Tοξικά μέρη στον κόσμο..

Αυνανισμός: 5 μύθοι και οι αλήθειες πίσω από αυτούς

«Με τον αυνανισμό αυξάνεται η ροή του αίματος στον οργανισμό, που γεμίζει από ενδορφίνες, ανακουφίζεται από το άγχος και όλα αυτά μας πλημμυρίζουν με ένα αίσθημα ευτυχίας και ανακούφισης. Με απλά λόγια, η αυτοϊκανοποίηση έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε τα γεγονότα από τη μυθοπλασία».

Η Rena Malik είναι ουρολόγος και μιλώντας στο αμερικάνικο Men’s Health έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με κάποιους από τους πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από τον αυνανισμό. «Με κάποιον ανεξήγητο τρόπο αυτοί οι ισχυρισμοί επανεμφανίζονται ξανά και ξανά στη δημόσια σφαίρα, ενώ δεν υποστηρίζονται από την επιστημονική κοινότητα», υπογραμμιζει και συνεχίζει: «Εδώ είμαστε για να απενεχοποιήσουμε μία φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού που πρέπει να προσφέρει μόνο απόλαυση και σε καμία περίπτωση φόβο, ντροπή, τύψεις».

Όπως μάλιστα η ίδια διευκρινίζει με τους μύθους ότι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση ή στην ανάπτυξη τριχοφυΐας στις παλάμες δήλωσε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί καν. «Αν υποθέσουμε ότι σχεδόν το 90% του πληθυσμού αυνανίζεται, τότε θα έπρεπε να έχουμε πολλούς τυφλούς και πολλούς με τριχωτές παλάμες».

Ο αυνανισμός μπορεί να επηρεάσει τις στύσεις σου

«Ο αυνανισμός, όταν οδηγεί σε οργασμό, στην πραγματικότητα προκαλεί συστολή των μυών του πυελικού εδάφους. Αυτοί οι μύες είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την επίτευξη του οργασμού. Έτσι, όταν εξασκείς συχνά αυτούς τους μύες, θα απολαμβάνεις καλύτερους οργασμούς και πιθανώς καλύτερη σεξουαλική ζωή».

Η Malik αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι από τότε που το πορνό έγινε πιο εύκολα προσβάσιμο στο διαδίκτυο, υπήρξε συσχετισμένη αύξηση της στυτικής δυσλειτουργίας στους νέους άντρες. «Αυτό οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι το πορνό μπορεί να δημιουργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το πώς είναι το σεξ στην πραγματικότητα, δημιουργώντας το άγχος της απόδοσης».

Ένας άλλος λόγος, σύμφωνα με την ίδια, για τον οποίο ο αυνανισμός μπορεί να συνδέεται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία έχει τις ρίζες του στις θρησκευτικές πεποιθήσεις. «Εάν ένα άτομο αυνανίζεται και μετά για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, που συνήθως έχουν να κάνουν με το θρησκευτικό αίσθημα, νιώθει ενοχή ή ντροπή, τότε η εμφάνιση προβλημάτων στύσης στο σεξ είναι πολύ πιθανή».

Δεν πρέπει να αυνανίζεσαι συχνά

«Σύμφωνα με έρευνα του 2016 αποδείχθηκε ότι οι άντρες που εκσπερμάτισαν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα είχαν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για να εξηγήσουμε γιατί αν αυνανίζεσαι κάποιες φορές μες στον μήνα και κάποιες άλλες κάνεις σεξ με τη σύντροφό σου, τίποτα κακό δεν θα σου συμβεί. Τουναντίον, τα οφέλη είναι πολλά και καλά για την υγεία σου».

Αν αυνανίζεσαι μάλλον κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές να αυνανίζεσαι και όταν είναι σε σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά με τη σύντροφό σου ή ότι το σεξ μαζί της δεν σε ευχαριστεί. Είναι μία ανάγκη, μία δραστηριότητα που μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή συνολικά».

Ο αυνανισμός καταστρέφει την τεστοστερόνη και συνεπώς το σπέρμα σου

«Είθισται να λέμε ότι οι αθλητές απέχουν από το σεξ ή τον αυνανισμό πριν από κάποιο σημαντικό αγώνα για να είναι πιο δυνατοί ή πιο επιθετικοί. Δεν υπάρχουν ωστόσο ιατρικά δεδομένα που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Ο αυνανισμός δεν στραγγίζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, ούτε επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος. Ίσα ίσα που μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης, η οποία μετά τον οργασμό επιστρέφει και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα».

Ο αυνανισμός είναι μοναχικό σπορ

«Πρέπει να γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, στα κρυφά και πάντα βιαστικά. Όχι, αυτή είναι μία πολύ στρεβλή άποψη που ουσιαστικά ενοχοποιεί τον αυνανισμό ως κάτι κακό. Υπάρχουν άνθρωποι που τον εντάσσουν στο σεξουαλικό τους παιχνίδι, θέλοντας να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να πειραματιστούν».

 

πηγή: oneman