Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Τα 15 μεγαλύτερα κατασκευάσματα 100% από Lego

Άνθρωπος κατασκευάζει ένα κανονικό επιβατικό αυτοκίνητο, από lego. 
Μπορεί να θυμάσαι τα LEGO ως ένα παιχνίδι νοσταλγικό, από την εποχή που έφτιαχνες σπιτάκια, κηπάκια και έβαζες μέσα ανθρωπάκια και ζωάκια.
Επιστρέφοντας στο 2017, τα LEGO πλέον είναι μια κανονική δημιουργική τέχνη, όπου ο εκάστοτε καλλιτέχνης δεν βάζει όρια στις δημιουργικές του ιδέες. Συγκεκριμένα, αυτές οι ακραία ρεαλιστικές κατασκευές από LEGO, αποδεικνύουν ότι οι επαγγελματίες κατασκευαστές LEGO μπορούν να φτιάξουν ακόμα και το ομοίωμά σου. Αν το βάλουν στόχο.
Πλήρης Αναπαράσταση της Ορκομωσίας του Barrack Obama
BARRACK
Tι είναι αυτό: Από το μακρινό 2008, από τη Legoland της Καλιφόρνια, έρχονται η Michelle Obama, ο George W. Bush και η Laura Bush, ο αντιπρόεδρος Joe Biden και η γυναίκα του Jill, ακόμα και ο Dick Cheney, μαζί με τη γυναίκα του, Lynn. Ακόμα και η LEGO εκδοχή της Oprah έδωσε το παρόν σε αυτό το πάρτι.
Άγαλμα του Ιησού Χρηστού
jESUS
Τι είναι αυτό: Χρειάστηκαν μόλις 30.000 τουβλάκια, ως δωρεά των πιστών, για να χτιστεί αυτό το άγαλμα του Ιησού, στην εκκλησία της περιοχής Vaesteras, βόρεια της Στοκχόλμης.
Το κρουαζιερόπλοιο Queen Mary
RMS
Τι είναι αυτό: Μήκους περίπου 8 μέτρων, αυτή η ρέπλικά του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου, κατασκευάστηκε από 250.000 τουβλάκια LEGO σε μια χρονική περίοδο 4 μηνών.
Ένας Αιγύπτιος Φαραώ 
THAMES
Τι είναι αυτό: Με ύψος 5.5 μέτρα και περίπου 200.000 τουβλάκια στο κορμί του, αυτός ο Φαραώ εμφανίστηκε μπροστά από τη γέφυρα του Λονδίνου το Μάρτιο του 2009, με αφορμή προωθητική ενέργεια της Τσέχικης Legoland.
Το στάδιο των Yankees
YANKEE
Tι είναι αυτό: Δεν είναι τόσο ψηλό, (μόλις 1,7 μέτρα) ούτε τόσο ογκώδες. αλλά είναι μια κατασκευή που τιμάει τις λεπτομέρειες του original σε σχεδόν εμμονικό βαθμό.  Πάρκινγκ, σταθμός του μετρό με ακυρωτικά μηχανήματα, πίνακας του σκορ με διαφημίσεις χορηγών δίπλα, είναι κάποιες από τις απίστευτες λεπτομέρειες αυτής της κατασκευής.
Ένα Volvo XC90 SUV
VOLVO
Τι είναι αυτό: Μια ρέπλικά του original μοντέλου σε κλίμακα 1:1, δηλαδή ανοίγεις την πόρτα, βάζεις μπρος και φεύγεις (λέμε τώρα). 
Το Allianz Arena
ALLIANZ
Tι είναι αυτό: Η Γερμανική Legoland ανέλαβε την ανακατασκευή του γηπέδου της Μπάγιερν Μονάχου, χωρητικότητας 66.000 θέσεων. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.
Chevy Batmobile
CHV
Τι είναι αυτό: 340.000 τουβλάκια, πάνω από 2.000 εργατοώρες της ομάδας Detroit Cody Rouge και voila! Μια πιστή ρέπλικά του αυτοκινήτου του Batman, ως προωθητικό εργαλείο για την ταινία «The Lego Batman Movie».
Ένα γιγαντιαίο Nintendo DS
DSI
Τι είναι: Πάλι ο Sean Kenney έκανε εδώ τα μαγικά του, δημιουργώντας μια εκδοχή του Nintendo DS σε μέγεθος ανθρώπου.
Ο πύργος της LEGO στο Μιλάνο
Milan-Lego-Tower
Τι είναι αυτό: Καλοκαίρι του 2015 και χιλιάδες φίλοι των LEGO όλων των ηλικιών, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στήσουν το μεγαλύτερο πύργο με τουβλάκια που έχει γίνει ποτέ. Το τελικό αποτέλεσμα είχε ύψος 36 μέτρα και όσο το βλέπεις σου ανοίγει αφάνταστά την όρεξη για να του ρίξεις μια σπρωξιά και να παρακολουθήσεις το αποτέλεσμα.
Ένα σπίτι (κανονικό, γι`ανθρώπους)
LEGO
Τι είναι αυτό: Έχει σαλόνι, υπνοδωμάτιο, τουαλέτα και βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό προάστιο του Λονδίνου. Είναι το Λεγκόσπιτο του παρουσιαστή James May, το οποίο χτίστηκε με 3.3 εκατομμύρια τουβλάκια και περίπου 2000 ζευγάρια χεριών εθελοντών.
Το πλήρωμα των X-Wing Fighters
XWING
Τι είναι αυτό: Να, εδώ το Τσέχικο team των LEGO καλλιτεχνών, χρησιμοποιεί περίπου 5.5 εκατομμύρια τουβλάκια και σε περίπου άπειρες ώρες, καταφέρνει να φτιάξει μια πιστή ρέπλικα των θρυλικών φιγούρων του Star Wars.
Η Tower Bridge του Λονδίνου 
Land-Rover-LEGO
Τι είναι αυτό: Ο  Βρετανός Duncan Titmarsh και η ομάδα του, με περίπου 5.9 εκατομμύρια τουβλάκια, κατάφεραν να φτιάξουν μια εγκατάσταση γέφυρας που όπως θα δεις, αντέχει κανονικά αυτοκίνητα επάνω της. Είναι η μεγαλύτερη κατασκευή LEGO όλων των εποχών και χρησιμοποιήθηκε για την παρουσίαση του αυτοκινήτου Land Rover Discovery.

Πηγή: Rise 

# Αν αυτό δε σημαίνει απεριόριστος ελεύθερος χρόνος τότε ποιό;!