Tοξικά μέρη στον κόσμο..

15 άχρηστες πληροφορίες;!

Δεν θέλεις να μάθεις τι είναι ο σκαφισμός…
Τα σχολικά μαθήματα είναι συνδεδεμένα με πολλές ώρες αποστήθισης και παπαγαλίας. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί μέσα από αυτά, αλλά και διαβάζοντας ό,τι αξιόλογο και αξιόπιστο μπορούμε, εντοπίζουμε πληροφορίες και αναφορές σχετικά με γεγονότα που είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε μεγαλώνοντας, σε σχέση με την ιστορία, τη φύση και την υγεία.

Σε αυτό το AskReddit εντοπίσαμε τρομακτικά γεγονότα που μπορούν να ξεκινήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε ένα μπαρ: «Ήξερες ότι 2 από τα 100 από τα άτομα που είμαστε τώρα εδώ μπορεί να πεθάνουν από ανεύρυσμα;». Τύπου fun facts, χωρίς κανένα fun…
Δόντια
close-up-of-teeth-with-gap-in-the-middle
«Τον 18ο αιώνα, οι ευγενείς αφαιρούσαν τα υγιή δόντια από τους σκλάβους, για να αντικαταστήσουν τα δικά τους χαλασμένα δόντια.»
Θεραπεία
raping
«Σε αρκετές περιοχές της Αφρικής, πιστεύουν ότι το να κάνεις σεξ με παρθένο, είναι η ιδανική θεραπεία κατά του AIDS. Γι`αυτό, ενήλικοι άντρες βιάζουν νεαρά κορίτσια πιστεύοντας ότι θα γιατρευτούν και τελικά πεθαίνουν, ενώ τα κορίτσια ζουν μολυσμένα την υπόλοιπη ζωή τους, μεταφέροντας τον ιό και στα παιδιά τους, καθώς ο HIV μεταδίδεται και μέσω του μητρικού γάλακτος.» 
Unit 731
unit731
«Oι Ιάπωνες στον Β`Παγκόσμιο Πόλεμο, άφηναν τους πάσχοντες από κρυοπαγήματα φυλακισμένους στο κρύο, με τα χέρια βουτηγμένα στο νερό μέχρι να παγώσουν εντελώς. Στη συνέχεια, έκοβαν τα παγωμένα τους χέρια και η διαδικασία επαναλαμβανόταν στους ώμους και στα πόδια, μέχρι να μείνει μόνο το κεφάλι και ο κορμός του θύματος. Το θύμα έπειτα, χρησιμοποιόταν για πειράματα σχετικά με παθογόνα φάρμακα και για την καταπολέμηση της πανούκλας. «
Prion
priondisease
«Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συσσωρευτεί στον εγκέφαλο σου η πρωτεΐνη Prion, προκαλώντας την αντίστοιχη θανατηφόρα (και ανίατη) διαταραχή.»
Super HIV
hiv
«Αν είσαι θετικός στον ιό του HIV και κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις με κάποιον άλλο που είναι θετικός στον ιό, αλλά έχει διαφορετικά στελέχη του, ρισκάρεις να πάθεις κάτι που λέγεται υπέρ-μόλυνση. Αυτό το νέο στέλεχος του HIV συχνά είναι ανθεκτικό σε κάθε φάρμακο του ιού.»
Ανεύρυσμα
brainaneurym
«Ένας στους 50 από εμάς κυκλοφορεί καθημερινά με ανεύρυσμα εγκεφάλου. Απλώς δεν έχει ξεσπάσει.»
Elisa Lam
elisalam
«Ένα πτώμα σε αποσύνθεση, μέσα σε ένα βυτίο νερού, στη στέγη ενός ξενοδοχείου για μέρες, ενώ οι καλεσμένοι έπιναν και έκαναν μπάνιο στο ύποπτα σκουρόχρωμο νερό για μέρες.» (περισσότερα γι`αυτό το αληθινό περιστατικό εδώ)
Παπούτσια στο βυθό
titanic
«Υπάρχουν ακόμα χιλιάδες παπούτσια στο ναυάγιο του Τιτανικού, ο λόγος γι`αυτό είναι ότι όταν το πλοίο βρέθηκε στον πάτο του ωκεανού, τα ψάρια που καταβρόχθισαν τα πτώματα δεν μπορούσαν να φάνε το δέρμα από το οποίο τα περισσότερα παπούτσια είναι φτιαγμένα.»
Challenger
vhallenger
«Ότι το πλήρωμα του διαστημικού σταθμού  Challenger δεν πέθανε άμεσα, αλλά όλοι τους ήταν ζωντανοί και ξύπνιοι μέχρι την πρόσκρουση τους στο νερό, στα 207 χιλιόμετρα/ώρα.»
Mώρα μέσα στη μήτρα
nany
Τα μωρά μέσα στη μήτρα μπορούν να νιώθουν αισθήματα όπως έκπληξη και συγκίνηση. Εντούτοις, δεν υπάρχει αέρας, καθώς τα πνευμόνια και οι αεροδιάδρομοι τους είναι βουλωμένα με αμνιακό υγρό μέχρι τη γέννησή τους.  Δηλαδή τα μωρά είναι εκεί, ουρλιάζοντας σιωπηλά και κλαίγοντας, αν τρομάξουν.
«Το Φαινόμενο του Περαστικού»
bystander
«Το γεγονός ότι η πιθανότητα του να λάβει βοήθεια ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε ανάγκη είναι αντιστρόφως ανάλογη του αριθμού εκείνων που τον προσπερνούν στο δρόμο.»
Ένοπλη ληστεία στο Σουδάν
τρομακτικές ιστορικές πληροφορίες
«Αν κάνεις μια ένοπλη ληστεία στο Σουδάν, μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.
Αλλά το ακόμα πιο τρομακτικό κομμάτι της υπόθεσης, είναι πως ο τρόπος εκτέλεσης της θανατικής ποινής στο Σουδάν, είναι η σταύρωση.»
Επίθεση από αρκούδα
attackedbear
«Αν σου επιτεθεί μια αρκούδα, δεν θα σε σκοτώσει αμέσως όπως τα άλλα αρπακτικά ζώα, αλλά θα σε ακινητοποιήσει και θα αρχίσει να σε τρώει σιγά σιγά…»
Χιμπατζήδες, μια άχρηστη (creepy) πληροφορία
τρομακτικές ιστορικές πληροφορίες
«Το γεγονός ότι τα πέη των χιμπατζήδων είναι μυτερά.»
Η Κατάρα του Ταμερλάνου
τρομακτικές ιστορικές πληροφορίες
Ο  Τύραννος του 14ου αιώνα Ταμερλάνος, πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Στον τάφο του είχαν γραφτεί οι φράσεις: «Όταν βγω από τον τάφο, ο κόσμος θα τρέμει» και «Όποιος ενοχλήσει τον τάφο μου, θα απελευθερώσει έναν εισβολέα πιο τρομακτικό από εμένα.»
Ο Ιωσήφ Στάλιν διέταξε το άνοιγμα του τάφου στις 20 Ιουνίου 1941. Δυο μέρες μετά, ο Xίτλερ ξεκίνησε την εισβολή του στη Σοβιετική Ένωση. 
Σκαφισμός
τρομακτικές ιστορικές πληροφορίες
«Το θύμα παγιδεύεται ανάμεσα σε δυο σκάφη και εξαναγκάζεται να καταναλώσει γάλα και μέλι και ακόμα περισσότερο μέλι χύνεται επάνω στο σώμα του, ώστε να προσελκύσει έντομα. Στη συνέχεια ο βασανιστής αφήνει το θύμα σε μια ξερή λίμνη ή σε ένα μέρος με έντονη λιακάδα. Τα περιττώματα του θύματος θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερα έντομα, που θα κατατρώνε τη σάρκα του θύματος μέχρι να πεθάνει.»

Πηγή: Rise

# Αν σας ρωτήσει κανείς δεν τα διαβάσατε εδώ αυτά ναι παιδιά;