιο θηλαστικό σκότωσε και έναν από τους εκπαιδευτές του. Οι όρκες έχουν σημαντική θέση στις παραδόσεις ιθαγενών, με δοξασίες που ποικίλουν: κάποιοι τις θωρούν ψυχές των ανθρώπων, ενώ άλλοι ανελέητους δολοφόνους. Το αρσενικό συνήθως έχει μήκος που κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8 μέτρων και ζυγίζει πάνω από 6 τόνους. Τα θηλυκά είναι μικρότερα, και το μήκος τους μπορεί να είναι από 5 έως και 7 μέτρα, ενώ ζυγίζουν 3-4 τόνους. Επίσης όταν είναι να φάνε πρώτα παίζουν με το θήραμά τους, πετώντας το η μία στην άλλη. Φαντάσου θάνατος! Να παίζουν ping pong με το κουφάρι σου δυο δολοφόνοι-φάλαινες!
5. Πνιγμός μέσα σε ένα τεράστιο στήθος
worst-ways-to-die5-risegr
Μπορεί να μην ακούγεται τόσο εφιαλτικό, αλλά είναι. Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για ένα νεαρό που δεν ήταν προετοιμασμένος για το μεγάλο ταξίδι. Τον Ιανουάριο του 2013 η ερωμένη του με το σχεδόν 91 κιλά στήθος Donna Lange στην κυριολεξία τον έπνιξε με αυτό. Η αστυνομία είπε ότι οι γείτονες δηλώσαν πως ο άτυχος νέος της φώναζε να κατέβει από πάνω του και αυτή αρνιόταν, φωνάζοντας ότι του έκανε πλάκα, μέχρι που ο νεαρός σταμάτησε να αναπνέει. Φυσικά η Donna Lange τα αρνήθηκε όλα.

Πηγή: Rise