Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Περί ραδιοερασιτεχνισμού #2

Τα πολλά λόγια .. κουράζουν και λογικά για να είσαι εδώ και να διαβάζεις αυτές τις γραμμές του 2ου κατά σειρά άρθρου για τον ραδιοερασιτεχνισμό μάλλον ενδιαφέρεσε να "χωθείς" λίγο παραπάνω. Λοιπόν σε αυτή την ανάρτηση θα δώσουμε τα αρχεία με τις ερωτήσεις "Εισαγωγικού Επιπέδου" (που κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να προετοιμαστείς μόνο για αυτή) και τις ερωτήσεις της "Κατηγορίας Ι" στην οποία θα αναφερόμαστε από εδώ και πέρα και πάνω στην οποία προετοιμάζομαι και εγώ ο ίδιος.


Λοιπόν τα αρχεία είναι αυτά:

Ερωτήσεις: Εισαγωγικού Επιπέδου (SY)
Ερωτήσεις: Κατηγορίας Ι (SV)

Μη σας τρομάζουν ο όγκος και το είδος των ερωτήσεων αν και μοιάζουν πολλές και χρειάζεται να προσπαθήσετε για να τα καταφέρετε και να διαβάσετε και διάφορα άλλα πράγματα, ωστόσο δεν είναι όλες οι ερωτήσεις τόσο δύσκολες και τεχνικές. Δεν ξέρω επίσης αν σας κάνει να νιώθεται κάπως καλύτερα το γεγονός ότι τόσο εγώ όσο και πολλά ακόμη άτομα που ξέρω δεν γνωρίζαν και ίσως ακόμη δεν έχουν γνώσεις ηλεκτρονικού που απαιτούνται για κάποιες ερωτήσεις. Γενικά αν έχεις όρεξη και είσαι αποφασισμένος θα κάτσεις να ασχοληθείς και να μάθεις..

Τώρα επειδή το να κάθεσαι με τις ώρες και να διαβάζεις τις ερωτήσεις δεν είναι ότι πιο ευχάριστο όσο τρελαμένος και αν είσαι με αυτό. Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν κάποιοι καλοί άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει ένα Online Test πολλαπλών επιλογών στο Artinoi.gr

Επίσης σας παραθέτω παρακάτω υλικό που έχω βρεί στη σελίδα του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας (ΣΥ.ΡΑ.Π)  (SZ2RC), υλικό που που έχει αποστείλει ο πρόεδρος (SV2CSV) της Ραδιολέσχης Έδεσσας (SZ2EDE) (στην οποία ανήκω), τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την προθυμία και την βοήθεια του.

Διακριτικό κλήσης

Πυκνωτές 

Πως γίνεται ένα QSO (επαφή) 

Διεθνής κώδικας Q


Για το τέλος παραθάτω έναν πίνακα με το φωνητικό αλφάβητο από την σελίδα του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης , κάτι το οποίο θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο (είναι και εύκολο εδώ που τα λέμε ε;!). Λοιπόν αυτά είναι αρκετά για την ώρα για να αρχίσει κανείς μια προετοιμασία μελετώντας το υλικό που υπάρχει εδώ. Προφανώς όμως δεν σταματάμε εδώ θα επανέρθουμε με νέο υλικό και χρήσιμα links για την προετοιμασία των υποψήφιων ραδιερασιτεχνών, μέχρι τότε καλή μελέτη.

Φωνητικό Αλφάβητο
Το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο (International Phonetic Alphabet) είναι ένα σύστημα φωνητικής μεταγραφής που δημιουργήθηκε με σκοπό την καθαρή και χωρίς λάθη φωνητική απόδοση των γραμμάτων και αριθμών της λατινικής  αλφαβήτου.
Η λογική του φωνητικού αλφαβήτου είναι απλή: σε κάθε γράμμα του αλφαβήτου αντιστοιχίζεται μια λέξη που αρχίζει με το ίδιο γράμμα και η άρθρωση της είναι καθαρή ώστε να μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή.
Το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο χρησιμοποιείτε από υπηρεσίες όπως το Εμπορικό Ναυτικό (Ε.Ν.), τους Ραδιοερασιτέχνες κ.α.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ
A
Alfa (Άλφα)
 
N
Novemper (Νοβεμπερ)
B
Bravo (Μπράβο)
 
O
Oskar ( Όσκαρ)
C
Charlie (Τσάρλι)
 
P
Papa (Πάπα)
D
Delta (Δέλτα)
 
Q
Quebec (Κεμπέκ)
E
Echo ( Έκο)
 
R
Romeo ( Ρώμαιο)
F
Foxtrot (Φόξτροτ)
 
S
Siera (Σιέρα)
G
Golf (Γκολφ)
 
T
Tango (Τάγκο)
H
Hotel (Χοτέλ)
 
U
Uniforme (Γιούνιφορμ)
I
India ( Ίντια)
 
V
Victor (Βίκτορ)
J
Juliett (Τζούλιετ)
 
W
Whiskey (Ουίσκι)
K
Kilo (Κίλο)
 
X
X-ray (Ξ - ρέϊ)
L
Lima (Λίμα)
 
Y
Yankee (Γιάνκι)
M
Mike (Μάικ)
 
Z
Zulu (Ζούλου)
Αντίστοιχα το Ελληνικό Φωνητικό Αλφάβητο χρησιμοποιείτε από υπηρεσίες όπως τον Ελληνικό Στρατό Ξηράς, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό την Ελληνική Αστυνομία κ.α.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ
Α
Αστήρ
 
Ξ
Ξέρξης
Β
Βύρων
 
Ο
Οσμή
Γ
Γαλή
 
Π
Πέτρος
Δ
Δόξα
 
Ρ
Ρήγας
Ε
Ερμής
 
Σ
Σοφός
Ζ
Ζεύς
 
Τ
Τίγρης
Η
Ηρώ
 
Υ
Ύμνος
Θ
Θεά
 
Φ
Φωφώ
Ι
Ίσκιος
 
Χ
Χαρά
Κ
Κενόν
 
Ψ
Ψυχή
Λ
Λάμα
 
Ω
Ωμέγα
Μ
Μέλι
 
Ν
Ναός