Tοξικά μέρη στον κόσμο..

10 συμβουλές από το ελληνικό ίντερνετ για σίγουρη επιτυχία σε μια συνέντευξη

Η αγορά εργασίας είναι μια ζούγκλα, αγαπητοί φίλοι, πόσω μάλλον στην Ελλάδα, όπου η ανεργία στους νέους φτάνει στο 43%. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει, γιατί όσο σύσκατη και να είναι η κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα του ύστερου καπιταλισμού, πάντα υπάρχουν τρόποι ώστε να κάνετε τη διαφορά και να είστε εσείς οι τυχεροί που θα πάρετε τελικά τη θέση των ονείρων σας, η οποία θα καλύψει και με το παραπάνω τις οικονομικές σας εκκρεμότητες όλο τον διαθέσιμο χρόνο που έχετε για να ζήσετε αυτή τη μάταιη ζωή.

Ακολουθεί μια ανθολόγηση εντελώς πραγματικών συμβουλων που δίνει το ελληνικό ίντερνετ σε όλους όσοι μέσα στην απόλυτη απελπισία γκουκλάρουν συμβουλές για να επιβιώσουν σε μια συνέντευξη για δουλειά.

1. Τρίψε ένα αγγούρι στο παπούτσι σου

Είναι φουλ σημαντικό να εμφανιστείτε με καλογυαλισμένα παπούτσια στη συνέντευξη. Όπως λένε οι ειδικοί, το πίσω μέρος των παπουτσιών σας θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα δουν οι υπεύθυνοι του HR όταν θα βγαίνετε από την πόρτα. Αντί να χρησιμοποιείτε χημικά βερνίκια, τρίψτε με ένα αγγούρι τα παπούτσια σας. Στο τέλος θα είναι τόσο αστραφτερά, που ο HR θα κοιτάζει στο παπούτσι σας την αντανάκλασή του, φέρνοντάς τον προ των ευθυνών του.

2. Μείνε ψύχραιμος, μην έχεις άγχος

Η συγκεκριμένη συμβουλή θα σας σώσει πραγματικά, αγαπητοί φίλοι. Έχετε άγχος για τη συνέντευξη; Απλά μην έχετε. Μην αγχώνεστε. Μείνετε ψύχραιμοι.

3. Άπλωσε ένα ρουζ στα μήλα σου για να δείχνεις υγιής

Η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες και εάν τα μήλα του ανταγωνιστή είναι πιο υγειή από τα δικά σας, τότε μπορείτε να αποχαιρετίσετε μια και καλή τη θέση των ονείρων σας.

4. Γίνε μέντιουμ

Αποκτήστε το πολύτιμο χάρισμα του να βλέπετε το μέλλον. Δείτε τι θα συμβεί στην εταιρία μέσα στον επόμενο χρόνο, πως θα εξελιχθεί ο γάμος του μελλοντικού σας αφεντικού, αν θα συμβεί κάποιο ατύχημα στον μελλοντικό σας προϊστάμενο. Όλα αυτά βελτιώνουν σημαντικά την εντύπωση που θα τους προκαλέσετε στη συνέντευξη και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους.

5. Ντύσου προκλητικά

Ξεχάστε τις συμβουλές που έκαναν λόγο για μπούργκες και νικάμπ ως την ιδανική αμφίεση για την πρώτη συνέντευξη. Ιδανική λύση για να πάρετε τη δουλειά είναι να ντυθείτε με ένα φύλο συκής και ίσως ένα αυτοκόλλητο αστεράκι σε κάθε ρώγα εάν θέλετε να κάνετε τη διαφορά από αυτή την τεράστια μάζα άνεργων με σακάκια.

6. Διασκέδασέ τους

Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ότι δεν είστε αρκετά διασκεδαστικοί για τα γούστα τους. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας κάποιες κορίνες, ή κάποια τράπουλα, ή κάποιο καπέλο με κάποιο κουνέλι. Ένα ανέκδοτο και ένα ταχυδακτυλουργικό τρικ είναι ό,τι πρέπει για να ανακουφίσει τους μελλοντικούς εργοδότες από την σκέψη ότι θα σας πληρώνουν ψίχουλα για να σας πίνουν το αίμα.

7. Μην τους διασκεδάσεις

Γουάτ; Προφανώς και ήταν παγίδα η προηγούμενη συμβουλή. Δεν πάτε εκεί για να τους διασκεδάσετε. Δεν είστε κολλητάρια από το στρατό. Είναι σημαντικό να εμπεδώσεις ότι δεν βρίσκεσαι στο Central Perk.

8. Μη χρησιμοποιήσεις τη φωνή κάποιου άλλου

Μην μιμηθείτε τη φωνή του κολλητού σας, απλά επειδή ο κολλητός σας βγάζει όσα λεφτά όσα δε θα βγάλετε ποτέ σε όλη σας τη ζωή. Χρησιμοποιήστε τη δική σας φωνή, όποια και αν είναι αυτή. Μιλήστε άνετα σαν να είστε μια παρέα φίλων. Θυμηθείτε όμως ότι δεν είστε φίλοι. Μην κάνετε φιλική κουβέντα. Φυσικά παράλληλα είναι σημαντικό να δείχνετε διασκεδαστικός.

9. Ενθουσιάσου

Πολύ σημαντικό να ενθουσιάζεστε στη συνέντευξη, αγαπητοί φίλοι, ακόμη και αν περιμένετε στην ουρά με άλλους 10 υποψήφιους οι οποίοι χρειάζονται τη δουλειά όσο κολασμένα όσο και εσείς. Αν ενθουσιαστείτε έχετε ένα λόγο παραπάνω να περιμένετε θετική απάντηση από την εταιρία.

10. Σφίξε τον κώλο σου

Πολύ σημαντικό πράγμα να μην τρέμετε αγαπητοί φίλοι. Θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα εάν καθ’ όλη τη διάρκεια είστε σφιχτοκώλης, πράγμα το οποίο όχι μόνο περιορίζει το τρέμουλο που θα σας πιάσει από την αγωνία ότι μπορεί να μην βρείτε τελικά τρόπο να βιοποριστείτε, αλλά επιπλέον θα το εκτιμήσουν και αυτό καθ’ εαυτό οι μελλοντικοί σας εργοδότες.

πηγή: luben