Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Οι 10 πιο ακριβές τροφές στον κόσμο !

Μπορεί να μην σου γεμίζουν το μάτι, αλλά σίγουρα θα αδειάσουν την τσέπη σου!Το φαγητό για πολλούς είναι η ύψιστη απόλαυση. Το καλό φαγητό ειδικά, είναι αυτό που όλοι λατρεύουμε. Πόσα λεφτά όμως θα ήσουν διατεθειμένος να πληρώσεις για να φας καλά; Ορίστε πώς μοιάζουν τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο

Μανιτάρια Matsutake 
teofkor-risegr
Tα συγκεκριμένα μανιτάρια είναι τόσο σπάνια που ένα κιλό κοστίζει 560,51 ευρώ. Φυτρώνουν στην Ιαπωνία και σε άλλες ασιατικές χώρες και τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός τους μειώνεται επικίνδυνα εξαιτίας εντόμων και δέντρων.
Καφές Kopi Luwak
trof002-cor
Παράγεται στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και στην νότια Ινδία. Κοστίζει από 233,35 έως 1.119,46  ευρώ ανά κιλό
Χαβιάρι White Pearl Albino
trof004-cor
Ένα μόνο κιλό, κοστίζει 8.500 ευρώ. Προέρχεται από ένα μεγάλο ψάρι που ζει στην Κασπία θάλασσα.
Σούπα με χελιδονοφωλιές
trof003-cor
Ουσιαστικά λόγω του πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να τις συλλέξει, κάθε κιλό της σούπας κοστίζει 2.799,42 ευρώ.
Κρόκος
trof005-cor
Κάθε κιλό κοστίζει από 373,36 έως 933,14 ευρώ κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος κρόκος φυτρώνει μόνο για 7 μέρες το χρόνο το φθινόπωρο.
Λευκή τρούφα
trof006-cor
Η ψηλή τιμή για τις συγκεκριμένες τρούφες, είναι το αποτέλεσμα των ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για να αναπτυχθούν, καθώς και των ειδικών μεθόδων συλλογής και διατήρησής τους που τους εξασφαλίζουν πλούσια γεύση και άρωμα. Στην Ευρώπη ένα κιλό κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ.
Μαύρο κοτόπουλο Ayam Cemani
trof007-cor
Αυτή η φυλή των πουλερικών είναι τόσο σπάνια που ένα κιλό κοστίζει περίπου 186,63 ευρώ  στην Ινδονησία. Εκτός της χώρας, η τιμή μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα. Στην Μαλαισία ωστόσο, είναι ένα απόλυτα συνηθισμένο έδεσμα και η τιμή του δεν ξεπερνά αυτήν ενός κανονικού κοτόπουλου.
Ιαπωνικές μοσχαρίσιες  μπριζόλες  
trof008-cor
Πρόκειται για κρέας με εξαιρετικό άρωμα και η τιμή του είναι στα 420,23 ευρώ το κιλό.
Ιβηρικό ζαμπόν
trof009-cor
Παράγεται στην Ισπανία όπου τα γουρούνια τρώνε μόνο βελανίδια. Κοστίζει περίπου 365 ευρώ το κιλό.
Τυρί Moose
trof0010-cor
Παράγεται μόνο σε ένα μέρος στην Νορβηγία, από ειδικό γάλα και η τιμή του είναι στα 1.000 ευρώ ανά κιλό.


Πηγή: Rise

# Εντωμεταξύ το πρώτο μανιτάρι το είχαμε βρεί σε ένα βουνό σε ένα ορεινό χωριό της Αλμωπίας με έναν φίλο, το ότι πέθανε το σκυλάκι του επειδή το έφαγε δεν έχει να λέει. Το μανιτάρι απ' ότι φαίνεται αξίζει πολλά. Επίσης το άλλο που θέλω να πω είναι πως για τρούφα που έχω ακούσει αν και όντως είναι πανάκριβη και πολύ θρεπτική δεν είναι ιδιαίτερα νόστιμη και πολλές φορές μπορεί να μην είναι καλής ποιότητας. Οπότε σε περίπτωση που σας περισεύει κανένα χιλιάρικο σε ευρώ ψαχτείτε πρίν ψωνήσετε την τρούφα που θα συνοδέψει το βραδυνό σας δείπνο με σουβλάκια.