10 καγκουριλίκια που κάναμε όλοι στο San Andreas

Οι 10 ίσως πιο ηλίθιες ιδέες όλων των εποχών

Από εφευρέτες που σκοτώθηκαν από τις δικές τους εφευρέσεις, μέχρι διεστραμμένους επιστήμονες, μερικές φορές φαινομενικά έξυπνοι άνθρωποι φαίνεται να μην είναι και τόσό έξυπνοι τελικά. Ρίξτε μια ματιά στις 10 πιο ηλίθιες ιδέες όλων των εποχών.

1. Ο Johann Ritter, ένας Γερμανός φυσικός, πειραματίστηκε στον εαυτό του, εφαρμόζοντας ηλεκτρική τάση στα χέρια, στα μάτια, στα αυτιά, στη μύτη, στη γλώσσα... και στο πeος του. Συνειδητοποιώντας ότι προκαλεί οργασμούς έτσι, εθίστηκε σε αυτό. Προκάλεσε προβλήματα υγείας, για τα οποία κατέφυγε σε αυτοθεραπεία με όπιο. Η υγεία του ήταν τόσο αδύναμη που πέθανε από φυματίωση σε ηλικία 33 ετών.
2. Το 1973 η κίνηση δεν ήταν τόσο χαοτική όπως είναι σήμερα, αλλά ο μηχανικός Henry Smolinski αποφάσισε να σχεδιάσει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός αεροπλάνου και ένα Ford Pinto. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης, ο Smolinski έχασε τη ζωή του, όταν οι ενώση του φτερού αποσπάστηκε από το αυτοκίνητο.
3. Ο γιατρός Stubbins Ffirth στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ήθελε να αποδείξει ότι ο κίτρινος πυρετός δεν ήταν μια μεταδοτική ασθένεια (ενώ είναι). Για να το αποδείξει, ο ίδιος εκτέθηκε στην ασθένεια, πίνοντας εμετό, ούρα και το αίμα από ασθενείς με κίτρινο πυρετό. Καθώς παρέμεινε υγιής, ο Ffirth πίστεψε πως η θεωρία του ήταν αποδεδειγμένη. Αυτό που δεν ήξερε, είναι ότι η μετάδοση γίνεται συνήθως από ένα κουνούπι... Και ήπιε όλα αυτά τα ούρα για το τίποτα.
4. Ο Γάλλος ράφτης Franz Reichelt ήθελε να πετάξει. Έτσι, έραψε ένα κοστούμι-αλεξίπτωτο. Το 1912, αποφάσισε να δοκιμάσει ο ίδιος το κοστούμι πηδώντας από το χαμηλότερο επίπεδο του Πύργου του Άιφελ, μια πτώση 57 μέτρων που τον σκότωσε ακαριαία.
5. Είναι αδύνατο να πει κανείς αν αυτό είναι πραγματικό ή όχι, αλλά είναι ένα μια πολύ δημοφιλής ιστορία. Ο Κινέζος Wan Hu κυνήγησε το όνειρό του, που ήταν να γίνει αστροναύτης. Μόνο που αυτό συνέβη το 1500,  με μόνο τρόπο να απογείωθεί να δέθεί με 47 ρουκέτες  με πυρίτιδα, σε μια καρέκλα. Ζήτησε από 47 υπηρέτες του να ανάψουν κάθε μια από αυτές. Δευτερόλεπτα μετά, και μια δυνατή έκρηξη, δεν έμεινε ούτε ίχνος του Wan και της καρέκλα του.
6. Το 1896, ο William Crush πίστευε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για να παρουσιάσει μια σύγκρουση τρένων για να τραβήξει την προσοχή και να κάνει το ταξίδι από Μιζούρι στο Τέξας πιο δημοφιλές. 50 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο θέαμα. Αλλά τα πράγματα πήγαν στραβά, όταν οι λέβητες εξερράγησαν κομμάτια από σιδήρο και χάλυβα εκτοξεύτηκαν παντού. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν.
7. Το 1962, τρεις άνδρες από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα αποφάσισαν να χεορηγήσουν LSD σε έναν ελέφαντα, απλά για να δουν τι θα συμβεί. Όμως του έδωσαν 3000 φορές τη δόση που ένας άνθρωπος θα πρέπει να πάρει. Το ζώο υπέστη σπασμούς. Για να αναστρέψουν το αποτέλεσμα, προσπάθησαν να του δώσουν περισσότερα φάρμακα. Το άτυχο ζώο πέθανε σχεδόν δύο ώρες μετά ... για το τίποτα.
8. Το 1903, ο 24 ετών William Nelson εργαζόταν για την General Electric στην Νέα Υόρκη. Με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, δημιούργησε ένα μηχανοκίνητο ποδήλατο. Πέθανε όταν έπεσε από ένα λόφο, όταν πήγε το ποδήλατο για την πρώτη δοκιμή.
9. Το 1950, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο πράκτορας της CIA Frank Wisner προσπάθησε να πείσει την κυβέρνηση να στείλει, μεταξύ των πακέτων της ανθρωπιστικής βοήθειας, συσκευασίες με XL προφυλακτικά χαρακτηρισμένα ως "μικρά" ή "μεσαία". Η ιδέα ήταν να πείσει τους κομμουνιστές ότι οι Αμερικανοί είχαν τεράστια προσόντα.
10. Το 2009, μια φωτογράφηση που με ένα Boeing 747 και ένα μαχητικό τζετ να πετούν σε χαμηλό υψόμετρο, προκάλεσε πανικό στο Μανχάταν. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι ήταν τρομοκρατημένοι, καθώς ξύπνησαν αναμνήσεις από την 11η Σεπτεμβρίου. Ούτε καν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης γνώριζε γι 'αυτό! Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε να δηλώσει ότι "δεν θα συμβεί ξανά".
Πηγή: E-Daily