10 καγκουριλίκια που κάναμε όλοι στο San Andreas

Η Tsukuba Express ζήτησε συγνώμη επειδή το τραίνο της εφύγε 20'' νωρίτερα

Μπορεί να μας φαίνεται επιστημονική φαντασία, αλλά στην Ιαπωνία είναι πραγματικότητα και μάλιστα καθημερινότητα. Φημισμένα παγκοσμίως για την ταχύτητά τους και την ακρίβεια τους, τα ιαπωνικά τρένα είναι υπόδειγμα για κάθε δημόσια μεταφορά.

Φαίνεται όμως πως οι Ιάπωνες το «τερμάτισαν», καθώς εξέδωσαν δημόσια συγγνώμη γιατί ένα τρένο αναχώρησε... 20 δευτερόλεπτα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα. Ναι, 20 δευτερόλεπτα!
Όπως αναφέρει το BBC, η διοίκηση της γραμμής Tsukuba Express, που συνδέει το Τόκιο με την πόλη Τσουκούμπα, δήλωσαν ότι «το τρένο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 9:44:40 αλλά έφυγε στις 9:44:20» και πως το λάθος έγινε γιατί το προσωπικό δεν τσέκαρε το πρόγραμμα αναχωρήσεων.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι για το λάθος αυτό, κανένας πελάτης της εταιρίας δεν παραπονέθηκε γι' αυτή την πρόωρη αναχώρηση...
Τα τρένα της Ιαπωνίας είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα μέσα μεταφοράς και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, την γραμμή Tokaido που είναι η πιο πολυσύχναστη, χρησιμοποιούν περί τους 150 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

πηγή: e-daily
Πάρτε μια ιδέα για την συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή..


# εντωμεταξύ ενδεικτικά αναφέρω πως η γραμμή Φλώρινα - Θεσ/νίκη την οποία συστηματικά χρησιμοποιώ έχει καθυστέρηση περίπου 20 λεπτά σε σχεδόν καθημερινή βάση αλλά δεν υπάρχει λόγος ούτε να το συζητάμε