Τα 10 ίσως πιο περίεργα προγράμματα σπουδών στον κόσμο

Στην αγορά εργασίας που ολοένα και δυσκολεύει, το κλειδί είναι να συμπεριλάβει κανείς στο βιογραφικό του κάτι που δεν διαθέτουν οι αντίπαλοί του στη διεκδίκηση μίας θέσης. Υπάρχουν κάποια πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που έχουν φροντίσει γι' αυτό.

Γιατί στο πρόγραμμα σπουδών τους έχουν τμήματα που εξασφαλίζουν πως αντίπαλος δεν θα υπάρχει, εκτός κι αν πρόκειται για συμφοιτητή. Βέβαια, δύσκολα θα βρεθεί και εργοδότης που θα αναζητά άτομο που έχει σπουδάσει κάτι τέτοιο. Αυτές είναι οι δέκα πιο περίεργες ειδικότητες που μπορεί να σπουδάσει κανείς στο Πανεπιστήμιο.

http://xwra.gr/wp-content/uploads/2016/06/arambola-sm-800x479.jpgΚουκλοθέατρο
Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικακ μπορούν να περάσουν τις ημέρες τους μαθαίνοντας πώς να κατασκευάζουν αλλά και να παίζουν με μαριονέτες, όπως επίσης έχουν μαθήματα για κοστούμια, φωτισμό και σκηνογραφία. Μάλιστα υπάρχει στο πρόγραμμα της σχολής από το 1964.http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2016/05/The-Nanny-Diaries-3-1024x576.jpg
Επαγγελματίες νταντάδες
Είναι από τις πρώτες δουλειές που μπορεί να κάνει ένας έφηβος, εξασφαλίζοντας το χαρτζιλίκι του προσέχοντας τα παιδιά κάποιου γείτονα ή συγγενή. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι και κάτι που μπορεί να σπουδάσει αν θέλει. Στο Πανεπιστήμιο Σάλιβαν του Κεντάκι υπάρχει 12μηνο πρόγραμμα για νταντάδες με πτυχίο. Μεταξύ άλλων διδάσκονται τεχνικές στη φροντίδα ενός βρέφους, αλλά και πώς να προετοιμάζουν γεύματα.

https://air.jumpingfish.gr/cov/qu/quiz2000_b2.jpgΠοπ κουλτούρα
Οι φοιτητές που λατρεύουν την τηλεόραση, τις ταινίες, την κωμωδία και τα περιοδικά σίγουρα θα βρουν την κλίση τους στις σπουδές πάνω στη «δημοφιλή κουλτούρα». Προορισμός τους το Πανεπιστήμιο Bowling Green State στο Οχάιο. Το αντικείμενο είναι τόσο... γενικό, που αντίστοιχη είναι και η κατάληξη εκείνων που το έχουν επιλέξει. Συνήθως εργάζονται στη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, τη δημοσιογραφία, τη διδασκαλία, σε βιβλιοθήκες ή μουσεία.


http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20151112/low/assets_LARGE_t_11761_54598000.JPG
Οπλουργός
Από πιστόλια έως καραμπίνες, οι φοιτητές στο Lassen Community College στην Καλιφόρνια θα μάθουν τα πάντα για τα όπλα. Μέχρι να φτάσουν να είναι διπλωματούχοι οπλουργοί, μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να ειδικευθούν στα πυροβόλα.


http://4.bp.blogspot.com/-cG0fX1gi7rY/UVa3oM7n67I/AAAAAAAC_7o/6ZxvnpdpDxc/s1600/MPYRA.jpgΣπουδές ζύμωσης
Πολλοί μπορούν να κομπάσουν πως έχουν... πτυχίο στην μπίρα, αλλά κάποιοι λένε αλήθεια. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Appalachian State στη Β. Καρολίνα. Εκεί όπου υπάρχει ειδικότητα για σπουδές στη ζύμωση, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ άλλων, μαθαίνουν πώς κατασκευάζεται το κρασί και η μπίρα. Διδάσκονται επιπλέον μηχανική και σχεδιασμό συστήματος για τη ζύμωση .


http://studycyprus.eu/assets/image/imagehomearticle/canada5.jpg
Καναδικές σπουδές
Πτυχίο για λίγους και εκλεκτούς, αφού ελάχιστα είναι τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ όπου μπορεί να κάνει κάποιος Καναδικές σπουδές. Οι φοιτητές παρακολουθούν τάξεις όπως «Η γαλλική παρουσία στη Β. Αμερική» ή «Τα σύνορα των ΗΠΑ και οι παραμεθόριες περιοχές της».http://m.eirinika.gr/sites/default/files/styles/article_landscape/public/article/2016-07/apofasistikotita.jpg?itok=RjzJfyz0Αποφασιστικότητα
Όποιος εργοδότης αναζητά άτομα που θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις χωρίς δισταγμό, ξέρουν πού θα τους βρουν. Στο Bloomington College της Ιντιάνα. Γιατί οι φοιτητές της έχουν διδαχθεί μεθόδους που βοηθούν τη λήψη αποφάσεων σε επιχειρηματικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας μαθηματικούς τύπους και αναλυτική επιχειρηματολογία.http://1.bp.blogspot.com/-H1nB4i0Vvd4/Vfn1YHQ9PbI/AAAAAAAAAN8/MObNljJwTiE/s1600/1540_the_beatles.jpg
Beatles
Πολλοί αγαπούν τους Beatles, αλλά κανείς δεν ξέρει για τα «Σκαθάρια» όσα γνωρίζουν οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Hope που δεν θα μπορούσε να είναι κάπου αλλού πέρα από το Λίβερπουλ. Το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει την αποκλειστικότητα σε αυτή την ειδικότητα. Στο 12μηνο πρόγραμμα οι φοιτητές μαθαίνουν την επιρροή της μουσικής του θρυλικού συγκροτήματος σε κάθε τομέα.


Σεξ
Ο τίτλος του... ειδικού στο σεξ, που τόσο ματαιόδοξα μπορεί να διεκδικούν κάποιοι, υπάρχει στην πραγματικότητα. Στο San Francisco State University έχει τη δυνατότητα να πάρει κανείς πτυχίο στη σεξουαλικότητα. Οι φοιτητές μαθαίνουν για διαδικασίες και ποικιλίες στη σεξουαλική λειτουργία και την αναπαραγωγή και τις σχέσεις τρυφερότητας.http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2014/10/epikwn-diastasewn-dimoprasies-sto-ebay-01.jpg
Δημοπρασίες
Το πώς να μιλούν γρήγορα είναι ένα από τα πράγματα που θα μάθουν οι φοιτητές του Harrisburg Area Community College που θα αποφασίσουν να πάρουν πτυχίο στις δημοπρασίες. Δεν είναι το μοναδικό όμως. Θα διδαχθούν μεθόδους για την εκτίμηση ενός αντικειμένου και βέβαια το πώς να οργανώνουν μία δημοπρασία μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.

 
Πηγή: iefimerida.gr
 
 
# Γενικά παιδιά όπως καταλάβατε στην παιδεία παγκοσμίως ισχύει ότι για να πέσει το χαρτί μπορούν να σου μάθουν μέχρι και να αναπνέεις από τα αυτιά.