Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Τα 12 πιο περίεργα γιατροσόφια

Μέχρι τώρα ξέραµε ότι υπάρχει αρωµατοθεραπεία, βελονισµός, ρέικι, χειροπρακτική, υπνοθεραπεία και δεκάδες εναλλακτικές µορφές θεραπειών. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και τα γιατροσόφια της γιαγιάς που συχνά υποκαθιστούν τα φάρµακα. Αυτή είναι µια λίστα µε τα πιο παλαβά γιατροσόφια που βρήκαµε και που εφαρµόζονται στο σπίτι!

ΒΟΤΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ 
Αν τα πόδια σας µυρίζουν έντονα και δεν φταίει µόνο ο ιδρώτας, βουτήξτε ένα πανί σε βότκα, στραγγίστε το και τρίψτε µε αυτό τα πόδια σας και µετά φορέστε παπούτσια. Η βότκα περιέχει αλκοόλ που είναι αντισηπτικό και εξατµίζεται εύκολα, καταστρέφοντας τους ανεπιθύµητους µύκητες  και τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσµία.
Ελιές για τη ναυτία!
Έχετε θέµα µε το αυτοκίνητο ή το πλοίο; Ζαλίζεστε µε το αεροπλάνο; Η ναυτία φέρνει περισσότερο σάλιο που µε τη σειρά του σας κάνει να ανακατεύεστε. Το φάρµακο είναι να φάτε µια-δυο ελιές µόλις αρχίσετε να αισθάνεστε ναυτία. Οι τανίνες που περιέχουν οι ελιές ξηραίνουν το στόµα και σας ανακουφίζουν. Την ίδια επίδραση έχει και το λεµόνι.
wallpaper-1b973a
Μολύβι για τον πονοκέφαλο
Όταν στρεσάρεστε ή έχετε άγχος σφίγγετε το σαγόνι και τα δόντια σας; Μήπως αυτό σας προκαλεί πονοκέφαλο; Μία είναι η λύση που προσφέρει ο γιατρός Fred Sheftell, διευθυντής του Κέντρου Πονοκεφάλου New England στο Stamford: βάλτε ένα µολύβι ανάµεσα στα δόντια σας, κλείστε τα αλλά µην το µασήσετε. Αυτό θα χαλαρώσει το µυ των σιαγόνων σας ώστε να µην σας πιάσει πονοκέφαλος.
Γλυκόριζα για τους κάλους
Η γλυκόριζα περιέχει ουσίες ίδιες µε τα οιστρογόνα που µαλακώνουν το σκληρό δέρµα των κάλων. Φτιάξτε µια σπιτική πάστα γλυκόριζας αλέθοντας µερικά µπαστουνάκια γλυκόριζας και ανακατεύοντάς τα µε µισή κουταλίτσα βαζελίνη. Τρίψτε µε αυτό τους κάλους σας για να µαλακώσουν.
Στοµατικό διάλυµα για τις φουσκάλες
Βουτήξτε µια µπατονέτα σε στοµατικό διάλυµα και ταµπονάρετε µια φουσκάλα που έχετε στο δέρµα σας 3 φορές την ηµέρα µέχρι να ξεραθεί και να µην πονάει πια. Το στοµατικό διάλυµα περιέχει ισχυρά αντισηπτικά που βοηθούν στο να επουλωθεί µια φουσκάλα.
001mouthwash-600x450-COMP-1674673
Ζάχαρη στο λόξιγκα!
Μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη µπορεί να σταµατήσει το λόξιγκα σε µερικά λεπτά ισχυρίζονται κάποιοι γιατροί, διότι πιστεύεται ότι η ζάχαρη χαλαρώνει τους µύες του διαφράγµατος που διαφορετικά αντιδρούν σπασµωδικά φέρνοντας λόξιγκα.
Μουσική για να ρίξετε την πίεση!
30 λεπτά µουσικής ηµερησίως µπορούν να ρίξουν την πίεση σύµφωνα µε έρευνα του Πανεπιστηµίου της Φλωρεντίας. Οι ερευνητές βρήκαν ότι άτοµα που έκαναν θεραπεία για υπέρταση έριξαν περισσότερο την πίεσή του ακούγοντας µουσική, ενώ παράλληλα ανέπνεαν ήρεµα. Η λεγόµενη «µικρή» πίεση έπεσε µέσα σε µια βδοµάδα κατά 3,2 µονάδες και κατά 4,4 µονάδες σε ένα µήνα. Αυτό που δεν µας είπαν είναι… τι µουσική να ακούµε!
Ταινία για τις µυρµηγκιές!
Και όµως, µια µελέτη που δηµοσιεύτηκε στα Τετράδια Παιδιατρικής και Ιατρικής Ενηλίκων υποστηρίζει ότι αν καλύψετε µια µυρµηγκιά µε λίγη κολλητική ταινία (όπως αυτή για τα χαρτόκουτα) κάνει καλύτερη δουλειά στην εξαφάνισή της απ’ ό,τι η κρυοπηξία.  Σύµφωνα µε τη µελέτη, το 85% των µυρµηγκιών περιορίστηκε µέσα σε 2 µήνες σε σχέση µε το 60% που εφαρµόστηκε η κρυοπηξία. Καθαρίστε την περιοχή της µυρµηγκιάς και κολλήστε ένα κοµµάτι ταινίας λίγο µεγαλύτερο από τη µυρµηγκιά πάνω σε αυτή, τρίβοντάς την. Κάθε 3 µέρες αφαιρείτε την ταινία, κόβετε το νεκρό δέρµα µε ένα ψαλιδάκι και ξαναβάζετε ταινία µέχρι να εξαφανιστεί η µυρµηγκιά. Η αιτία είναι ότι τα χηµικά της ταινίας «πνίγουν» και εξολοθρεύουν την επίµονη µυρµηγκιά.
duct-tape
Γαρύφαλλο στα κοψίµατα!
Πασπαλίστε µε λίγο τριµµένο γαρύφαλλο, όχι το φαγητό, αλλά ένα κόψιµο που µόλις κάνατε µε το µαχαίρι ή άλλο αιχµηρό αντικείµενο. Το έλαιο του γαρυφάλλου είναι πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χηµικό µε αντισηπτικές και παυσίπονες ιδιότητες.
cloves-600x450-TS-152953819
Ελαιόλαδο για το έκζεµα
Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για την πληθώρα των ευεργετικών του ιδιοτήτων. Και φαίνεται ότι έχει καλά αποτελέσµατα και στο έκζεµα. Εφαρµόστε µια µικρή ποσότητα ελαιολάδου πάνω στην πάσχουσα περιοχή και τα αντιοξειδωτικά και ενυδατικά του στοιχεία θα βοηθήσουν. Εξίσου καλό είναι και για τα σκασµένα νύχια και τις παρανυχίδες, ενώ προλαµβάνει τις ρυτίδες και τις πανάδες ειδικά στα χέρια σας!
Πονάνε τα πόδια σας; Βρείτε ένα µπαλάκι του τένις!
Κάντε ένα µίνι, χαλαρωτικό µασάζ στο πέλµα σας που υποφέρει, πατώντας και ρολάροντας πάνω σε ένα µπαλάκι του τένις ή του γκόλφ ή ακόµη και µια µεταλλική κονσέρβα. Κάντε το για 1-2 λεπτά για κάθε πέλµα. Για ακόµη καλύτερα αποτελέσµατα, κάντε το µε ένα µπουκάλι παγωµένο νερό!
tennis-ball-foot-600x450-COMP-670216
Κακή αναπνοή; Φάτε γιαούρτι!
Τα «καλά» βακτήρια του γιαουρτιού εξολοθρεύουν τα «κακά» βακτήρια που προκαλούν την κακοσµία του στόµατος και επιπλέον µπορούν να καταπραΰνουν από την καούρα. Αντίστοιχη δράση έχει και το κεφίρ. Μόνο φροντίστε να είναι σκέτο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, φρούτα ή αλλά πρόσθετα σάκχαρα που θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσµα!
yogurt
πηγή: lifemagazine