Tοξικά μέρη στον κόσμο..

8 σύμβολα που κάποτε σήμαιναν κάτι διαφορετικό απ' ότι σήμερα

Η ιστορία είναι απλή και έχει ως εξής.
Σήμερα το πρωί, τσακώθηκα με τον περιπτερά. Τσακώθηκα με τον περιπτερά, γιατί είναι χρυσαυγίτης. Βασικά ψέματα, τσακώθηκα με τον περιπτερά γιατί είναι κότα και δεν το παραδέχεται ότι είναι χρυσαυγίτης.
Και μου λέει για το φρέσκο τατουάζ μέανδρο που έκανε: "Όχι ρε, ποια Χρυσή Αυγή, αυτό είναι απ' την αρχαία Ελλάδα...".


Το ξέρω, δίκιο έχει. Είναι απ' την αρχαία Ελλάδα. Μόνο που, ευτυχώς ή δυστυχώς, κάποια σύμβολα αλλάζουν μέσα στα χρόνια. Και για να καταλάβεις δηλαδή, "φίλε μου" περιπτερά, τσέκαρε εδώ. Θα 'κανες ποτέ τατουαζάκι "σβάστικα" και θα 'λεγες: "Α, όχι, δεν είμαι ναζί, αυτό είναι απ' την Ινδία...". Ναι, ναι, αυτό λέω κι εγώ... Υ.Γ. Κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα δεν υπάρχει με τους περιπτεράδες. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι και να ετοιμάζουν τα παγωτά τους μιας που μπαίνει καλοκαίρι. Απλά ετούτος εδώ βγήκε ψιλομαλάκας, συμβαίνει σ' όλα τα επαγγέλματα...

Bluetooth
Το "μπλε δόντι" που λέγαμε μικροί (τι, μόνο εγώ το 'λεγα;), καμία σχέση δεν έχει με την ασύρματη ανταλλαγή δεδομένων, έχει όμως πραγματικά να κάνει με δόντι. Και συγκεκριμένα με το δόντι του βασιλιά των Δανών και Νορβηγών, Harald "Bluetooth" Gormsson. Ο Χάραλντ ο "κυανοδόντης" (σε ελεύθερη μετάφραση) ένωσε τους Σκανδιναβούς, όπως η "Bluetooth" ένωσε τους υπολογιστές - τουλάχιστον έτσι το σκέφτηκε ο ιδρυτής της εταιρίας, Τζιμ Κάρνταχ. Και για σύμβολο διάλεξε τον συνδυασμό των αρχαίων ρούνων που αντιπροσώπευαν τα αρχικά του βασιλιά. Βασιλικό το λόγκο, υποκλίνομαι.



Άπειρο
Αυτό το κυματιστό, ξαπλωμένο οκτάρι, γεννήθηκε στο Θιβέτ και την Ινδία, και συμβόλιζε τη δυαδικότητα και την ένωση του άνδρα με τη γυναίκα. Δυαδικότητα. Άνδρας+Γυναίκα. Και κατέληξε στο άπειρο! Τόσο ανοιχτόμυαλοι πια ρε Ινδοί, ελεύθερες σχέσεις κι έτσι;

Σβάστικα
Τα παλιά καλά χρόνια της, η σβάστικα στην Ελλάδα ήταν ένα απ' τα σύμβολα του Δία, στην Ασία συμβόλιζε τον θεό Βισνού, στους βόρειους παγανιστές το σφυρί του Θωρ (κι αν το σκεφτείς, βγάζει πολύ νόημα). Σε όλους τους λαούς, μέσες-άκρες η σημασία της ήταν: τύχη, πλούτος, γονιμότητα. Οπότε, διόλου τυχαίο δεν είναι που διακοσμεί την είσοδο του νομισματικού μουσείου Αθηνών. Ωστόσο... αν δεις κάποιον σήμερα να τη φοράει στο δρόμο, ε, μάλλον δεν το κάνει για να πιάσει το λαχείο.
athensmagazine.gr||http://www.athensmagazine.gr/article/clubs-bars/187039-garden-cafe-gia-kafe-sto-nomismatiko-moyseio

Πεντάλφα
Μακριά από τράγους, σατανάδες και χέβι μέταλ, η πεντάλφα συμβόλιζε την τελειότητα για τους μαθητές του Πυθαγόρα, αφού κρύβει μέσα της τα 5 στοιχεία του κόσμου, αλλά και τη χρυσή τομή. Για τους υπόλοιπους αρχαίους Έλληνες ήταν σημάδι της Αφροδίτης, ενώ οι πρώτοι χριστιανοί συμβόλιζαν μ' αυτή τα πέντε καρφιά του Ιησού. Ο διάολος μπήκε στο παιχνίδι τον 19ο αιώνα, αλλά από τότε... ποιος είδε την πεντάλφα και δεν τη φοβήθηκε!


Σήμα της Νίκης

Αυτή η κολόνια κρατάει απ' τον εκατονταετή πόλεμο και φυσικά (όπως κάθε πράγμα εριστική τρολιά που αξίζει τον κόπο) ξεκίνησε απ΄τους Άγγλους. Ήταν τακτική του γαλλικού στρατού, εκείνη την περίοδο, όποτε συλλαμβάνει Άγγλους τοξότες να τους κόβει τα δύο δάχτυλα που τραβάνε το τόξο, ώστε να τους καταστήσει άχρηστους στη μάχη. Οι Άγγλοι λοιπόν, κάθε που έβρισκαν Γάλλο, του έδειχναν ανοιχτά τα δύο δάχτυλα για να ξέρει πως, όπου να 'ναι, θα τον... νικήσουν! Περισσότερο κάτι σαν "είμαστε ακόμα ζωντανοί" μου φαίνεται εμένα.

Καρδoύλα
Την πρώτη φορά που είδες πραγματική καρδιά (σε φωτογραφία, ελπίζω!), σίγουρα αναρωτήθηκες: "Γιατί τη συμβολίζουμε έτσι, δεν μοιάζει καθόλου...". Λοιπόν, ξέρεις με τι μοιάζει πολύ το σύμβολο της καρδιάς; Με τους σπόρους του φυτού "σίλβιο" τους οποίους οι Ρωμαίοι κατάπιναν σαν πασατέμπος, για την... αντισυλληπτική τους δράση! Τώρα, πώς περάσαμε απ' την αντισύλληψη στα ρωμαϊκά όργια, στο απόλυτο σήμα αγνού συναισθήματος, αυτό είναι άγνωστο. Σκέψου πάντως ότι, με κάθε καρδούλα που 'χεις στείλει ως τώρα στο "έτερον ήμισυ" περνάς κι ένα πολύ σοφιστικέ μήνυμα υπέρ της "προστασίας" στο σεξ. Μαγκιά;
(Και για αρσενικά γεννητικά όργανα λένε, δεν τα πιστεύω αυτά...).

Ανάποδος Σταυρός
Εδώ κι αν έχει πέσει μπέρδεμα. Βλέπεις, μπορεί να χρησιμοποιείται σήμερα ως αντιχριστιανικό σημάδι, όμως στην πραγματικότητα ο ανάποδος σταυρός ήταν το σύμβολο του αγίου Πέτρου (σταυρώθηκε ανάποδα γιατί δεν θεωρούσε τον εαυτό του άξιο να πεθάνει σαν τον Ιησού). Κι απόδειξη για όλα αυτά, η ύπαρξη ανάποδου σταυρού στον παπικό θρόνο. Ή μήπως... Ο πάπας... (Μούαχαχαχαχαχαχαχα).

Plus | Like
To like στην πραγματικότητα δεν άλλαξε σημασία, άλλαξε απλώς βαρύτητα. Έσκασε μύτη για πρώτη φορά στη ρωμαϊκή αρένα, εκεί που ο Καίσαρας έκανε... like σ' όποιον μονομάχο ήθελε να κρατήσει στη ζωή, παρόλο που αυτό είχε χάσει τη μάχη. Αντίστοιχα, αν έκανε "diss" (με τον αντίχειρα κάτω), τον μονομάχο τον έτρωγε η μαρμάγκα. Εκεί να δεις αλήθεια που 'χε η φράση: "Όλη μου η ζωή για ένα like...".


πηγή: provocateur