Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Η πρόελευση του φραπέ

Η προέλευση του φημισμένου καφέ φραπέ, σύμφωνα με όλες σχεδόν τις πηγές είναι Ελληνική!

Η εφεύρεσή του πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Βακόνδιο στη Θεσσαλονίκη το έτος 1957.Όπως αναφέρεται, η εφεύρεσή του ήταν τυχαία και έγινε όταν ο κος Βακόνδιος κατά την διάρκεια μιας Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη θέλησε να πιει καφέ, αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό,  χρησιμοποίησε ένα σέικερ για να φτιάξει τον καφέ του με κρύο νερό.
Μετά από χρόνια, φέρεται να δηλώνει πως αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα τυχαίο πείραμα οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα. Η ονομασία αυτού του καφέ διαθέτει και Γαλλική χροιά, μιας που στα Γαλλικά “frappé” σημαίνει ανακατεμένος (χτυπημένος).


πηγή