Tοξικά μέρη στον κόσμο..

9 πλαστικά αντικείμενα που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πρέπει να καταργηθούν

Τα χτυπήματα στον ελληνικό πολιτισμό είναι πολλά και έρχονται πανταχόθεν. Μετά τη χρέωση της πλαστικής σακούλας με 0,04 ευρώ, την απαγόρευση του πλαστικού καλαμακίου (ίσως η πιο αδόκιμη γενική μετά από αυτή 'του κουμπιού') και των αναδευτήρων ποτών (αυτό πού το πάτε;), έρχεται και νέα απαγόρευση η οποία αφορά τα πλαστικά πιάτα και μαχαιροπήρουνα.


Φήμες λένε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τις συγκεκριμένες απαγορεύσεις προκειμένου να περιορίσει την μόλυνση του περιβάλλοντος από το πλαστικό. Εμείς, όμως, δεν πιστεύουμε στην ξαφνική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της Ε.Ε. αφού αντιλαμβανόμαστε πως ξεκάθαρο στόχο αποτελεί ο πολιτισμός μας.

Το ταλέντο μας να βάζουμε στους σκουπιτονεκέδες τα σκουπίδια πετώντας τα μέσα σε δεμένες πλαστικές σακούλες από τον πρώτο όροφο, τη φραπεδιά μας και τα πανηγύρια που γίνονται κάθε καλοκαίρι ανά την Ελλάδα με τα πλαστικά πιάτα στα οποία σερβίρονται πλαστικές μπριζόλες και λοιπά καλούδια. Γενικώς, στο στόχαστρο της Ε.Ε. έχει μπει ό,τι μάς ξεχωρίζει από την ευρωπαϊκή πλέμπα και μας ανεβάζει διεθνώς στα μάτια των τουριστών.

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε και να βάλουμε ένα στοπ σ' αυτή την αλλοτρίωση. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα πλαστικών αντικειμένων, τα οποία αν η Ε.Ε. θελήσει να απαγορέψει πρέπει να μας βρει μπροστά της.

Venceremos!

1. Τα πούλια στο τάβλι


Τι ναι αυτό που πονάει τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα; Το καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο ότι, όπως εξηγήσαμε στον πρόλογο, τα πλαστικά αντικείμενα που έχουν ήδη απαγορευτεί σχετίζονται μαζί του. Θέμα χρόνου να προσπαθήσουν ν' απαγορεύσουν και το εθνικό καλοκαιρινό μας σπορ: το τάβλι. Επόμενος στόχος ο ελληνικός ήλιος (ήδη γίνονται συζητήσεις για την κατάργηση της θερινής ώρας);
2. Τα φλαμίνγκο


Τα 1-2 τελευταία καλοκαίρια οι Έλληνες influencers ξεπέρασαν κατά χιλιάδες ακόλουθους τους ξένους ομόλογούς τους. Πώς; Καβαλώντας σε κάθε πιθανή στάση πλαστικά φλαμίνγκο -εμπνευσμένα από τις δεκάδες φάρμες με φλαμίνγκο που υπάρχουν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα- και ανεβάζοντας τις ανάλογες selfies στο Instagram.
3. Οι καρέκλες στο γήπεδο


Η παραμύθα που τρώμε εδώ και χρόνια για τα θαύματα που έχει επιφέρει η πολιτική της Θάτσερ στην καταπολέμηση της βίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ίσως αποτελέσει τη βάση για να απαγορεύσουν τις πλαστικές καρέκλες στα ελληνικά γήπεδα. Δηλαδή, εμείς τι θα πετάμε στον διαιτητή άμα είναι πουλημένος;
4. Το σπαστό ποτήρι


Μπορεί να έχουμε συμπεριλάβει το σπαστό ποτήρι στα πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι είχαμε στην σχολική μας τσάντα, ωστόσο αν δεν έχεις γίνει έστω μια φορά μούσκεμα επειδή το συγκεκριμένο ποτήρι κατέρρευσε όταν το γέμιζες με νερό, δεν έχεις υπάρξει παιδί.
5. Τα τάπερ


Εδώ δεν χωράει ίχνος πλάκας. Χωρίς πλαστικά τάπερ, αντίο ζωή. Εκτός αν κάποιος διατίθεται να κουβαλάει κάθε μέρα στη δουλειά αυτά τα 'τάπερ' από αλουμινόχαρτο, από τα οποία μετά από δέκα βήματα χύνεται όλη η σάλτσα του φαγητού μέσα στην τσάντα ή γυάλινα τάπερ τα οποία ζυγίζουν ένα κιλό το καθένα.
6. Τα καπάκια των στυλό Bic


Και τι θα μασάνε αν δεν έχουν καπάκια στυλών BIC, φίλε μου, τα παιδιά στην τάξη όταν βαριούνται ή όταν έχουν άγχος κατά τη διάρκεια του διαγωνίσματος; Θέλετε να τα ρίξετε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά;
7.  Τα ποτήρια


Όποιος προτείνει να καταργηθούν και τα πλαστικά ποτήρια να μας πει αν δέχεται να γράφουμε πάνω στα γυάλινα ποτήρια του με μαρκαδόρο το όνομά μας όταν θα κάνει πάρτι και τι θα χρησιμοποιούμε ως τασάκι στα μαγαζιά στα οποία επιτρέπουν το κάπνισμα, ενώ το απαγορεύει ο νόμος.
8. Καρέκλες


Οι συγκεκριμένες καρέκλες είναι τόσο εμβληματικές για το ελληνικό καλοκαίρι και κατ' επέκταση τον ελληνικό πολιτισμό που θα μπορούσαν να χωρέσουν στην ελληνική σημαία ή έστω ν' αποτελέσουν το επίσημο σύμβολο του Υπουργείου Τουρισμού.
 9. Μπουκάλια με νερό


Μερικές μόνο από τις χρήσεις τους πέρα από την προφανή: i) αντικείμενα για ρίψη προς τον διαιτητή σε περίπτωση που καταργηθούν οι πλαστικές καρέκλες, ii) μπάλες ποδοσφαίρου για αγώνες στο προαύλιο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων iii) δοκάρια σε αυτοσχέδια ποδοσφαιρικά γήπεδα. Όποιος τα καταργήσει, ας τα αντικαταστήσει με κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τους παραπάνω τρόπους.
Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε.

πηγή: oneman