Tοξικά μέρη στον κόσμο..

5 "μυστικά" για τους πιλότους αεροπλάνων

Από τις λίγες φορές που οι πιλότοι αποκαλύπτουν τα όσα γίνονται κατά την διάρκεια μιας πτήσης, αποκαλύπτουν πληροφορίες που οι επιβάτες σπάνια γνωρίζουν (ή καλύτερα είναι να μην γνωρίζουν;).

Παρακάτω ακολουθούν πέντε από τα μυστικά των πιλότων, που αν τα γνωρίσετε ίσως ξανασκεφτείτε να πετάξετε με αεροπλάνο!

Έχουν το δικό τους φαγητό

Οι πιλότοι δεν τρώνε το ίδιο φαγητό με αυτό που σερβίρεται στους επιβάτες του αεροπλάνου. Σε περίπτωση που αυτό έχει κάποιο «θέμα» και οι επιβαίνοντες αρρωστήσουν για κάποιο λόγο, δεν θα συμβεί το ίδιο και με αυτούς, οι οποίοι πρέπει να είναι ακέραιοι και ασφαλείς για την ομαλή έκβαση της πτήσης. Οι δύο πιλότοι τρώνε και μεταξύ τους διαφορετικό φαγητό. Το ίδιο ισχύει και για το νερό.

Αν νυστάξουν ρίχνουν και έναν υπνάκο

Σίγουρα για τους επιβάτες δεν πρόκειται και για το καλύτερο σενάριο. Ωστόσο, στις μεγάλες πτήσεις και με τις διαδικασίες να έχουν αυτοματοποιηθεί τόσο πολύ, δεν είναι καθόλου απίθανο κάτι τέτοιο να συμβεί.

Πόσο οξυγόνο υπάρχει στις μάσκες

Η διάρκεια που καλύπτει κάθε μάσκα οξυγόνου είναι μόλις λίγα λεπτά, 12-15. Αρκετά λιγότερα σίγουρα από όσο φανταζόσασταν. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος χρόνος είναι αυτός που απαιτείται έτσι ώστε οι πιλότοι να μπορέσουν να κατεβάσουν το αεροπλάνο σε εκείνο το ύψος που οι επιβάτες θα μπορούν να αναπνέουν φυσιολογικά, χωρίς την βοήθεια της μάσκας.

Η διάρκεια της πτήσης είναι μεγαλύτερη

Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αυξάνουν την διάρκεια της πτήσης, προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν στην ώρα τους στο αεροδρόμιο προορισμού, ακόμη και στην περίπτωση κάποιας καθυστέρησης.

Η καθυστέρηση λόγω «τεχνικού προβλήματος» ίσως είναι κάτι πιο σοβαρό

Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν ακούτε τον πιλότο να ενημερώνει ότι υπάρχει λίγη ομίχλη μπροστά, αυτό μεταφράζεται ότι δεν βλέπει τίποτα! Ακόμη κι όταν υπάρχει καθυστέρηση λόγω μικρού τεχνικού προβλήματος, αυτό σημαίνει ότι κάτι μπορεί να έχει σπάσει ή κάτι σημαντικό να συμβαίνει που να χρειάζεται άμεση λύση. Κάτι που δεν πρέπει να γνωρίζετε, για αυτό και τις περισσότερες φορές σας κρατούν ήρεμους καθησυχάζοντάς σας ό,τι πρόβλημα κι αν υπάρχει.

 

πηγή: newsbeast