Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Greyhound - ίσως η ταχύτερη ράτσα σκύλων

Κάθε ράτσα σκύλων έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Κάποια από αυτά οφείλονται στον σωματότυπό τους, στην εξέλιξή τους και στην ιστορία τους. Αν κάποια ράτσα κερδίζει τον τίτλο της ταχύτερης ράτσας στον κόσμο αυτά είναι τα ...
...Γκρεϊχάουντ.
Βέβαια υπάρχουν αρκετά είδη Γκρεϊχάουντ. Το ταχύτερο μάλλον είναι το Αγγλικό Γκρεϊχάουντ, το οποίο σε μικρές αποστάσεις έχει τέτοια επιτάχυνση που μπορεί να φτάσει τα 60χλμ./ ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και συνολικά σε ταχύτητα, τα 70 χλμ/ώρα. Την εκρηκτική τους ταχύτητα την οφείλουν κατά πολύ στην σωματοδομή τους. Αυτή είναι έτσι χτισμένη, που τους δίνει όλα όσα χρειάζονται για να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες.


Τα Γκρεϊχάουντ χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στο κυνήγι από βασιλείς και ευγενείς. Αργότερα δυστυχώς, χρησιμοποιήθηκαν σε κυνοδρομίες, οι οποίες έφερναν πολλά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους. Σήμερα πάλι, ευτυχώς, αν και συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν σε αγώνες δρόμου, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα υιοθετούν σαν κατοικίδια. Και απ’ ότι έχει αποδειχθεί, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα... τεμπέλικα και συγχρόνως, αγαπησιάρικα, υπάκουα και αφοσιωμένα.

Τα αρσενικά φτάνουν τα 71-76 εκατοστά σε ύψος και ζυγίζουν από 27 μέχρι 40 κιλά, ενώ τα θηλυκά φτάνουν τα 68-71 εκατοστά και το πολύ τα 34 κιλά. Μια πανέμορφη και ιδιαίτερη ράτσα, που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά προστατευτική για την «αγέλη» της, είτε αυτή αποτελείται από σκυλιά είτε από ανθρώπους.

Πηγή φωτογραφιών: wikipedia.org

πηγή: e-daily