Tοξικά μέρη στον κόσμο..

14 λάθη που κόστισαν πολύ ακριβά

Κάθε άνθρωπος κάνει λάθη. Κανείς δεν είναι τέλειος. Ωστόσο, μερικές φορές ένας συνδυασμός λανθασμένων ενεργειών οδηγεί σε συνέπειες τόσο μεγάλης κλίμακας, ώστε να υπάρχει μόνο ένα ερώτημα: Πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό;

Τα παρακάτω λάθη και αστοχίες κάνουν τον καθένα να αναρωτιέται.

14. Η κατάρρευση μιας ολοκαίνουργιας πολυκατοικίας στη Σανγκάη
http://urbantoronto.ca/forum/attachments/pho-09jun29-167622-jpg.35928/
13. Το σπάσιμο μιας κιθάρας 150 ετών σε σκηνή ταινίας του Ταραντίνο, την οποία ξέχασαν να την αντικαταστήσουν με άλλη

 

12. Τα νέα βαγόνια που δεν ταίριαζαν στις παλιές στενές πλατμφόρμες

11. Μια ιαπωνική εταιρεία ζημειώθηκε με 225 εκ. δολάρια όταν πούλησε μετοχές αντίστροφα σε αξια, 610 μετοχές για ενα γεν αντί για μια μετοχή προς 610 γεν

10. Η Ισπανία αγόρασε ένα υποβρύχιο για 1,65 εκ, λίρες το οποίο δεν μπορούσε να επιπλεύσει λόγω βάρους

9. Το 1867 η Ρωσία θεωρώντας την Αλάσκα απλά μια παγωμένη περιοχή την πούλησε στις ΗΠΑ για 7,2 εκ δολάρια. Η πραγματική της αξία σήμερα ξεπερνά τα 50,7 δισ.

8. Το 2000 ολοκληρώθηκε η γέφυρα του Millenium στο Λονδίνο που όμως έκλεισε άμεσα λόγω ταλαντώσεων από το πλήθος κόσμου σε αυτή.

7. Το διαστημόποπλοιο που συνετρίβη στον Άρη γιατί η μια ομάδα της NASA του έδινε εντολές σε μετρικό σύστημα και η άλλη σε πόδια και γιάρδες.

6. Ο μέτοχος της Apple που κατείχε το 10% στην ίδρυση της και το πούλησε για 800 δολάρια. Σήμερα θα ήταν δισεκατομμυριούχος.

5. Εξαιτίας του κυρτού του σχήματος, ο ουρανοξύστης Walkie-Talkie στο Λονδίνο μετατράπηκε σε ένα κάτοπτρο του οποίου η αντανάκλαση έλιωσε τα ταμπλό και τη βαφή των αυτοκινήτων γύρω του.

4. Το 2009 ο James Howell αγόρα 7500 από τα νέα τότε bitcoins που είχαν ελάχιστη αξία. Όταν το 2013 αυτά έφτασαν να αξίζουν 7,5 εκ. ανακάλυψε πως είχε πετάξει τον σκληρό δίσκο που τα περιείχε.

3. Το 1980 σε μια έρευνα για πετρέλαιο στη λίμνη Πινιόρ στις ΗΠΑ, το γεωτρύπανο έφτασε μέχρι τα ορυχεία άλατος κάτω από την λίμνη. Αποτέλεσμα, το νερό πέρασε μέσω της διόδου στις στοές των ορυχείων, αδειάζοντας τη λίμνη.

2. Το Vasa, το σουηδικό πλοίο που εξαιτίας ενός κατασκευαστικού λάθους βυθίστηκε αμέσως μόλις βγήκε από το ναυπηγείο.

1. Το κεντρικό τμήμα της γέφυρας του ποταμού Χαν στη Σεούλ κατέρρευσε σε ώρα αιχμής λόγω κακής κατασκευής.

πηγή: e-daily