Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Τα 10 πιο μεγάλα (σε όγκο) βιβλία

Ένα είναι το σίγουρο. Από τότε που μπήκε στη ζωή μας το διαδίκτυο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να συγκεντρωθούμε σε κάτι και να δώσουμε σε αυτό την απόλυτη προσοχή μας.  Τόσο δύσκολο που για κάποιους το να διαβάσουν ένα βιβλίο έστω και 100 λέξεων φαίνεται σαν άθλος του Ηρακλή.




Οπότε αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε… Πόσοι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν αυτά τα τεράστια βιβλία, αυτούς τους τιτάνες του κειμένου;
Βέβαια, υπάρχουν διάφορες απόψεις για το πώς μετράς το μέγεθος ενός βιβλίου. Αλλοι λένε με τις σελίδες, άλλοι με τις λέξεις και άλλοι με τους χαρακτήρες. Όπως και να έχει, όποιο κριτήριο και αν χρησιμοποιείτε, τα παρακάτω βιβλία είναι τεράστια.


The son of Ponni – Kalki Krishnamurthy



900.000 λέξεις – 2.400 σελίδες


Εκδόθηκε το 1950 και βγήκε σε πέντε τόμους. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, γραμμένο αρχικά στην γλώσσα Ταμίλ και λέει την ιστορία του Arulmozhivarman, ενός από τους βασιλείς της Δυναστείας Chola, που κυβερνούσε τον 10ο και 11ο αιώνα. Του πήρε τρία χρόνια και έξι μήνες για να το γράψει, και πιθανόν να μας πάρει τον ίδιο χρόνο για να το διαβάσουμε.


Kelidar  - Mahmoud Dowlatabadi



950.000 λέξεις – 2.836 σελίδες


Ένα διάσημο περσικό μυθιστόρημα, εκδόθηκε το 1984 και λέει την ιστορία μίας οικογένειας Κούρδων στην πόλη Sabzevar, η οποία αντιμετωπίζει την εχθρότητα από τους γειτονικούς τους επισκέπτες, με φόντο τα χρόνια που ακολούθησαν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μία ταραγμένη εποχή για την πολιτική ζωή του Ιράν. Ο συγγραφέας χρειάστηκε 15 χρόνια να το γράψει… Ευτυχώς που άρεσε στους αναγνώστες, αλλιώς θα ήταν χαμένος χρόνος…


Joseph and his brothers -  Thomas Mann



1.492 σελίδες


Γραμμένο από τον Γερμανό Τόμας Μαν, αυτός ο επικός τόμος εκδόθηκε εν μέσω πολέμου, το 1943 στη Σουδία. Το μυθιστόρημα αφηγείται εκ νέου τις γνωστές ιστορίες της Γένεσης – από τον Ιακώβ έως τον Ιωσήφ – έχοντας ως ιστορικό πλαίσιο την περίοδο Αμάρνα της αιγυπτιακής ιστορίας (περίπου 1.300 π.Χ.). Ο Μαν χρειάστηκε 16 χρόνια για να γράψει τα τέσσερα μέρη που συνθέτουν το σύνολο.


Clarissa, or, the history of a young lady – Samuel Richardson



984.870 λέξεις – 1.534 λέξεις


Ένα παράδειγμα μυθιστορήματος επιστολών – γραμμένο σαν μια σειρά από έγγραφα όπως επιστολές ή καταχωρήσεις ημερολογίου – αυτό το τεράστιο βιβλίο εκδόθηκε το 1748. Λέει την τραγική ιστορία μιας ηρωίδας που συνεχώς  την κρατάει πίσω η οικογένειά της.


My struggle (min kamp) – Karl Ove Knausgard


1.000.000 λέξεις – 3.600 σελίδες


Μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται για εκείνο το βιβλίο που έγραψε ένας μεγαλομανής Αυστριακός, αλλά πρόκειται για μια σειρά έξι αυτοβιογραφικών βιβλίων που εκδοθηκαν από το 2009 έως το 2011. Κέρδισαν μεγάλη φήμη λόγω της μεγάλης τιμιότητας και των λεπτομερειών τις οποίες αναφέρει ο συγγραφέας  για τους φίλους του, την οικογένειά του  και τους εξευτελισμούς που υπέστη στη ζωή του. Τόσες πολλές λεπτομέρειες που η γυναίκα του υπέστη νευρικό κλονισμό μετά την έκδοση των βιβλίων.


Zettels Traum – Arno Schmidt



1.100.000 λέξεις – 1.536 σελίδες – 6.800.000 χαρακτήρες

Ο Arno Schmidt μαζί με τον Hans Wollschlager είχαν αναλάβει την μετάφραση του έργου του Πόε στα γερμανικά, και κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο – για τα προβλήματα που αφορούν την μετάφραση του Πόε στα γερμανικά.


The man without qualities – Robert Musil



1774 σελίδες


Το μυθιστόρημα είναι χωρισμένο σε τρία βιβλία και ουσιαστικά πρόκειται για μια «ιστορία ιδεών», η οποία εξελίσσεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της Αυστρο – Ουγγρικής μοναρχίας το 1913. Ένα τεράστιο φάσμα σημαντικών ανθρώπινων θεμάτων διερευνώνται: η αλήθεια, η άποψη, η κοινωνία και οι ιδέες και κατά κάποιο τρόπο προέβλεψε τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η Ευρώπη μετά το 1918.  Δυστυχώς το μυθιστόρημα δεν τελείωσε ποτέ καθώς ο Musil πέθανε πριν το ολοκληρώσει, μη μπορώντας να καταλήξει σε ένα τέλος που να του αρέσει. Αν και πέρασε 13 χρόνια γράφοντάς το δεν είχε την τύχη να το δει ολοκληρωμένο.


Mission Earth – L. Ron. Hubbard



1.200.000 λέξεις – 3.992 σελίδες


Γραμμένο ως μια σειρά 10 βιβλίων από τον πατέρα της εκκλησίας της σαϊεντολογίας L.Ron Hubbard έχει χαρακτηριστεί ως μια σατιρική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον, όμως χλευάστηκε από τους κριτικούς και μάλιστα σε κάποια μέρη απαγορεύτηκε. Μάλιστα στο Ντάλτον της Γεωργίας προσπάθησαν να το αφαιρέσουν από την δημόσια βιβλιοθήκη υποστηρίζοντας πως περιείχε επαναλαμβανόμενα χωρία που αφορούσαν χρόνιο μαζοχισμό, κακοποίηση παιδιών, ομοφυλοφιλία, νεκρομαντεία, αιματηρές δολοφονίες και άλλα πράγματα που είναι αντικοινωνικά και διεστραμμένα.


In search of lost time – Marcel Proust



1.267.069 λέξεις – 3.031 σελίδες – 9.609.000 χαρακτήρες


Εχοντας χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο μυθιστόρημα από το βιβλίο Γκίνες , δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το αριστούργημα του Προυστ είναι τεράστιο, με 13 τόμους να περιέχουν περίπου 1.3 εκατ. λέξεις. Το θέμα της ακούσιας μνήμης επαναλαμβάνεται  κατά τη διάρκεια της πορείας της ζωής του αφηγητή, από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση.


Cyrus the great – Georges De Scudey/Madeleine De Scudery



2.100.000 λέξεις – 13.095 σελίδες


Με όρους καθαρής καταμέτρησης λέξεων, αυτό το μυθιστόρημα του 17ου αιώνα, εξοντώνει κάθε ανταγωνιστή, με 2,1 εκατ. λέξεις να μοιράζονται ανάμεσα σε 10 τόμους. Αν και γράφει πως συγγραφέας είναι ο Georges De Scudey, συνήθως αποδίδεται στην αδελφή του Madeleine. Πρόκειται για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, με ατέλειωτες ανατροπές για να διατηρήσουν την δράση και την αγωνία.


Πηγή: Plusmag