Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Θυμάστε τον Clippy των Windows 95; Επέστρεψε!

Αυτή τη φορά στο Google Chrome, ως extension. 
Υπήρχε κάποτε, στα Windows 95, ένας animated συνδετήρας που εμφανιζόταν για να σε βοηθήσει κάθε φορά που μπερδευόσουν με κάποιο από τα προγράμματα του Office.
Τα χρόνια πέρασαν, από τα Winows 95 φτάσαμε στα Windows 10 και ο Clippy είναι και πάλι εδώ.

Συγκεκριμένα ο νέος Clippy λέγεται Clippy Everywhere και είναι μια επέκταση που μπορείς να εγκαταστήσεις στο Google Chrome. Μετά την εγκατάσταση και ενεργοποίηση της επέκτασης, η φιγούρα του Clippy εμφανίζεται για να λύσει τις απορίες σου, κάθε φορά που μπαίνεις σε μια σελίδα. Ο Clippy αποκαλεί τον εαυτό του «βοηθό browsing» και πως η δουλειά του είναι να σε βοηθήσει στην πλοήγηση ανάμεσα σε websites.
clippy2

Eίναι τόσο άχρηστο όσο ακούγεται;

Για σένα μάλλον είναι εντελώς άχρηστο. Αλλά, μοιάζει με τέλεια ιδέα για τον 67χρονο θείο σου, που θέλει να μπει στο Facebook για πρώτη φορά και να μάθει «τι είναι το Twitter».

Είναι τόσο creepy όσο το θυμάμαι;

clippy23
Eίναι 50% άχρηστος για κάθε άτομο με βασικές γνώσεις πλοήγησης στο Internet και 50% creepy, όπως τον θυμάσαι από τα παλιά Windows, όταν έγραφες «Κος Γιάννης» και σε ρώταγε «χρειάζεστε βοήθεια με την πληκτρολόγηση γραμμάτων;» ή…
…όταν ξαφνικά σου έκανε «ματάκια» ενώ πληκτρολογούσες κάτι
 200
και όταν κούναγε μάτια+πόδια με υπερβολική νευρικότητα γιατί κάτι ήθελε να σχολιάσει σε αυτό που είχες γράψει, αλλά δεν ήξερε τι ακριβώς…
qrl6K_s-200x150
Η επέκταση Clippy Everywhere δεν δημιουργήθηκε από την Microsoft, αλλά από τον ανεξάρτητο developer με το ψευδώνυμο «yoman821», που την καταχώρησε το Chrome store την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: Rise