Ads Top

6 άκρως περίεργοι θάνατοι αρχαίων Ελλήνων


Από θάνατο εξ αιτίας γέλιου, μέχρι τούβλα που ήρθαν ουρανοκατέβατα!

Κατά καιρούς όλοι μας  έχουμε δει ακούσει και διαβάσει για περίεργους θανάτους. Πίστεψέ μας όμως, τίποτα δεν είναι πιο περίεργο από τους θανάτους που συνέβαιναν στην αρχαία Ελλάδα. Γελάς; Ορίστε 7 πραγματικά περίεργοι θάνατοι προγόνων μας.

Ο Χρύσιππος πέθανε κυριολεκτικά από τα γέλια

Ο Χρύσιππος ο Σολεύς ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της Στωικής σχολής και μεγάλος χωραταζής αφού το χιούμορ του αποδεδειγμένα σκοτώνει κόσμο. Συγκεκριμένα, ο φιλόσοφος έδωσε σε έναν γάιδαρο λίγο κρασί και τον παρακολουθούσε καθώς προσπαθούσε μεθυσμένος να φάει σύκα. Απ’ οτι φαίνεται, το να τρώει ένας μεθυσμένος γάιδαρος σύκα είναι το πιο αστείο πράγμα στον κόσμο και έτσι ο Χρύσιππος πέθανε κυριολεκτικά από τα γέλια. Με το ίδιο του το αστείο.
Ο Αισχύλος πέθανε όταν ένας αετός πέταξε μια χελώνα στο κεφάλι του

Ο Αισχύλος, ένας από τους μεγαλύτερους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας, βρήκε τραγικό θάνατο όταν μια χελώνα έσκασε στο κεφάλι του. Συγκεκριμένα, ένας αετός νόμιζε πως το καραφλό της κεφαλής του Αισχύλου ήταν πέτρα και πέταξε τη χελώνα με στόχο να σπάσει το καβούκι. Το καβούκι δεν ξέρουμε αν έσπασε, πάντως το κεφάλι του Αισχύλου σίγουρα έσπασε. Το καλύτερο μέρος της ιστορίας είναι πως ο Αισχύλος είχε προφητεύσει πως θα πεθάνει από ένα σώμα που θα έρθει από τον ουρανό.
Ο Ηράκλειτος πασαλειμμένος με κοπριά, φαγώθηκε από σκυλιά

Ο μεγάλος φιλόσοφος Ηράκλειτος φημολογείται πως φαγώθηκε από μερικά άγρια σκυλιά, ενώ βρισκόταν πασαλειμμένος με κοπριά. Υπάρχει λόγος που είχε πασαλειφτεί με κοπριά, όχι καλός λόγος, άλλα παραμένει λόγος. Ο Ηράκλειτος έπασχε από υδρωπικία, μια ασθένεια για την οποία οι γιατροί δεν μπορούσαν να του προτείνουν αντίδοτο. Έτσι, ο Ηρόδοτος αποφάσισε να πασαλειφτεί με κοπριά, για να απαλλαγεί από την ασθένεια.  Οπότε ξάπλωσε στο έδαφος, και τα σκυλιά πήγαν εκεί και τον κατασπάραξαν ζωντανό.
Ο Πύρρος της Ηπείρου έφαγε ένα κεραμίδι στο κεφάλι από μια μάνα

Ο Πύρρος της Ηπείρου ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς της εποχής του, καθώς κατέκτησε πολλές περιοχές, και πολέμησε γενναία σε πολλές μάχες, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία τη Σικελία και το Άργος. Ωστόσο πέθανε αφού μια ηλικιωμένη του πέταξε μια κεραμίδα στο κεφάλι. Δεν μπορούμε να τα θέλουμε και όλα δικά μας.
Ο Πύρρος, πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης του Άργους. Αρχικά, δέχτηκε χτύπημα από ένα ακόντιο που τρύπησε την πανοπλία του στο θώρακα, αλλά δεν ήταν σοβαρό τραύμα. Τότε στράφηκε ενάντια στο στρατιώτη που επιτέθηκε, κάποιον άνδρα από το Άργος, που ήταν γιος μιας φτωχής ηλικιωμένης γυναίκας. Εκείνη, είχε καταφύγει στη στέγη ενός οικήματος και όταν είδε τον κίνδυνο που διέτρεχε ο γιος της, σήκωσε έντρομη ένα κεραμίδι και το πέταξε στον Πύρρο. #ellinidamana
Ο Φιλητάς ο Κώος πέθανε διορθώνοντας τους άλλους

Ο Φιλητάς ο Κώος ήταν ο πρώτος grammar nazi της αρχαιότητας, και είναι σίγουρο πως αν ζούσε τώρα θα τον έβλεπες παντού στα σχόλια του 4chan και του reddit. Όπως κάθε λογικός άνθρωπος, Ο Φιλητάς όποτε άκουγε κάποιον άνθρωπο να χρησιμοποιεί λανθασμένα τη γλώσσα, το σημείωνε στα κείμενά του και εξηγούσε τι έκανε λάθος. Έτσι, ο Φιλητάς εθίστηκε από αυτά τα λάθη, και προσηλωμένος στο έργο του, πέθανε από ασιτία και από τις συνεχείς αϋπνίες.
Ο Αρριχίων είναι ο πρώτος νεκρός που νικάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Αρριχίων ήταν ένας γνωστός αθλητής του Παγκρατίου, του αυθεντικόυ MMA, όπου τα πάντα (εκτός από χτύπημα στα μάτια, στα γεννητικά όργανα και  δαγκωματιές) ήταν επιτρεπτά. Ως αποτέλεσμα, ο ηττημένος έφευγε από τον αγώνα είτε πολύ τραυματισμένος ή νεκρός. Αυτό δεν ισχύει για τον Αρριχίων, ο οποίος κατάφερε να νικήσει αν και νεκρός. Όταν ο αντίπαλός του τον έπιασε με κεφαλοκλέιδωμα, ο προπονητής του του φώναξε να μην παραδοθεί.
Ο προπονητής του τον ενέπνευσε να συνεχίσει μέχρι τέλους, κάτι το και οποίο έκανε, αφού κατάφερε να γυρίσει τον αστράγαλο του αντιπάλου του και να τον υποτάξει. Αν και ο Αρριχίων είχε ήδη πεθάνει, παρόλα αυτά βραβεύτηκε σαν Ολυμπιονίκης.

πηγή: rise
Από το Blogger.